To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Demontaż tunelu środkowego i mieszka zmiany biegów.

mkm - 25-04-2016, 00:57

hombre, dobra, dobra... obrączkę posiałeś :twisted:

Jest albo pod tunelem, albo pod szynami fotela - zrób haczyk z jakiegoś drutu i połów trochę :wink:

Rozpiske jak montowany jest tunel masz tu:
http://mitsubishi-motors....sub_group%3D080

Zanim zaczniesz rozbierać, a połowy nic nie dadzą, weź odkurzacz, naciągnij jakąś rajstopę na rurę i zasysaj.

W większości przypadków da się odnaleźć nawet mniejsze przedmioty bez demolki wnetrza.

hombre - 25-04-2016, 09:50

Obrączki na szczęście są, jej obrączka również uczestniczyła w "wypadku" ale upadła grzecznie pod fotel i od razu się znalazła, ten drugi jest problemem...
Świetny hint z rajstopą na odkurzaczu, dzięki, sprawdzę :) Rozciąłem nawet podłogę pod wycieraczkami z tyłu żeby było łatwiej pogrzebać ręką, żero efektów.

lurek - 30-11-2016, 12:36

podepnę się pod temat.

Czy ktoś wie jak zdemontować plastik za tunelem? Trzeba zdemontować cały tunel czy jest szybszy sposób? Cel to montaż dodatkowego gniazdka zapalniczki pod schowkiem pasażera - chcę podpiąć się pod pierwotną zapalniczkę.

tyku - 30-11-2016, 12:44

lurek napisał/a:
Czy ktoś wie jak zdemontować plastik za tunelem?
Który plastik :?:
lurek - 30-11-2016, 16:22

przy lewej nodze pasażera
Bizi78 - 30-11-2016, 19:47

http://mmc-autoelectric.o...0692AB00ENG.pdf
lurek - 30-11-2016, 20:56

Podziękował :)

Z tego co widzę jest szansa demontażu tylko tego elementu.

Jurgen - 25-07-2017, 10:26
Temat postu: Samodzielna wymiana podłokietnika
Witajcie, to mój pierwszy post na forum - mam nadzieję, że w odpowiednim dziale. Nie znalazłem takiego tematu, więc zakładam nowy. Jeśli jednak już był, to proszę o przekierowanie. :)

Chciałem wymienić podłokietnik, a konkretnie tylko jego klapę, z materiałowego na skórzany. Na Allegro znalazłem cały tunel ze skórzanym podłokietnikiem właśnie. I tutaj moje pytanie: czy jako kompletny laik będę w stanie zdemontować starą klapę i założyć nową (wcześniej wyjąwszy ją z kupionego tunelu)? Czy da się to ogóle zrobić czy trzeba np. wymienić cały tunel albo jakiś jego większy fragment? Czy poza śrubami są tam jakieś inne elementy mocujące albo inne utrudnienia?

Aha, i jak wygląda kwestia kompatybilności? Mój Lancer to Sportback z 2009 r., a ten tunel na aukcji nie jest szczegółowo opisany. Na oko różnią się tylko materiałem wykończenia, ale wiadomo - „na oko to chłop w szpitalu umarł”. :P