To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Szcyt oszczędności

spown - 03-03-2011, 21:45

marrok napisał/a:
ECO może być hybryda
Jak ECO może być coś co ma w sobie tonę akumulatorów...

Edit:Poprawa cytatu.

robertdg - 03-03-2011, 21:47

Trzeba być progresywnym, a nie upartm na błednych stereotypach, przeważnie najwięcej przeciwników jest w tych, którzy nawet nie próbowali, nie rozumiecie idei alternatywnej, tak nalezy to kwitować.

Otacza nas naprawde duzo alternatywnych zastosowań/rozwiązań, wielu nie ma na ten temat cienia świadomości i nie psioczy, samochód jest w stanie pojechac na paliwie uzyskanym z obornika, można mnożyć rozwiązania.

Idźcie dalej tym tropem i przewracajcie generatory wiatrowe, bo chcecie mieć energie ze spalanego węgla, albo z rozszczepiania jąder atomów, ale zawsze znajdzie się ktoś na NIE.

Jackall - 04-03-2011, 00:56

robertdg napisał/a:
samochód jest w stanie pojechac na paliwie uzyskanym z obornika, można mnożyć rozwiązania.

Kiedyś spotkałem się z opinią że można wyprodukować ON z plastikowych butelek PET jedyne ale tego przedsięwzięcia to sprzęt do takiego przetwarzania kosztuje kilkanaście milionów pln. Dobra instalacja LPG i co najważniejsze odpowiednio założona jest pewną alternatywą (nad którą sam się teraz zastanawiam :| ) mam dwojakie doświadczenie w tym temacie: w dużym fiacie spisywała się rewelacyjnie i zamiast gaźnika miałem "prawie" dwupunktowy wtrysk natomiast w omedze problem polegał na złej i nie najlepiej założonej instalacji. Teraz bije się z myślami i nie wiem co zrobić?!?
A wracając do tematu to najbardziej sensowne jest zakładanie LPG do dużych pojemności. W takim hummerze zwraca się pewnie po dziesiątym tankowaniu :mrgreen:

mkm - 04-03-2011, 04:07

Pal diabli LPG w tym Hummer-ze, lepszą ma rejestrację.
Bez powiększania zdjęcia jak zobaczyłem to żółte cudo z rejestracją P0 MOCZ4 to stwierdziłem, że chłop ma jaja i spory dystans do siebie :mrgreen:
Po powiększeniu już nie było tak śmiesznie :evil:

Anonymous - 04-03-2011, 08:35

Hummer z gazem? Żadna nowość. Poza tym H2 był robiony na amerykański rynek i gdy benzyna była po 1PLN/l (w przeliczeniu) nikt nie przejmował się pojemnością.
robertdg - 04-03-2011, 09:26

Jackall, musisz poszukać zaufanego i dobrego fachowca
Jackall - 04-03-2011, 10:30

robertdg po pierwsze to muszę się zdecydować czy w ogóle będę zakładał gaz :wink: a z fachowcami to wiesz że jest różnie :|
nerus - 06-03-2011, 20:39

tomek84 napisał/a:
przeczytajcie opinie Pudziana na gazeo.pl

gdyby ktoś chciał poczytać to proszę Pudzian o LPG

m6riano - 11-03-2011, 18:39

Kiedyś widziałem chyba na Allegro że seryjnie w Jagach były LPG.