Sigma/Diamante Ogólne - POMOCY - strasznie muli, zatrzaśnięte drzwi na AMEN :(
wojtas - 19-03-2011, 14:37
sbros napisał/a: | Nie ma znaczenia na czym jadę, czy na benzynie czy też na gazie |
No to już wiemy coś więcej, sprawdziłeś błędy jakie zarejestrował komputer?
[ Dodano: 19-03-2011, 16:14 ]
Odnośnie zamkniętych drzwi. Wygląda na to że rozsypała się blokada zamka i zamek jest w pozycji zamkniętej, ciągnięcie cięgnem od klamki wewnętrznej jak i przekręcanie kluczykiem nic nie daje więc rozwalenie klamki zewnętrznej też nie zmieni stanu rzeczy. Jedyne co przychodzi mi do głowy to niestety rozprucie boczku w tym miejscu:
Pod spodem masz miejsce by włożyć rękę :
Tak wygląda zamek w pozycji zamkniętej/otwartej:
Możesz jeszcze przed rozpruciem boczku, spróbować wsunąć przez szparę po klamce wewnętrznej jakiś sztywny drut i po omacku podnieść blokadę zamka. Czasami warto się dłużej pomęczyć. Tyle mogę pomóc w tej sprawie, reszta jest w twoich rękach.
VirMan - 20-03-2011, 22:02
Żeby nie uszkodzić tapicerki w drzwiach można wyjąć kontroler drzwi i szyb (ten brązowy) następnie poodkręcać dostępne śrubki, pociągnąć nieco tapicerkę , tak by był luz i po wyjęciu klamki można w miarę dostać się do zamka , nawet poświecić do jednej dziury i obserwować lusterkiem co się dzieje wewnątrz. Jeśli to uszkodzenie samego zamka to może być problem, ale odpadnięte cięgiełko da się zahaczyć i pociągnąć.
wojtas - 20-03-2011, 22:36
VirMan napisał/a: | następnie poodkręcać dostępne śrubki, pociągnąć nieco tapicerkę , tak by był luz i po wyjęciu klamki można w miarę dostać się do zamka |
Bartek flaszkę ci postawie na spocie, jak chociaż kawałek podniesiesz tapicerkę na zamkniętych drzwiach. Po zdemontowaniu klamki wewnętrznej masz pod nią blachę jak na zdjęciach wyżej, więc gdzie tam jest dostęp do zamka.
VirMan - 21-03-2011, 09:30
OK :] - ja tak robiłem jak sobie wyłączyłem zamek, instalacje i klamke a byłem zamknięty z zacietym dzyndzlem - nie chcąc sobie podłączac innych rzeczy pod auto tak włąśnie zrobiłem dość szybko - nie ma wielkiego pola manewru - ale da się zobaczyc - chyba że drzwi w diamante są inne ale raczej nie sądzę.
mazda10000 - 22-03-2011, 01:32
Apropos zamków, czy wkładka zamka, lewa i prawa są zamienne?
sbros - 22-03-2011, 11:40
VirMan napisał/a: | Żeby nie uszkodzić tapicerki w drzwiach można wyjąć kontroler drzwi i szyb (ten brązowy) następnie poodkręcać dostępne śrubki, pociągnąć nieco tapicerkę , tak by był luz i po wyjęciu klamki można w miarę dostać się do zamka , nawet poświecić do jednej dziury i obserwować lusterkiem co się dzieje wewnątrz. Jeśli to uszkodzenie samego zamka to może być problem, ale odpadnięte cięgiełko da się zahaczyć i pociągnąć. |
Panowie, narazie porażka.. Będę próbował dalej. Po zdjęciu wewnętrznej klamki nie mam zbyt dużego pola manewru. Cięgno, które jest " przymocowane " do owej klamki nie reaguje na moje ciągnięcie i pchanie..
Szkoda , że zewnętrznej klamki nie można tak łatwo zdemontować..
Nic to.. walczę dalej.
krzysius - 22-03-2011, 15:13
gaz masz na sekwencji czy BLOS?
sbros - 23-03-2011, 17:15
krzysius napisał/a: | gaz masz na sekwencji czy BLOS? |
Mam gaz z komputerem - holenderski. Nie sekwencja.
Anonymous - 29-03-2011, 18:12
skrzynka automat jak sądzę może warto się zastanowić czy startuje z jedynki czy nie ślizga może wina tkwi w skrzyni
sbros - 30-03-2011, 22:50
batman-1 napisał/a: | skrzynka automat jak sądzę może warto się zastanowić czy startuje z jedynki czy nie ślizga może wina tkwi w skrzyni |
Skrzynia według mnie działa normalnie - startujenormalnie ale tak jak by nie miał siły ( jakby cos się " zatkało" )
Ktoś wcześniej pisał że pomoże i podejmie się diagnozy ale na moją prośbę o podanie miejsca i terminu jest cisza..
Już nie wiem gdzie mam szukać pomocy..
[ Dodano: 30-03-2011, 22:50 ]
batman-1 napisał/a: | skrzynka automat jak sądzę może warto się zastanowić czy startuje z jedynki czy nie ślizga może wina tkwi w skrzyni |
Skrzynia według mnie działa normalnie - startujenormalnie ale tak jak by nie miał siły ( jakby cos się " zatkało" )
Ktoś wcześniej pisał że pomoże i podejmie się diagnozy ale na moją prośbę o podanie miejsca i terminu jest cisza..
Już nie wiem gdzie mam szukać pomocy..
|
|
|