To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] Czy mozna do MSS=ra dokupic reperaturki tylnych bl

sqza - 12-05-2014, 15:23

Czy te reperaturki z IC od Hondy będą OK ??
Czy ktoś to sprawdzał ??

Też szukam reperaturek do tyłu - po obu stronach już poszło to zdecydowanie za daleko.

kruzyk - 26-06-2014, 22:26

Też przyłączam się do pytania bo mój prawy tył nie wygląda już...
cakp - 08-08-2014, 02:13

http://allegro.pl/mitsubi...4439403710.html
Może tym wam się uda "zamaskować",gdyby link wygasł to "MITSUBISHI SPACE STAR nakładki na błotnik"

Bizi78 - 08-08-2014, 07:14

cakp napisał/a:
"zamaskować"

Czyli twoim zdaniem najlepiej zapudrować pryszcza :mrgreen: .

W moim MSS znajomy wyczyścił ranty nadkoli, zabezpieczył i pomalował.
Niestety na prawym w okolicach zderzaka pojawiły się bąble.
Blacha zaczęła w tym miejscu już korodować od spodu :? .
Trzeba będzie usunąć kawałek nadkola tak 10x10cm.
Trzeba będzie to ogarnąć na wiosnę razem z kielichami :wink: .

cakp - 08-08-2014, 20:40

Bizi78 napisał/a:

W moim MSS znajomy wyczyścił ranty nadkoli, zabezpieczył i pomalował.
.

"zamaskować" czyli zastosować nakładkę po oczyszczeniu. W jej środek myślę że można dac 100% silikon i przykleić bez dostępu powietrza. Może ruda nie pójdzie dalej jeśli nie mamy reperaturek a musimy coś z tym zrobić. W sensie "zamaskować" myślałem o położeniu na miejsce oczyszczone które ma już ubytki po tym właśnie wyczyszczeniu.

Mam 1.6 z 2004 czyli po liftingu. Tył nadkoli jest wyłożony (uszczelniaczem/barankiem nie wiem jak to nazwać) ale od samego dołu progu po same kielichy. Przód w nadkolach natomiast jest wysmarowany barankiem centralnie do połowy wysokości amortyzatorów. Nie wiem czemu nie mogli fabrycznie pomalować po całości do samej góry. W podwoziu baranek/uszczelniacz ( nie wiem jak to nazwać, wyglada jakby gęsty kisiel zasechł) jest położony tylko na łączeniach blach w centralnej częsci pojazdu. Tył w miejscu koła zapasowego i podłużnic nie był zabezpieczony tym srodkiem.

Tycjan - 13-09-2017, 15:18

Ludziska...znalazłem!!!! Reperaturka tylnego błotnika MSS za grosze. Pasuje od seat ibiza/cordoba2 z lat 93-99
Byłem blisko Jaktorowa, to podjechałem do sklepu wysyłkowego niedaleko Radziejowic i właściciel przymierzył mi reperaturki od 3 samochodów (od Galanta za 135,- za duża)....ta pasuje prawie idealnie, tylko od strony progu blacharz musi dogiąć łuk. Kształt wnęki, "podcięcie" pod tylny zderzak jak ulał od MSS.
Może znajdziecie bliżej siebie, ale oni wysyłają kurierem. Zapłaciłem na miejscu AŻ 35,-pln !!!! bo bez wysyłki. Mają też reperaturki progów zewnętrznych do MSS-a po 49,-pln (też najtaniej w Polsce). Mój blacharz był bardzo zadowolony, bo będzie miał mało roboty. Szkoda, że nie mają reperaturki prawego tylnego nadkola z blachy...może ktoś, coś wie, gdzie to tanio można nabyć?
Podaję namiary: sklep G13, 96-325 Adamów-Wieś, ul. Brzozokalska 29 k/Radziejowic (żyrardowskie) tel. 508-114-141
Tycjan

pulp - 13-09-2017, 23:24

Cześć.Swietna wiadomosć.Daj fotki jak będą wspawane.I mam pytanie...reperaturki od wersji 2d czy 4d??pzdr
Tycjan - 13-09-2017, 23:42

OK. Nie wiem czy 2d czy 4d - nalepka na reperaturce miała tylko napis seat ibiza/cordoba2 03.93-08.9 i dalej brak cyferki. Gdy przymierzyłem do błotnika to jakby od niego, nawet podcięcie pod tylny zderzak w tym samym miejscu. Idealnie ten sam kształt jak w MSS ale do dogiecia tylko zejście do progu (tu jest proste). Mało roboty dla blacharza i taka cena jak do malucha, rewelacja
Bizi78 - 14-09-2017, 07:10

Wydaje mi się, że chyba od 4/5d.

Tak wygląda od 3d.

Źródło fotek: http://www.iparts.pl

Tycjan - 14-09-2017, 07:32

Tak. Od 4/5d. Kupiłem prawy, ten jest lewy. Jestem uziemiony w domu (korzonki) i nie mogę zrobić zdjęcia. Poproszę kogoś by to sfotografował. Nie zamontowałem jeszcze do mitka bo nie mam prawego nadkola (tego wewnątrz) a one są razem zgrzewane lub spawane. Zaskoczyła mnie też cena (niska) w tym sklepie, co w moim przypadku ma duże znaczenie.

[ Dodano: 14-09-2017, 17:46 ]
Zrobiłem i mam w kompie fotki błotnika i naklejki na nim. Kupione w sklepie G13 za 35,-pln....ale nie można ich tu wkleić. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę podać adres mailowy to prześlę. Nie bardzo rozumiem takie ograniczenia...bo po remoncie chciałem pokazać swój samochód...a nie jakiś z katalogu...szkoda.

Bizi78 - 15-09-2017, 19:53

Fotki nadkola od usera Tycjan.