Nasze Miśki - GTIKK Cleosssa
cleoSS - 03-03-2011, 07:39
Silnik jak kupilem to slyszalem zi czulem ze jest cos nie tak, dziwnie chodzil i spalanie ale jak wymienilaem kable WN to tak jak bym inny silnik wlozyl
A teraz autka nie mam zamiaru katowac bo szkoda zeby trafilo na zlom i bylo by o kolejnego gti mniej,a jest ich coraz mniej. szkoda mi go i w rodzinie zostanie jak naj dluzej i watpie czy go sprzedam.
Autko jest niepowtarzalne i radosc z jazdy jest niesamowita.
Spalanie jak kogos interesuje to jak jechalem w Styczniu do Katowic wynioslo jakies 7l na 100 predkosc 90-do 110 na autostradzie a mieszanie i w miescie jak silnik sie nie rozgrzeje to 10-11l
Auto wymaga inwestycji ale je otrzyma i drugie zycie u mnie otrzyma
Mithrill - 03-03-2011, 12:08
No i tak trzymaj!
Faktycznie... GTIków coraz mniej, więc powinno się o nie dbać.
Chętnie sam bym jakiegoś przygarnął
cleoSS - 03-03-2011, 13:04
mkm napisał/a: | cleoSS napisał/a: | Pisownia nie ma moze ladu i skladu |
Olej to. Kto chce czytać to da radę.
Czekałem na tego Colta. Lekko nie miał, a przetrwał.
Dasz radę ocenić co w aucie wymieniali poprzedni właściciele? |
Na pewno sprzeglo poprzedni wlasciciel wymienil bo do tej pory pracuje i nic mu nie dolega
i na pewno olej w skrzyni bo jak sprawdzalem to noweczka wyplynela ale synchronizatora 2 juz nie wymienil. Myslal ze olej wystarczy i zalatwi sprawe. Ja sie nauczylem i bez ZGRZYTU jezdze ale jak bedzie remoncik to sie go wymieni.
Przegub nie stuka zaden
Ja tego autka nie sprzedam w zyciu, wole zeby stalo juz w garazu i przejechac sie od niedzieli za pare lat. A jak sprzedam to skonczy tak jak u poprzedniego wlasciciela
Dla mnie to auto jest swietne a osiagi ze 140 Konikami to doruwnuje samochodom z Turbo i wieksza pojemnoscia Np Golf 4 turbo 180KM a w katalogu 8s
Wiec autko warte swojega szacunku i ja swojemu Coltu go daje
cleoSS - 14-03-2011, 19:16
Wczorajszego wieczora zrobilem sobie z zona wyciecze do Łancuta do ROSOMAKA na pogaduchy a przy okazji pomoar cisnienia.
wyniki to:
-14,2
-14,1
-14,1
-14,3
wiec troszke sie zdziwilem i mam takie pytanie jakie powinno byc optymalne dla tego modelu
wczasie pogaduszek Ross przewiozl moja zonke Talonem jka wyszla to myslala ze ktos ja w twarz uderzyl z przodu nie no ale tak powarznie to maszynka robi swoje
rosomak1983 - 14-03-2011, 20:45
cleoSS napisał/a: | wyniki to:
-14,2
-14,1
-14,1
-14,3
wiec troszke sie zdziwilem i mam takie pytanie jakie powinno byc optymalne dla tego modelu |
Twój Gti jak wyjezdzał z fabryki miał 15 , wiec wynik bardzo dobry jak na hmm z którego roku Twój rumak ???
Mithrill - 14-03-2011, 22:40
Ja mojej błyskawicy nalałem dziś E98 (hehe) i chyba coś się tam odetkało, bo idzie jak przeciąg. Normalnie nie poznaję auta. No ale... Talon to to nie jest
Musiałbym Lancowi zmierzyć ciśnienie. Ciekawe co wyskoczy...
Jaka jest norma dla 1.6 16V?
rosomak1983 - 14-03-2011, 23:54
Mithrill napisał/a: | Jaka jest norma dla 1.6 16V? |
fabryka 14,5 na poziomie 13,5 to bdb wynik bedzie.
cleoSS - 15-03-2011, 17:08
1992 rocznik mojej Colciny:P
|
|
|