To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - GTIKK Cleosssa

cleoSS - 03-03-2011, 07:39

Silnik jak kupilem to slyszalem zi czulem ze jest cos nie tak, dziwnie chodzil i spalanie ale jak wymienilaem kable WN to tak jak bym inny silnik wlozyl :mrgreen:
A teraz autka nie mam zamiaru katowac bo szkoda zeby trafilo na zlom i bylo by o kolejnego gti mniej,a jest ich coraz mniej. szkoda mi go i w rodzinie zostanie jak naj dluzej i watpie czy go sprzedam.
Autko jest niepowtarzalne i radosc z jazdy jest niesamowita.
Spalanie jak kogos interesuje to jak jechalem w Styczniu do Katowic wynioslo jakies 7l na 100 predkosc 90-do 110 na autostradzie a mieszanie i w miescie jak silnik sie nie rozgrzeje to 10-11l

Auto wymaga inwestycji ale je otrzyma i drugie zycie u mnie otrzyma :mrgreen:

Mithrill - 03-03-2011, 12:08

No i tak trzymaj!
Faktycznie... GTIków coraz mniej, więc powinno się o nie dbać.
Chętnie sam bym jakiegoś przygarnął :mrgreen:

cleoSS - 03-03-2011, 13:04

mkm napisał/a:
cleoSS napisał/a:
Pisownia nie ma moze ladu i skladu

Olej to. Kto chce czytać to da radę. :wink:
Czekałem na tego Colta. :mrgreen: Lekko nie miał, a przetrwał.
Dasz radę ocenić co w aucie wymieniali poprzedni właściciele?

Na pewno sprzeglo poprzedni wlasciciel wymienil bo do tej pory pracuje i nic mu nie dolega :P
i na pewno olej w skrzyni bo jak sprawdzalem to noweczka wyplynela ale synchronizatora 2 juz nie wymienil. Myslal ze olej wystarczy i zalatwi sprawe. Ja sie nauczylem i bez ZGRZYTU jezdze ale jak bedzie remoncik to sie go wymieni.
Przegub nie stuka zaden :biggrin:

Ja tego autka nie sprzedam w zyciu, wole zeby stalo juz w garazu i przejechac sie od niedzieli za pare lat. A jak sprzedam to skonczy tak jak u poprzedniego wlasciciela :evil:
Dla mnie to auto jest swietne a osiagi ze 140 Konikami to doruwnuje samochodom z Turbo i wieksza pojemnoscia Np Golf 4 turbo 180KM a w katalogu 8s
Wiec autko warte swojega szacunku i ja swojemu Coltu go daje :mrgreen:

cleoSS - 14-03-2011, 19:16

Wczorajszego wieczora zrobilem sobie z zona wyciecze do Łancuta do ROSOMAKA na pogaduchy a przy okazji pomoar cisnienia.
wyniki to:
-14,2
-14,1
-14,1
-14,3
wiec troszke sie zdziwilem i mam takie pytanie jakie powinno byc optymalne dla tego modelu :mrgreen:
wczasie pogaduszek Ross przewiozl moja zonke Talonem :twisted: jka wyszla to myslala ze ktos ja w twarz uderzyl z przodu :mrgreen: nie no ale tak powarznie to maszynka robi swoje :biggrin:

rosomak1983 - 14-03-2011, 20:45

cleoSS napisał/a:
wyniki to:
-14,2
-14,1
-14,1
-14,3
wiec troszke sie zdziwilem i mam takie pytanie jakie powinno byc optymalne dla tego modelu

Twój Gti jak wyjezdzał z fabryki miał 15 , wiec wynik bardzo dobry jak na hmm z którego roku Twój rumak ??? :P

Mithrill - 14-03-2011, 22:40

Ja mojej błyskawicy nalałem dziś E98 (hehe) i chyba coś się tam odetkało, bo idzie jak przeciąg. Normalnie nie poznaję auta. No ale... Talon to to nie jest :p

Musiałbym Lancowi zmierzyć ciśnienie. Ciekawe co wyskoczy...
Jaka jest norma dla 1.6 16V?

rosomak1983 - 14-03-2011, 23:54

Mithrill napisał/a:
Jaka jest norma dla 1.6 16V?

fabryka 14,5 na poziomie 13,5 to bdb wynik bedzie.

cleoSS - 15-03-2011, 17:08

1992 rocznik mojej Colciny:P