Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Nie kręci rozrusznik
rezon - 08-02-2011, 19:48
Naprawione. Przyczyna - niedokręcony dobrze kabel masy. Czas naprawy ze sprawdzeniem pozostałych rzeczy 1,5h. Do zapłaty 0zł. Przepraszamy za kłopot, zapraszamy.
Hubeeert - 08-02-2011, 19:52
Ooooo a które to było ASO?
rezon - 08-02-2011, 20:19
Hubeeert napisał/a: | Ooooo a które to było ASO? | to nie było ASO. W ub. tygodniu wymieniałem w Sziku w Tyczynie sprzęgło i koło dwumasowe, gdzieś umknął uwadze przy składaniu kabel aby go dokręcić dobrze. Kilka razy samochód odpalił bez problemów, później kabel poluzował się od drgań. Bardzo podobało mnie się podejście, że nie próbowano mi wmawiać konieczności naprawy rozrusznika, wymiany akumulatora i tuzina innych rzeczy tylko rzetelnie udzielono informacji prosząc o podpis na dokumencie gdzie na górze były wpisane kwoty za holowanie, naprawę elektryczną i kwota do zapłaty 0zł. Można uczciwie w stacjach obsługi - można.
mitsu00 - 08-02-2011, 20:36
rezon napisał/a: |
to nie było ASO. W ub. tygodniu wymieniałem w Sziku w Tyczynie sprzęgło i koło dwumasowe, gdzieś umknął uwadze przy składaniu kabel aby go dokręcić dobrze. Kilka razy samochód odpalił bez problemów, później kabel poluzował się od drgań. Bardzo podobało mnie się podejście, że nie próbowano mi wmawiać konieczności naprawy rozrusznika, wymiany akumulatora i tuzina innych rzeczy tylko rzetelnie udzielono informacji prosząc o podpis na dokumencie gdzie na górze były wpisane kwoty za holowanie, naprawę elektryczną i kwota do zapłaty 0zł. Można uczciwie w stacjach obsługi - można. | Wspaniale i bardzo sie cieszę Jednak da się uczciwie i bez naciagania na niepotrzebne wymiany. Jak to się mówiło: 1 auto sprzedaje Handlowiec, każde następne Serwis danego ASO
rezon - 08-02-2011, 22:04
mitsu00 napisał/a: | Wspaniale i bardzo sie cieszę | Ja też. Tym bardziej, że politykę cenową przy wymianie sprzęgła i dwumasy też mieli dobrą - robocizna 750zł ASO wyceniło na 1200. Gdyby uczciwe ASO byłoby bliżej zleciłbym pewnie do ASO, a tak musiałem poszukać zamiennika
mitsu00 - 08-02-2011, 22:12
rezon napisał/a: | Tym bardziej, że politykę cenową przy wymianie sprzęgła i dwumasy też mieli dobrą - robocizna 750zł ASO wyceniło na 1200. Gdyby uczciwe ASO byłoby bliżej zleciłbym pewnie do ASO, a tak musiałem poszukać zamiennika | A dla porównania cena roboczogodziny w ASO w Szwecji to tylko 800zł w przeliczeniu Wczoraj zrobiłem samemu przegląd Francy przy 100kkm przebiegu. na niektórych statcjach benzynowych mozna w Szwecji wynająć podnośnik na godziny. Samemu wymieniłem olej, filtry: oleju, powietrza i kabinowy. Sprawdziłem stan klocków i przeczyścilem i nasmarowalem zaciski. Wymieniłem olej w skrzyni rozdzielczej i tylnym dyfrze. nasmarowalem zawiasy i sprawdziłem luzy. Zajeło mi to w sumie jakieś 2h. Koszt wynajmu podnośnika to w sumie 80zł i tyle kosztowal mnie przegląd plus 160zł za olej, dodatkowe 80zł za olej do transferu i dyfra (wchodzi po 0,5l do każdego), niecałe 100zł za filtry. Kontrolkę serwisu wykasował mi kumpel mechanik poprzez złącze OBD2. W ASO w Warszawie za ten sa przegląd chcieli 1300zł.
lexus - 08-02-2011, 22:15
JCH pisał że przewód masowy nie dokręcony ,ale dlaczego nie sprawdziła ci pomoc drogowa ,ewentualni ci goscie co naprawiali auto obyło by się bez takiego stresu i Kosztów(ich)
Hubeeert - 08-02-2011, 22:50
No i tu powiem szczerze szczęka mi opadła.
Pitolić o technice pamiętającej malucha to każdy pierwszy, ale przyznać, że się pitoliło - co to to nie.
OK wiem już wszystko co chciałem
rezon - 09-02-2011, 08:22
lexus napisał/a: | JCH pisał że przewód masowy nie dokręcony ,ale dlaczego nie sprawdziła ci pomoc drogowa ,ewentualni ci goscie co naprawiali auto obyło by się bez takiego stresu i Kosztów(ich) | Pomoc była ich, więc zamiast próbować grzebać, przewieźli samochód 3,5km do warsztatu. Nie dopisałem - przewód masy nie na akumulatorze, ale na dole na rozruszniku czy skrzyni. Nie widziałem dokładnie. Na akumulatorze klemy były OK. Hubeeert napisał/a: | Pitolić o technice pamiętającej malucha to każdy pierwszy, ale przyznać, że się pitoliło - co to to nie. | Przecież sam wykasowałeś posty, to mam wracać do tego, żeby dostać RB? Serwis przyznał się do błędu przy montażu - potrafił i jakoś mnie przy tym nie zagotowało. ASO w Lublinie też miało małą wpadkę przy wymianie klocków i ciężko było jeździć - też zachowali się jak trzeba.
mitsu00 - 09-02-2011, 11:27
rezon napisał/a: | ASO w Lublinie też miało małą wpadkę przy wymianie klocków i ciężko było jeździć - też zachowali się jak trzeba. | A co takiego mozna spaprać przy wymianie klocków.....? Przecież tam odkręca się tylko 2 śruby na zacisku i wciska tłoczek. Nic więcej....
Grzesq - 09-02-2011, 17:00
mitsu00 napisał/a: | A co takiego mozna spaprać przy wymianie klocków.....? |
Różni sa magicy w ASO, dla mnie nie byłoby to takie oczywiste Czeasami ich fantazja może nie znać granic
mitsu00 - 09-02-2011, 17:43
Grzesq napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | A co takiego mozna spaprać przy wymianie klocków.....? |
Różni sa magicy w ASO, dla mnie nie byłoby to takie oczywiste Czeasami ich fantazja może nie znać granic | Widocznie tak jest. Dlatego ostatni przegląd zrobiem sobie sam jak pisalem wyżej, glownie z czystej ciekawości czy dam radę Manual serwisowy w lapę i wszystko poszło idealnie.
rezon - 09-02-2011, 18:20
mitsu00 napisał/a: | A co takiego mozna spaprać przy wymianie klocków.....? | zapomnieli o małym drobiazgu, co dostarczało dodatkowych atrakcji w czasie pierwszych kilkuset m jazdy, po czym wróciłem, zostawiłem samochód. Oni zawieźli mnie do pracy, później przywieźli mi sprawny samochód czyli było bez żadnych uciążliwości dla mnie.
13zbyszek13 - 10-02-2011, 19:44
mitsu00 napisał/a: | Widocznie tak jest. Dlatego ostatni przegląd zrobiem sobie sam jak pisalem wyżej, glownie z czystej ciekawości czy dam radę Manual serwisowy w lapę i wszystko poszło idealnie. |
Normalnie jak cię słucham to jesteś po prostu Adam Słodowy .
mitsu00 - 10-02-2011, 19:48
13zbyszek13 napisał/a: | Normalnie jak cię słucham to jesteś po prostu Adam Słodowy . | A bo ja lubię rozbierać i składać rzeczy
|
|
|