[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] GAZ w fazie ciekłej - LPI
Marcino - 09-03-2011, 10:19
Włąsnie kupiłem Puga 307 2.0 z LPI Viale. Motowane było to w serwisie Puga w Niemczech. Koszt instalacji w 2007r wynosił 2500 Euro- mam fakturke. W Polsce napewno taniej, ile nie wiem.
Jeśli chcesz to moge zrobic skan i wrzucic całą instrukcję montazu tej instalacji do tego silnika - 4 cylindy co prawda. Moze to pomoze dobrze ocenic poprawność montazu,.
[ Dodano: 09-03-2011, 10:22 ]
Forest_Taft napisał/a: | Instalacja LPI z tytułu swojej konstrukcji uniemożliwia samodzielne wymiany filtrów |
CZy aby na pewno??? co filtra w zbiorniku jesli jest moge sie zgodzić, ale napewno drugi jest pod maska... az sprawdze..:)
Anonymous - 22-03-2011, 21:57
powiem tak...
naczytalem sie i teraz znow mam kolejne informacje...
Dziś robią takie instalacje z filtrami zewnętrznymi.
dodatkowo montują lepsze i tańsze wtryski Siemens-a
ja jestem praktycznie zdecydowany.
Co do JTG Icom - tego już nie kupi się na naszym rynku....
jacekwa - 17-05-2011, 20:13
Ja założyłem instalację LPI Princa nie była tania bo koszt całkowity to 6500 PLN ale już mi się instalacja zwróciła i raz tylko musiałem wymienić jakąś część która kosztowała 600 PLN.
Przejechałem już 110000 na gazie,a zakładałem ją w warszawie, jak ktoś będzie potrzebował adres firmy która wie co robi i jak, to proszę dać znać(nie jest to tania firma)
Tomasz87 - 24-05-2011, 22:25
Piszecie o ogromnych kosztach utrzymania/instalacji LPI Vialle, gdy ja osobiście polecam...
Fakt, że pompa robi 150 000 - 180 000km i regeneracja lub wymiana, ale gdy co 50tys wymieni się w niej olej itp(cały serwis), to wszystko działa bez zarzutu.
Cena regeneracji pompy to 1200zł
Przegląd instalacji z serwisowaniem pompy: 300-400zł
Strona, warsztatu który oferuje powyższe: LINK. Piaseczno pod Warszawą.
Pełna kultura, mili ludzie, tanio i sprawnie.
Na wszystkie usługi książeczka serwisowa.
Co do opłacalności zakładania instalacji, to na stronie do której link podałem wyżej jest symulator opłacalności. Można policzyć, po ilu miesiącach od instalacji wyjdziemy na "czysto"
drOwca - 30-11-2015, 20:31 Temat postu: Gaz LPi Vialle 2.0 1999 Witam Koledzy mam problem.
Mam problem z Viallką. Auto to Mitsubishi Galant 99r 2.0, Vialle 5gen. Auto odpala na benzynie, pochodzi trochę i przełącza na gaz po czym po chwili wraca na benzynę. Kiedy trzyma się wciśnięty choć trochę pedał gazu, chodzi na gazie jednak po zdjęciu nogi wraca na benzynę. Proszę o pomoc co może być przyczyną takiego zachowania?
Dodam, że przełącznik nie miga. W trybie "gaz" cały czas świeci się na zielono światłem ciągłym (a wyczytałem, że dopóki nie przełączy się na gaz powinien migać jednak odkąd zakupiłem auto nie było takiej sytuacji) a na benzynie cały czas świeci się na czerwono również światłem ciągłym.
Na gazie nie da się jechać ponieważ w momencie przełączenia się na gaz (słychać jak cykają wtryski gazu) pochodzi chwilę następnie ma tak jakby przydławienie i przełącza się na benzynę. Wtedy kontrolka zmienia kolor na czerwono. I tak w kółko. Nie ma żadnego "znaku" że już jest na gazie oprócz cykania wtryskiwaczy gazowych.
Co ciekawe wczoraj podczas jazdy na benzynie samoczynnie zapaliła się zielona kontrolka, szarpnęło i znów była czerwona.
Na jałowym biegu podczas trzymania pedału gazu chodzi na gazie ciągle przez około 5 minut potem przydławienie i wraca na benzynę.
Macie jakieś pomysły bo LPi to dla mnie zagadka.
Owczar - 02-12-2015, 04:38
Bez diagnostyki można jedynie wróżyć. Generalnie jeśli to będzie np coś z pompą to bardziej opłacalne będzie założenie sekwencji niż naprawa tej instalacji.
Marcino - 02-12-2015, 09:08
Obstawiam następujące rzeczy:
1. Zatkany filtr w pompie i nie daje rady z ciśneiniem, chwilę pochodzi ale się wyłancza
2. Zatkany zaworek przelewowy w pompie
3. Brak oleju w pompie i chodzi na sucho
4. Zużyte łożyska w pompie - czytaj brak oleju
5. Zużyte membramki w pompie
6. Problem z czujnikiem ciśnienia pod maską przy rozdzielaczu
7. Problem z przekaźnikiem załanczajacym pompe
Wejdz sobie na LPG-forum, tam jest wątek dotyczący interfeju. Kupisz soebie USB-konwerter za 12zł, zarobisz piny i wepeniesz się w oryginalną kostkę. Ja uzyłem zaślepki i do niej wsunąłem piny i działa. Program do ściagnięcia chyba ze strony dystrybutora Vialle - LTA polonia. Zobaczysz wtedy co go boli. Jak bezie sprawa z ciśneiniem gazu to czeka cie wyjęcie pompy ze zbiornika gazu, wymiana filterka, sprawdzenie łożysk i od razu zalanie nowym olejem. U siebie nie w galancie robiłem to już 3 razy, tzn 3x filterek i raz łożyska, nowy olej, czyśzczenie zaworka przelewowego. W zakłądzie naprawy Vialle krzykna ci za nową pompe z wymianą pewnie ponad 2tyś, - regenerowana 700zł, a jak mają autoryzację na zwykłe instalację LPG to będą pzekonywać o założeniu zwykłej.
Jak nie dasz rady sam to poszukaj kto ci to w okolicy ogaranie, ale LTA-Polonia jest cyba z okolic Kielc.
plecho1 - 02-12-2015, 09:32
Tu masz ciekawe informacje o tej instalacji http://lpg-forum.pl/viall...t17107-270.html
|
|
|