Outlander II GEN Techniczne - dziwne odglosy z przedniego zawieszenia
joachim69 - 28-02-2011, 20:36
DJ Fazi napisał/a: | Gwarantuję Ci że większość z nich chciałaby być na Twoim miejscu. | nie sądzę , ich samochody odpalają i jeżdżą a mój nie
dab - 03-03-2011, 13:26
mitsu00 napisał/a: | Gunner napisał/a: | I tego bym sie trzymal,raczej amorki tutaj nic nie maja wspolnego.Bo i co,mocowania,oslony?
Jak juz to silentblocki,tuleje gumowometalowe na wachaczach.Zima ,dostana ujemnej temp,kurcza sie ,twardnieja i tak to slyszymy. | Teoretycznie macie rację, ale w praktyce ma to trochę mniejsze znaczenie. Przynajmniej tak było w moim przypadku, bo tak jak pisałem wcześniej, po wymianie gum skrzypienie nie ustało prawie wcale. Reszta zawieszenia była sztywniutka bez żadnych luzów. Natomiast jak wymienili oba amorki, auto zachowuje się nareszcie jak powinno. Zawias jest spręrzysty i nie skrzypi nawet przy temperaturach poniżej -25st. C. Przed wymiana to ażnie chciałem jeźzic odcinkami gdzie były progi zwalniające, bo obciach taki że heeeeejjjj...... |
Czyli koncowo czego sie domagac jakby ASO kluczylo ze TTTM:
-wymiana amorow L i P
- wymiana gum tulei - czego dokladnie?
mitsu00 - 03-03-2011, 13:45
dab napisał/a: | Czyli koncowo czego sie domagac jakby ASO kluczylo ze TTTM:
-wymiana amorow L i P
- wymiana gum tulei - czego dokladnie? | Będą na bank wciskać ci kit że to wina słabej jakości gum stabilizatorów. Mnie to 2 razy wymieniali, ale nie pomogło wcale. Spróbuj pobujac lewa i prawa stronę ręcznie czy wtedy amorki nie będą ci skrzypiec. U mnie tak było i po wymianie mam GIT majonez
dab - 03-03-2011, 13:49
pobujam, pobujam ale to chyba faktycznie amory, bo tak skrzypia-sapia...
Anonymous - 03-03-2011, 15:21
u mnie to samo - też skrzypi i puka z przodu.
|
|
|