To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - stacja multimedialna (ramka)

mitsu00 - 07-03-2011, 00:01

joachim69 napisał/a:
mój post wniósł tyle samo treści ile Twoje mundralowanie się na temat jakości wszystkich maskownic do Outlandera :lol:
tutaj można zakupić ramkę
http://scosche.com/consumer-tech/products
Czy ty za wszelka cene chcesz udowodnic jak niewiele wiesz w temacie i na sile wypowiadasz sie o rzeczach ktorych na oczy nie widziales? Pisalem wczesniej ze ramki oferowane na Allegro i w innych sklepach wysylkowych to chlam i badziewie w zupelnie innym kolorze i fakturze plastiku niz deska w Outlanderze. Scosche jest 1 producentem amerykanskim, 2-giego nazwy nie pamietam ale tez robi takie rzeczy m.in do OII. widzialem i macalem obie i zadnej bym w aucie nie zamontowal. Na chwile obecna jedynym wizualnie sensownym rozwiazaniem jest montaz 2-Dina w ori maskownicy. Nr katalogowy Mitsubishi podalem wczesniej.
adrian71 - 09-03-2011, 19:45

22 marca jade do krakowa i beda mi wszystko robic,maja ramki do outlandera, beda mi wygluszac auto, nowe glosniki, wzmacniacz no i stacje multimedialna Alpine. Pochwale sie zdjeciami jak zamontuja.
Tak btw.znacie kogos kto chcialby sprzedac skóry z outlandera w rozsadnej cenie?
Pozdrawiam

mitsu00 - 09-03-2011, 20:17

adrian71 napisał/a:
22 marca jade do krakowa i beda mi wszystko robic,maja ramki do outlandera, beda mi wygluszac auto, nowe glosniki, wzmacniacz no i stacje multimedialna Alpine. Pochwale sie zdjeciami jak zamontuja.
Tak btw.znacie kogos kto chcialby sprzedac skóry z outlandera w rozsadnej cenie?
Pozdrawiam
Wszystko pięknie, tylko ramkę włożą ci właśnie taką o jakich wcześniej była mowa, czyli czarna z niepewnym mocowaniem monitora do ramki. W ori rozwiązaniu monitor jest mocowany metalowymi "uszami" do reszty deski. W tych pseudo ramkach monitor mocowany jest do samej ramki, bez stabilizacji w ramie. Twój wbór jednak. Natomiast w kwestii wygłuszenia i wymiany glośników to dobrze zrobileś. Pytanie tylko ile i co ci będą wygłuszać? Jeśli tylko drzwi to niby OK, ale nie będzie optymalnie. Ja samemu rozebrałem całe wnętrze do gołej blachy i wygłuszyłem wszystko od podłogi, po cały bagażnik, boczki i wszystkie drzwi + wymiana przednich głośników. Efekt? Boska jakość dźwięku w porównaniu z ori RF.
adrian71 - 09-03-2011, 20:36

Wlasnie pisalem im czy maja te badziewiaste ramki z internetu, to powiedzieli ze wspolpracują z mitsubishi i mają dobre ramki,jak to będzie wygladalo to sie okaze. Wygłuszać bedą matami STP Silver,drzwi i tam gdzie jest subwoofer, chce jeszcze tylnia klape wygluszyc bo nawet w tym co mam teraz jak dam glosniej muzyke to slysze jak tablica mi sie obija... Glosniki nowe z przodu i z tylu DLS'y (nie znam sie na tym,ale ponoć dobre) Co do wygłuszania - tutaj na miejscu we Wrocławiu mam znajomego ktory zajmuje sie tym profesjonalnie,wiec jezeli w kwestii wygluszenia cos mi nie bedzie pasowało,odezwie sie do niego i on mi wszystko pięknie zrobi za niewielkie pieniądze. Juz sie nie moge doczekac ekranu na desce i nowego brzmienia. Do tej pory nic nie robiłem z autem bo mialem je zmieniać,ale jeszcze z 2 lata nim musze jezdzic,jak nie dłuzej. Planuje jeszcze wrzucić skóry i jezeli da rade to zegary z najnowszego outka. Jezeli chcesz,to jak bede juz miał to zrobione to sie pochwale zdjęciami.
mitsu00 - 09-03-2011, 20:44

adrian71 napisał/a:
Glosniki nowe z przodu i z tylu DLS'y
Sprawdź jakie DLS-y bo to bardzo dobra marka. Zamontowałem w poprzedniej 535D głośniki tej firmy z serii UP 6,5''. Brzmienie bajeczne, ale potrzebuja bardzo dobrego wzmacniacza żeby dobrze grały, ponieważ maja dość solidne magnesy.
adrian71 - 09-03-2011, 22:22

Głośniki przednie:
http://www.dls-audio.pl/g...zne/16_5cm/c6a/
Głośniki tylne:
http://dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_84

podejrzewam,że wzmacniacz dadzą dobry żeby nie zepsul calego efektu. Podejrzewam ze jakby nie zrobili i tak będzie duzo lepiej,mimo ze rockford sam w sobie gra dobrze.

mitsu00 - 09-03-2011, 22:31

adrian71 napisał/a:
Głośniki przednie:
http://www.dls-audio.pl/g...zne/16_5cm/c6a/
Głośniki tylne:
http://dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_84

podejrzewam,że wzmacniacz dadzą dobry żeby nie zepsul calego efektu. Podejrzewam ze jakby nie zrobili i tak będzie duzo lepiej,mimo ze rockford sam w sobie gra dobrze.
Przednie bardzo dobre, tylne przeciętne. najwazniejsze są jednak przednie. A co z waferem? Podepną go pod oddzielnego monobloka, czy dają 5-kanalowy wzmak? Co do tapicerki to kumpel w zeszłym rokurobił u gości z Carlexu, www.carlex.pl. Wyszło super.
adrian71 - 09-03-2011, 22:36

Szczerze mówiąc nie wiem, bede na miejscu to sie wszystkiego dowiem, mam nadzieje ze zrobią tak żeby było dobrze. Wezme pare stówek zapasu,żeby ewentualnie do czegoś duzo lepszego dołożyć. Tez nie chce mi sie im caly czas dupy truć mailami,bo co z tego ze mi napiszą co będą robić jak mi to i tak nic nie mowi..:) A testować bede w droge powrtoną, bo z Krakowa do Wrocławia troche potestuje, zaloze sie ze jak zamontują mi ekran to bede robił przez pierwszy miesiac 2x wiecej kilometrów. I tak w kazdy weekend robie trase Wrocław-Gliwice, znam już to na pamięć więc będzie czas na bezpieczne bawienie sie stacją multimedialną. A stacje zażyczyłem sobie taką http://allegro.pl/alpine-...1461067722.html
mitsu00 - 09-03-2011, 22:41

adrian71 napisał/a:
Szczerze mówiąc nie wiem, bede na miejscu to sie wszystkiego dowiem, mam nadzieje ze zrobią tak żeby było dobrze. Wezme pare stówek zapasu,żeby ewentualnie do czegoś duzo lepszego dołożyć. Tez nie chce mi sie im caly czas dupy truć mailami,bo co z tego ze mi napiszą co będą robić jak mi to i tak nic nie mowi..:) A testować bede w droge powrtoną, bo z Krakowa do Wrocławia troche potestuje, zaloze sie ze jak zamontują mi ekran to bede robił przez pierwszy miesiac 2x wiecej kilometrów. I tak w kazdy weekend robie trase Wrocław-Gliwice, znam już to na pamięć więc będzie czas na bezpieczne bawienie sie stacją multimedialną. A stacje zażyczyłem sobie taką http://allegro.pl/alpine-...1461067722.html
Zainwestuj od razu w kamerę cofania. Nie pożalujesz :D Cofasz wtedy na cm...
adrian71 - 09-03-2011, 22:56

a to obojetnie jaka kamera,czy musi pasowac do sprzetu alpine? mialbys do polecenia jakas dobra,niedroga?
mitsu00 - 09-03-2011, 23:02

adrian71 napisał/a:
a to obojetnie jaka kamera,czy musi pasowac do sprzetu alpine? mialbys do polecenia jakas dobra,niedroga?
Tu masz dedykowaną do OII. Co prawda jakbys zamawial ją u Chińczyków tak jak ja zrobilem ze stacjąmultimedialną, tunerem DVB-T, kamerą cofania i antenami, to wyszłoby cie to o wiele taniej (30USD), ale tu masz wszystko n miejscu. Z tego co czytałem to Alpine ma bezpośrednie wejście na kamerę cofania, więc montaż to Plug'n Play.
http://www.sklep.hadron.p...tsu-CA9580.html

adrian71 - 09-03-2011, 23:19

ok,dzieki:) Jutro napisze maila do tych u ktorych montuje,moze oni mają u siebie na miejscu coś i w jakiejś podobnej albo nawet niższej cenie. Jezeli nie mają to zamówie przez tą strone. W sobote robie sworzeń wachacza i tuleje,bo juz stuka konkretnie, w tym miesiacu troche pieniedzy na outka pojdzie, czekam tylko na te skóry, szukam już od ponad 2 miesięcy i nic..:<
mitsu00 - 09-03-2011, 23:44

adrian71 napisał/a:
ok,dzieki:) Jutro napisze maila do tych u ktorych montuje,moze oni mają u siebie na miejscu coś i w jakiejś podobnej albo nawet niższej cenie. Jezeli nie mają to zamówie przez tą strone. W sobote robie sworzeń wachacza i tuleje,bo juz stuka konkretnie, w tym miesiacu troche pieniedzy na outka pojdzie, czekam tylko na te skóry, szukam już od ponad 2 miesięcy i nic..:<
A nie lepiej zrobic Customa w www.carlex.pl? Robili juz kilka Outlanderów.
adrian71 - 10-03-2011, 10:13

powiem Ci ze fajny pomysl,nawet lepszy niz kupno nowych foteli,ale przez ostatnie 2 miesiace jak juz wiedzialem ze bede zmienial na skóry srednio dbałem o te fotele (wpuszczałem psa na tylnia kanape) czesto nawet nie wykladając koca, wiec fajnie by bylo najpierw odswiezyc te fotele bo sa przesiaknięte psem. A w fajna sprawa z tym customem,bo moglbym sobie wybrac kolory boczków inny niż srodek fotela,gdzie wolalbym zeby na srodku była alcantara,tylko jeszcze pytanie ile taka przyjemnosc kosztuje.. A i fajnie ze Bielsko-Biała,bo w Gliwicach mam dziewczyne wiec nawet jakby robili to 2dni to nie ma problemu zebym zostawił im auto i wrocil z dziewczyną do Gliwic. Pytanie tylko jakie są to koszta,bo pomysł super
mitsu00 - 10-03-2011, 11:32

adrian71 napisał/a:
powiem Ci ze fajny pomysl,nawet lepszy niz kupno nowych foteli,ale przez ostatnie 2 miesiace jak juz wiedzialem ze bede zmienial na skóry srednio dbałem o te fotele (wpuszczałem psa na tylnia kanape) czesto nawet nie wykladając koca, wiec fajnie by bylo najpierw odswiezyc te fotele bo sa przesiaknięte psem. A w fajna sprawa z tym customem,bo moglbym sobie wybrac kolory boczków inny niż srodek fotela,gdzie wolalbym zeby na srodku była alcantara,tylko jeszcze pytanie ile taka przyjemnosc kosztuje.. A i fajnie ze Bielsko-Biała,bo w Gliwicach mam dziewczyne wiec nawet jakby robili to 2dni to nie ma problemu zebym zostawił im auto i wrocil z dziewczyną do Gliwic. Pytanie tylko jakie są to koszta,bo pomysł super
Nie pytałem, ale zadzwoń. To przeciez nic nie kosztuje :wink: A takna marginesie, to nie lepiej dołożyć kilka stówek i zamontować stację z serii 520 lub 502? Ta na którą się zdecydowałeś nie odtwarza CD/DVD.