Outlander II Ogólne - Pochwalcie sie przebiegami i wasze sugestie !!!
13zbyszek13 - 02-03-2011, 17:33
Tak trzymać.
dab - 03-03-2011, 13:01
W mnie w maju stuknie 2 rocznica, obecnie przebieg 52kkm, jak na razie tylko przegladowe wymiany plus klocki na przod po 40kkm
dodatkowo wlasnie pojawilo sie u mnie to o czym do tej pory czytalem - glosne skrzypienie przedniego zawieszenia podczas przejezdzania przez prog zwalniajacy....musze odkopac watek jak ktos sobie z tym poradzil i mu na gwarancji wymienili i coz...podaze ta sama droga
[ Dodano: 03-03-2011, 13:02 ]
aha, olej to zlopie, 1l/10kkm lyknie a nie jestem rajdowcem i jezdze raczej w zakresie pow 3500-4tys obr...
Gunner - 03-03-2011, 19:29
dab napisał/a: | nie jestem rajdowcem i jezdze raczej w zakresie pow 3500-4tys obr |
Ty moze masz benzynke ,a nie diesla
Przeciez silnik BSY ciagnie tylko do 3400-3600.rpm.
lexus - 03-03-2011, 20:12
Ja 3t.to rzadko przekraczam ,mam już 79000 km.na razie spoko wydałem 200 zł na uszczelkę pompy paliwa .Zobaczymy dalej
Dario_W - 26-03-2011, 00:24
ja mam 26 000 km zrobione od 10 listopada 2010... na razie (odpukać) nic się nie dzieje złego z OII 2,4 CVT
gold123 - 26-03-2011, 22:39
57 tys. 3 lata za chwilę.
Wymieniona turbina, radio, jeden pilot (niech go szlag trafi) i olej
Grzesq napisał/a: | Ponad 2 lata - 38.000km , wymieniony stelaż fotela kierowcy bo się delikatnie ruszał i włącznik podgrzewania fotela, bo nie zawsze się podświetlał.
W środku jak nówka. Dodatkowo nic nie trzeszczy, nie piszczy. Śmiga aż miło |
U mnie też czuję jakby się fotel pochylał odrobinę. Póki co w serwisie mnie zbyli, że tak ma być. Nigdy jednak żaden fotel mi się nie ruszał. Domagać się ?
A z tym "nic nie trzeszczy" - to i tak nie uwierzę.
pozdrawiam
Grzesq - 26-03-2011, 22:53
gold123 napisał/a: | 57 tys. 3 lata za chwilę.
Wymieniona turbina | Przy jakim przebiegu wymieniłeś i jakie były objawy ?
Cytat: |
U mnie też czuję jakby się fotel pochylał odrobinę. Póki co w serwisie mnie zbyli, że tak ma być. Nigdy jednak żaden fotel mi się nie ruszał. Domagać się ? |
W jakim ASO zgłaszałeś usterkę fotela ? Jeżeli pochyla się nawet trochę a próbują cię zbyć, zweryfikuj jak jest np. w nowym pokazowy Outku. Mi wymieniali w Auto GT cały stelarz fotela. Teraz jest sztywno.
gold123 - 27-03-2011, 00:11
Turbina - objaw klasyczny: po godzinie jazdy w trasie i wciskania - wejscie w tryb awaryjny i konieczność wył/wł. Zaczęło się przy ok. 40kkm. Błąd zarejestrowany został tylko raz (na kilkanaście przypadków).
Radio od początku: samowolne przestrajanie się na inną stację, czasami kiepski odbiór (brak wysokich tonów, chyba przy spadku sygnału). Czasami jakieś paskudne swisty przy odtwarzaniu CD (ale takie że bałem się o głośniki). MMC się przyznało do częstego błędu w mojej serii i ZTCW dużo wymian było.
Pilot - masakra. Niby nic, spod pensjonatu odjechałem, a pod wyciągiem samochodu zamknąć się z pilota nie dało, uruchomić też nie.
Zapasowy w domu 500km, serwis nie potrafił uruchomić bez zapasowego. A z zapasowym to i ja potrafiłem. Później sie okazało, że trzeba wymienić.
W DALSZĄ PODRÓŻ ZABIERAJCIE ZAPAS !!!
Serwis - Marki.
Antyey - 17-04-2011, 23:40
Samochód odebrany w grudniu 2008. W tej chwili ma około 45k km. W temacie serwisu...
1/ Wymiana skóry na fotelu kierowcy /naprawa gwarancyjna/
2/ Wymiana radia /naprawa gwarancyjna/ - po wymianie odbiera dużo lepiej. Nie mylić jednak z dobrze
3/ Przednie tarcze hamulcowe po 40k km...
Ależ i tak uważam, że największym problemem jaki miałem z Mitsu były ASO
Edit:
No i zapomniałem o jeszcze jednym - ale to już był detal:
4/ Puściły spawy na osłonie cieplnej tłumika... właśnie gdy to naprawiali przeżyłem prawdziwy szok widząc jak mechanika autoryzowanej ASO zabierał się za spawanie. Normalnie witki mi opadły
K.K - 18-04-2011, 07:18
No to czas i na mnie, auto odebrane maj 2008 przebieg 81 tyś
1. Wymiana przycisku od alarmu, ponieważ się zacinał
2. Zgrzyty w kierownicy podczas kręcenia kołem kierownicy- na początku wymienione wszystkie przełączniki na kole kierownicy, następnie zwój SRS i na końcu kolumna kierownicy.
3. Trzykrotna laweta z powodu spadku rury do tyrbo
4. Naprawa pilota
5. Wycieki oleju- wymiana turbiny
6. Wymiana radia na nowe- gubienie fal
7. Wymiana Egr- szarpanie auta podczas dodawania gazu
8. Naprawa skrzyni biegów- wyskakujący piąty bieg- miała być wymieniona na nową, ale MMC doszło do wniosku, że spróbuje ją naprawić, jak to nie pomoże to wymienią na nową- pomogło
9. Wymiana po raz drugi turbiny- gwizdanie podczas dodawania gazu
No i częste brzęczenie z okolic deski rozdzielczej do tej pory nie wykryto, oczywiście jak to jest ze złośliwością rzeczy martwych, brzęczy do momentu dojechania do serwisu, dalej już jest ok
androzek - 26-04-2011, 22:17
2 lata i ok.61000 km przebiegu - po 53000 wymiana klocków z przodu i to wszycho...
adrian71 - 27-04-2011, 12:50
ja w niecałe dwa lata nabiłem 89tys.
1.Mialem wymieniane łożyska przy ok 40tys km - stukanie przy skręcaniu kierownicą.
2.Klocki hamulcowe z 3-4 razy wymieniane z przodu, tarcze raz, z tyłu klocki i tarcze wymieniane raz.
3.Przy 60k km puknąłem w dupe przy prędkości 10-15km/h, wymienany intercooler,chlodnice, belka wzmacniająca,reflektory bo sie ułamał jakiś zaczep i 2 nowe lampy trzeba bylo kupic,no i przedni zderzak.
4.Ostatnio wymieniłem wahacz przedni, tuleje stabilizatora i tuleje wahacza.
5.wymieniana jakas przepustnica w silniku,bo mialem zolta kontrolke silnika i ta przepustnica sie zapychała czy coś takiego..
Wszystko z tego co pamietam.
Dora - 28-04-2011, 12:02
Od 02.2010 55tys. (model 2010 2.0d)
Wszystko OK. (rosa w halogenie)
Klocki do wymiany za ok.10tys.
rezon - 28-04-2011, 13:33
Dora napisał/a: | Wszystko OK. (rosa w halogenie) | zareklamuj i wymień. Nie powinien rosieć
Dora - 28-04-2011, 17:57
Byłem w Grafixie na przeglądzie, zgłosiłem i zostałem olany tj. osuszono halogen.
Oczywiście nic nie dało ale podjadę następnym razem i wtedy nie daruję
|
|
|