Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] dziwne zachowanie po czysczeniu przepustnicy
irodion - 13-02-2011, 17:23
wIĘC JAK SPRAWDXIĆ CZY JEST PRZYKLEJONY?
Bartek - 13-02-2011, 17:47
Trzeba zdjąć cewki wraz ze rdzeniem i próbować przekręcić magnes na osi przepustnicy - przecież to logiczne wcale nie musi się lekko kręcić, ale podtrzymuję słowa o irańskiej księżniczce.
irodion - 13-02-2011, 18:12
Oki, to powiedzcie jeszcze jak ustawić ten kąt fabryczny magnesu, bo w białym niestety nie znam żadnego mechanika, który by wiedział, poza tym nie znam ogólnie żadnego
Bartek - 13-02-2011, 19:33
Tu pojawia się kłopot - zrobiłem sobie przyrząd którym ustawiam magnes na podstawie sprawnej przepustnicy. Mając sprawną musisz jedynie skopiować ustawienie. Ustawianie na kompas kosztowało mnie 2 przepustnice - jest to zbyt niedokładne.
irodion - 16-02-2011, 21:36
to może ktoś zna jakiegos mechanika, który miał do czynienia z tym silnikiem i jest w białymstoku??
Saqu - 16-02-2011, 21:42
Szybciej już byś wyciągnął przepustnice z auta, wysłał ją do Bartek, zrobiłby, odesłał i już byś montował
Fakt faktem mechaników od GDI można liczyć na rękach... a z Bartek, na pewno się dogadasz
irodion - 17-02-2011, 16:18
No dobra, Bartek, ile bys chial za "usluge"
[ Dodano: 02-03-2011, 16:38 ]
Odświeżam temat, ponieważ może się komuś przyda. Otóż okazało się, że po czyszczeniu przepustnicy, problemem nie był odklejony magnes, jak to niektórzy usilnie wmawiali, ale sonda lambda. Wymieniał mi ją inny mechanik, powiedział, że jest tańsza, będzie pasować, najwyżej krócej będzie działać. Ja głupi się zgodziłem na nią. Cały ten bajzel się zaczął wtedy. Teraz kupiłem nową, licencjonowaną sondę i samochód śmiga jak trzeba. Dwie rady, kupuj dobry sprzęt, bo potem zapłacisz dwa razy (to dla mnie) i druga, słucha też innych, bo każdy może się pomylić, a nie wyzywaj ich od kowali samochodowych
|
|
|