To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - Problem z zamkiem centralnym Space Star

grechu - 09-02-2013, 17:16

Witam.
Mam problem z centralnym, przy największych mrozach z pilota działało otwieranie a z zamykanie z kluczyka. Przy wyższej temperaturze (wysoka wilgotność) Przestał działać z pilota a z kluczyka raz działa a raz nie, muszę kilka razy przekręcić kluczyk. Teraz z kolei otwiera działa otwieranie z pilota zamykanie tylko z kluczyka.
Dodam jeszcze, że mam alarm i wszystko działa na odwrót tj. jak zamykam to rozbraja alarm a jak otwieram to uzbraja. U mnie jest taka opcja, że jak przypadkowo otworzę z pilota a nie otworzę drzwi to po jakimś czasie się zamyka, teraz mam na odwrót. Co to może być? Gdzie znajdę centralkę, szukałem za schowkiem i nie znalazłem.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Bizi78 - 10-02-2013, 12:50

Centralka powinna być pod kierownicą. W MSS w aso montowali alarmy PRESTIGE 150 lub 400 jako Mitsubishi 150 lub 400.
Tutaj masz linki do pilotów możesz porównać czy masz jeden z tych:
http://allegro.pl/obudowa...2993921574.html
http://allegro.pl/obudowa...3002831801.html
Serwisem alarmów Prestige w Słupsku zajmuję się jak wynika z mojej instrukcji:
Słupsk, ul.Szczecińska 58
tel. 059 8452117
Nie wiem czy dane są aktualne bo pochodzą z 2001r :wink: .
Na necie możesz znaleźć instrukcję do tych alarmów a jak coś to mogę ci podesłać instrukcję na maila.

grechu - 10-02-2013, 13:00

Mam pilota z pierwszego linka, działa mi tylko jeden guzik. Masz może zdjęcie centralki, bo nie wiem czego szukać. Mógłbyś podesłać instrukcję na maila: grechu2@wp.pl.
Bizi78 - 10-02-2013, 13:16

Poszło na maila.
Tutaj opis przycisków pilota:

grechu - 11-02-2013, 11:07

Dzięki za instrukcje.
Szukałem sterownika, ale pod kierownicą nie znalazłem, no chyba że to ten czerwony bosch.
Są tam same przekaźniki i bezpieczniki. Zostawiłbym to do wiosny ale nie mogę, bo nie zamyka mi bagażnika w którym jest inny zamek a nie mam do niego klucza.
Dzisiaj jeździłem autem i pilot otwiera kierunki mrugają, że zamyka a z klucza już zamyka tylko drzwi kierowcy.
Znalazłem coś takiego:
Czy to może być centralka?

plecho1 - 12-02-2013, 06:38

Jeśli nie zamyka - otwiera bagażnika, to sprawdź wiązkę idącą do klapy w miejscu przejścia, po jakimś czasie eksploatacji przewody lubią się tam przełamywać. Sterownika szukaj pod centralną konsolą gdzieś w pobliżu radia, nie wiem jak u ciebie, ale w Carismach tam się znajduje i jest w metalowej obudowie ale nie wiem, czy jego znalezienie coś Ci da bo Twoje problemy są raczej związane z przewodami lub ich połączeniami.
Ten czerwony, to moduł immobilisera.

grechu - 12-02-2013, 09:16

Nie zamyka i nie otwiera nic a jak już zalapie to otwiera wszystko łącznie z bagażnikiem.
Znalazłem centralke jest nad przelacznikami świateł przeciwmglowych, tylko żeby ją wyjąć trzeba zdjąć górną konsole, by tam coś trzyma a teraz nie mam czasu i miejsca.

cns80 - 12-02-2013, 15:09

grechu napisał/a:
Nie zamyka i nie otwiera nic a jak już załapie to otwiera wszystko łącznie z bagażnikiem.
Czyli odpowiedzialny jest odcinek od siłownika typu master do centralki. Zwykle master jest jeden czyli w drzwiach kierowcy. I na tym odcinku występuje problem.

Tylko o co chodzi z tym odwróceniem fazy ?

grechu - 12-02-2013, 21:48

Dałoby się usunąć alarm, żeby wszystko działało?
plecho1 - 12-02-2013, 22:13

Wszystko da się usunąć, odcinasz odpowiednie kabelki, inne łączysz i jest jak przed montażem alarmu czyli sam centralny z kluczyka :)
szkuba - 13-02-2013, 22:06

grechu napisał/a:
Czy to może być centralka?
moim zdaniem jest to czujnik uderzenia (nie mylić z czujnikiem poduszek) w przypadku gdy jest dobrze zamocowany do auta alarm powinien się odezwać jak lekko kopniesz w zderzak ew. w koło