Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Falujące obroty i duże spalanie...
*kub@* - 04-04-2011, 22:15
Jak rozpoznać czy przyczyną jest któryś zawór??
barteski - 04-04-2011, 22:54
*kub@*, głowica do góry niema co kabinowac i myslec nad silnikiem i tak dalej trzeba zerwac glowice i stwierdzic co i jak .
Dziumek - 05-04-2011, 09:56
no mi się wydaje ze nie masz innego wyjścia jak ściągać głowice, bo tego nie zobaczysz na oko , i tak cię czeka docieranie zaworów planowanie głowicy i nowa uszczelka to nie są ogromne koszta
kicek86 - 05-04-2011, 10:42
Dziumek napisał/a: | no mi się wydaje ze nie masz innego wyjścia jak ściągać głowice, bo tego nie zobaczysz na oko , i tak cię czeka docieranie zaworów planowanie głowicy i nowa uszczelka to nie są ogromne koszta |
są koszta, sam nie będzie ściągał zapewne głowicy, więc mu policzą za samo ściągnięcie parę stówek. Szykuj się na wydatek rzędu 6-9 stówek. Jeszcze po drodze simmeringi na wałkach wyjdą (to akurat tanie jest). Plus tego wszystkiego jest taki, że jak zrobisz to wszystko, to nie dość, że będzie ładnie silniczek chodził, to trochę koników wróci do swojej stajni
*kub@*, jak będziesz oddawać eclipsa do osoby, która nie miała z tymi silnikami styczności, to od razu poczytaj tutaj na forum odnośnie ustawiania balansu i poinstruuj mechanika, jak się poprawnie balans ustawia, bo ustawienie rozrządu na znakach to nie wszystko.
Dziumek - 05-04-2011, 21:20
jesli odda do mechanika to fakt za samo rozebranie policzy wiec wyjdzie drożej
*kub@* - 07-04-2011, 07:16
kicek86 napisał/a: | Dziumek napisał/a: | no mi się wydaje ze nie masz innego wyjścia jak ściągać głowice, bo tego nie zobaczysz na oko , i tak cię czeka docieranie zaworów planowanie głowicy i nowa uszczelka to nie są ogromne koszta |
są koszta, sam nie będzie ściągał zapewne głowicy, więc mu policzą za samo ściągnięcie parę stówek. Szykuj się na wydatek rzędu 6-9 stówek. Jeszcze po drodze simmeringi na wałkach wyjdą (to akurat tanie jest). Plus tego wszystkiego jest taki, że jak zrobisz to wszystko, to nie dość, że będzie ładnie silniczek chodził, to trochę koników wróci do swojej stajni
*kub@*, jak będziesz oddawać eclipsa do osoby, która nie miała z tymi silnikami styczności, to od razu poczytaj tutaj na forum odnośnie ustawiania balansu i poinstruuj mechanika, jak się poprawnie balans ustawia, bo ustawienie rozrządu na znakach to nie wszystko. |
kicek86 auto planuje samemu naprawiać, wiadomo że nie siądę i nie zrobię tego w 2 dni ale najpierw rozbiorę, zobaczę, kupię co trzeba i zacznie się zabawa ze składaniem itd. Tylko u mnie ciężko z czasem;/ ale zanim zacznę składać skonsultuje wszelkie moje pytania na forum.
[ Dodano: 10-04-2011, 14:52 ]
Słuchajcie chłopaki jestem zmuszony sprzedać swojego miśka pomożecie mi w wycenie ile mogę za niego krzyczć, stan wiadomo jaki jest rok '93 ok 120000 ty przebiegu... ile mogę dostać za całość a ile jeżeli sprzedam na części??
[ Dodano: 11-04-2011, 23:16 ]
decyzja już zapadła sprzedaję autko http://moto.allegro.pl/mi...1558889336.html
|
|
|