[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Złe wieści
LBA - 21-03-2011, 14:40
spowiednik napisał/a: | Nikt nie ubezpieczy na kwotę wyjściową powiedzmy 65tys pln |
Ależ oczywiście że ubezpieczą. Poczytaj trochę o GAP - ubezpieczenie od straty finansowej. To ryzyko jak każde inne i można ubezpieczyć. U mnie to koszt ok 50 zł miesięcznie i przez 3 lata mam zagwarantowaną kwotę fakturową.
superges - 21-03-2011, 15:54
No tak, ja też mam GAPa na 3 lata za 50 pln miesięcznie netto z tego co pamiętam, ale pytanie czy można to też kupić po 3 latach?
Luk - 21-03-2011, 18:24
U mnie ubezpieczenie na 3-ci rok (czyli po 2 latach) mniejsze od kwoty na fakturze o 12000. Wiec nie jest tak zle...
maddob - 21-03-2011, 18:42
LBA napisał/a: | U mnie to koszt ok 50 zł miesięcznie i przez 3 lata mam zagwarantowaną kwotę fakturową. |
obyś nie musiał z tego korzystać...
LBA - 21-03-2011, 18:42
superges napisał/a: |
No tak, ja też mam GAPa na 3 lata za 50 pln miesięcznie netto z tego co pamiętam, ale pytanie czy można to też kupić po 3 latach? |
Pewnie będziesz mógł wykupić na kolejne 3 lata, ale w GAP ważna jest wartość na dzień podpisania umowy ubezpieczenia. Czyli po upływie 3 lat obliczą wartość i znowu będziesz mógł się ochronić stratę finansową ale uwzględniającą tą nową wartość.
Z tego co wiem limity wiekowe pojazdu w GAP to 5-6 lat. Tyle, że utrata wartości pojazdu dla starszych egzemplarzy nie jest już taka duża więc nie jest to już tak wartościowe.
beti - 21-03-2011, 18:51
Kiszka, żeby mitsu kradli? Wczoraj oglądałem na TVN znanej aktorce chyba albo pisarce trzy razy w ciągu roku zajumali Avensisa, żaden nie miał więcej jak 3 miesiące Wyjściem było kupno innej marki.
racer1972 - 22-03-2011, 11:44
Tak jak pisałem japońce znikają w sztolicy hurtowo... Ponoć na Białorusi to szczyt dobrego smaku a cena przystępna...
macho - 22-03-2011, 17:52
mojego mogą kraść . kupie sobie rower .
poziomka - 25-03-2011, 01:48
Pawcho napisał/a: | no skrobnij parę słów porównania |
Toyota o 300 kg lżejsza i silnik 99 kW a w Mitsu 105 kW
W Corolli mam pełen automat( wersja amerykańska)
Jeżeli chodzi o trzymanie sie drogi i przyspieszenie - Mitsubishi wygrywa zdecydowanie
Wygląd - juz parę razy szukałem na parkingu swojego samochodu - wszystkie są takie podobne czyli nijakie - znowu punkt dla Mitsubishi
Spalanie - to plus dla Toyoty - tak 2 litry mniej
Jak jeździłem Mitsubishi nikt mi nie wjeżdżał przed maskę - teraz robi to prawie każdy kto da radę
W Corolli brakuje mi tylnej wycieraczki( sedan) - ma całkiem niezłe audio - ale to chyba ta wersja amerykańska tak ma.
btw zostały mi alufelgi z oponami - zaraz umieszczę info w odpowiednim miejscu
poziomka
Pawcho - 25-03-2011, 21:03
Czyli jakbym był w Twojej sytuacji/ mam nadzieję, że mnie to nie spotka/ to jednak w garażu stałby ponownie misiek. Jedyny konkurent Mazda 3 i to MPS
poziomka - 25-03-2011, 21:09
Pawcho napisał/a: | Czyli jakbym był w Twojej sytuacji/ mam nadzieję, że mnie to nie spotka/ to jednak w garażu stałby ponownie misiek. Jedyny konkurent Mazda 3 i to MPS |
U mnie decyzje podjęła druga połowa( ta lepsza), że kolejne auto nie będzie tak mocno wyraziste i eleganckie
piomic - 25-03-2011, 21:12
poziomka napisał/a: | Jak jeździłem Mitsubishi nikt mi nie wjeżdżał przed maskę | O to to to!
mazin - 26-03-2011, 11:25
poziomka przyjmij moje wyrazy ubolewania ;-(
Wprawdzie nigdy mi auta jeszcze nie ukradziono, ale parę innych rzeczy niestety tak i wiem jak paskudne to uczucie. Powodzenia w przebojach z ubezpieczycielem.
A co corolli, cóż, to bardzo dobre i niezawodne auto (przynajmniej te trochę starsze). Ale cholernie nuuuuuudne
A napisz proszę parę słów o wnętrzu corolli - czy plastiki są miękkie w dotyku i wyglądają lepiej niż w lancelocie, czy też ta idiotyczna mania ekologiczna opanowała wszystkich japońskich producentów?
poziomka - 27-03-2011, 16:27
mazin napisał/a: | A napisz proszę parę słów o wnętrzu corolli - czy plastiki są miękkie w dotyku i wyglądają lepiej niż w lancelocie, czy też ta idiotyczna mania ekologiczna opanowała wszystkich japońskich producentów? |
Bardzo zbliżone są plastiki, tapicerka jest znacznie lepszą - ale też moja wersja Corolli jest najwyższą oferowaną ( plastikowe drewienka itp) - pomimo tych bajerów klimatyzacja manualna i mniej miejsca w środku
cabaniarz - 27-03-2011, 21:26
W temacie pożyczania cudzej własności (współczując oczywiście Koledze poziomka ), to myślę, że i tak Mitsu nie jest zbyt popularną marką wśród złodziei. W żadnych statystykach nie znalezłem marki spod znaku diamentów. Może spowodowane jest to tym, że jak na Polskę marka cieszy jednak małą popularnością. Oby jak najdłużej .
|
|
|