To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Postojówki

m6riano - 01-03-2011, 16:45

Tomii napisał/a:
ja mam od lipca taki wynalazek (multidioda) :
http://sklep.ledy.pl/zaro...-12v-p-763.html

i świecą nadal :) barwa światła zimne białe i ładnie rozproszone.
z tym że musiałem przerobić trochę instalację, tzn zamienić + z - ponieważ w Galancie na postojówce + jest na oprawce :shock:

aha, te LED1 miałem kiedyś w Mondeo i szybko padły.
Blue-Vision też dają radę, świecą tak robertdg napisał

Jesteś pewny że tak jest? U mnie nic nie musiałem przerabiać po za wywierceniem większych otworów.

Hugo - 01-03-2011, 16:55

Tomii, jakieś foto jak świeci?
Tomii - 01-03-2011, 17:50

m6riano napisał/a:

Jesteś pewny że tak jest? U mnie nic nie musiałem przerabiać po za wywierceniem większych otworów.

na 200% bo jak je 1-wszy raz montowałem to byłem przekonany że mi spalone sprzedali, sprawdziłem miernikiem napięcie i + był na oprawce :shock:

[ Dodano: 01-03-2011, 17:51 ]
Hugo napisał/a:
Tomii, jakieś foto jak świeci?

fotki będzie ciężko zrobić moim sprzętem żeby oddały prawdę ale spróbuję.

m6riano - 01-03-2011, 18:29

oki, ale mi chodzi o to czy we wszystkich galach tak jest czy tylko u ciebie?
Tomii - 01-03-2011, 18:50

m6riano napisał/a:
oki, ale mi chodzi o to czy we wszystkich galach tak jest czy tylko u ciebie?

tego to już nie wiem, ale instalacja wygląda na oryginalną

fotki, ta piewsza bardziej zbliżona do realu:

sampler - 01-03-2011, 20:11

z instalacja jest roznie. W starszym Galu wszystko bylo ok. W Avancie mialem tak ze na jednej trzeba bylo przepiac kable we wtyczce ale to nic trudnego. Zimne multiledy swiecia tak:

tomrom - 01-03-2011, 21:14

Ja mam gala z 97 roku i też musiałem przerabiać jedną wtyczkę
Hugo - 02-03-2011, 00:49

Tomii napisał/a:
fotki, ta piewsza bardziej zbliżona do realu:
Jak dla mnie za niebiesko.
Torp12 - 02-03-2011, 16:45

No i widze ze mimo iz blachy temat to dyskusja rozgorzala na dobre:) No i fajnie:)

Po waszych radach mysle ze bede sie sklanial albo do zarowek Philipsa albo bialych zwyklych ledow:)

Co wpadnie w reke to bedzie;)

Dyskusja oczywiscie nadal otwarta;)

bartezr - 02-03-2011, 18:11

jesli chodzi o zwykle ledy to ja na twoim miejscu bym ich nie zakladal.... przerabialem ten temat w nie jednym samochodzie i maksymalnie wytrzymaly mi cos kolo 3 tygodni. w galancie je zalozylem i po tygodniu padla jedna a po kolejnych kilku dniach nastepna..
m6riano - 13-03-2011, 21:16

Uploaded with ImageShack.us

1W,120st. kontra: ????;-)

Uploaded with ImageShack.us

defel - 18-03-2011, 18:06

w którym miejscu znajduje się wtyczka od postojówek ?, nie pali mi prawe postojowe po zmianie na ledy.
Tomii - 19-03-2011, 11:57

defel napisał/a:
w którym miejscu znajduje się wtyczka od postojówek ?, nie pali mi prawe postojowe po zmianie na ledy.

musisz obciąć kable przy gnieździe żarówki i zamienić stronami.

Jarcev - 27-03-2011, 22:31

panowie pytanko , z przodu to ja postojówki maiłem od początku spalone i nie wymieniałem bo pozwala to na odpalenie halogenów bez swiatła w reflektorze :D ale przestały mi swiecic postoje z tyłu i podswietlenie klawiszy climy - bezpiecznik , kupiłem zarówki i zabrałem sie za bezpieczniki , wyciągam a one dobre , wsadziłem spowrotem bezpieczniki i nowe zarówki , panel klimy swieci , prawy postój z tyłu swieci , a po lewej stronie pali tylko stop , ma ktos pomysł co moze byc przyczyną??

problem rozwiązany - sprawa z cyklu chcesz coś zrobić dobrze to zrób to sam .

SnowDevil - 25-07-2011, 15:50

podłącze się pod temat. Pytanie banalnie proste: jakie żarówki postojowe mam z przodu w Avance? prawe się przepaliło. (sorry ale nie mam już czasu szukać a to pilne)