To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - Rozrusznik padł - szukam drugiego.

lukasz12 - 28-11-2013, 00:27

wojtas napisał/a:
lukasz12 napisał/a:
Jesteś pewien że rozrusznik?

Przerabiałem temat rozrusznika w ubiegłym tygodniu. Identyczne objawy jak opisuje painkiller. Najprawdopodobniej skończyły się tulejki lub szczotki w rozruszniku. Tak na marginesie, niby wymiana rozrusznika jest banalnie prosta, ale bez odpowiednich kluczy wymiana będzie upierdliwa. Same płasko-oczkowe klucze 12 i 14 mogą doprowadzić do frustracji. :wink:

Przyzwoity zestaw kluczy nasadowych 3/8 to około 120 zł. Można napisać list do Św. Mikołaja ;)

wojtas - 28-11-2013, 07:54

Albo do Dziadka Mroza :wink:
lukasz12 - 28-11-2013, 08:23

wojtas napisał/a:
Albo do Dziadka Mroza :wink:

Dziadek Mróz przychodzi do Tuska i tych co VW jeżdżą ;)

painkiller - 28-11-2013, 14:14

lukasz12 napisał/a:
Przyzwoity zestaw kluczy nasadowych 3/8 to około 120 zł. Można napisać list do Św. Mikołaja ;)

Klucze to nie problem. No nic, w sobotę podejdę do tematu i zobaczymy co z tego będzie (pewnie tradycyjnie szybko się wścieknę i odholuję auto do warsztatu :doubt: )

[ Dodano: 02-12-2013, 22:39 ]
Zadzwoniłem do do faceta od aukcji, którą wkleił syski, żeby się upewnić czy ten rozrusznik jest od Sigmy z manualem czy z automatem a facet stwierdził, że już ich nie ma:/ A tak se pomyślałem, czy rozrusznik od sonaty by pasował? Bo te przeglądałem resztę do Sigmy z allegro i albo wyglądaj na styrane albo jest od razu wpisane, że do automata