Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Zagubiony kupiec
Anonymous - 31-03-2011, 08:42
Krzyzak napisał/a: | OC w moim przypadku, max zniżki, Hestia - 440 zł |
U mnie w Ergo Hestii 490 zł. 60% zniżek, full zniżki lojalnościowe do tego zniżki z pakietu z ubezpieczonym mieszkaniem...
Hmm... Kiedy płacisz OC Krzyżak? Może niebawem? W połowie zeszłego roku po powodziach ubezpieczenia poszły mocno w górę (np. Carisma z 290 zł za OC na 378 zł).
Po prostu zastanawiam się skąd te 50 zł różnicy w OC naszych Galów.
Krzyzak - 31-03-2011, 09:53
tomek84 napisał/a: | ale dochodzi padający konwerter |
ale nie pod 09.2000 r - te skrzynie są już lepsze - dlatego w taką "celowałem"
kuzi - miejsce zamieszkania
Anonymous - 31-03-2011, 12:50
A tablice masz gdańskie, czy - jak w profilu na MM - "okolice Gdańska"?
Jeżeli "okolice" to faktycznie może być różnica 10%... Chyba na Śląsku mamy więcej stłuczek.
Krzyzak - 31-03-2011, 14:07
okolice powiat gdański (czyli Pruszcz Gdański...)
Tomek - 31-03-2011, 17:59
Krzyzak napisał/a: | tomek84 napisał/a: | ale dochodzi padający konwerter |
ale nie pod 09.2000 r - te skrzynie są już lepsze - dlatego w taką "celowałem"
kuzi - miejsce zamieszkania |
no tu się zgodze
Jackall - 31-03-2011, 21:53
Krzyzak napisał/a: | ja nie przekroczyłem nigdy 11 |
Pamiętaj że kombi jest jednak trochę cięższe od sedana a na dodatek gdy więcej się stoi w korkach niż jedzie to też spalanie wzrasta ponad przeciętną. Kolejnym czynnikiem na plus do spalania mogę wliczyć że mam dosyć blisko do pracy i (rano lub w nocy) silnik nie zdąży się dobrze rozgrzać więc do pracy jadę cały czas na ssaniu a z pracy (w godzinach szczytu) cały czas w korkach
Przy okazji tomek84 nie orientujesz się przypadkiem jak wiele jest pracy przy swapie automatu 5 biegowego z tiptroniciem w miejsce zwykłego 4 biegowego?
Tomek - 01-04-2011, 07:04
Jackall napisał/a: | Przy okazji tomek84 nie orientujesz się przypadkiem jak wiele jest pracy przy swapie automatu 5 biegowego z tiptroniciem w miejsce zwykłego 4 biegowego? |
tego nie wiem
ale orientowałem się na temat zmiany MT na AT i roboty dość, tzn. sporo gratów trzeba przełożyć, wiązka, komp skrzyni, wybierak, pół osie, jesli dobrze pamiętam
więc przy SWAPie AT na AT-Tip wyjdzie ci pewnie to samo, minus półosie i wiązka
choć może nawet i to będzie trzeba
ja generalnie z powodów kosztowych zrezygnowałem z tego, głównie dlatego, że zawsze jest lepsze miejsce gdzie można by tą kase ulokować - np. jakiś bajk
ale zawsze myślałem o zakupie tylko AT, a tu sie trafił taki, to wziąłem, ale ta AT tak mnie kusi, że kto wie
Krzyzak - 01-04-2011, 07:17
tomek84 napisał/a: | komp skrzyni |
po 09.2000 komp skrzyni został "wbudowany" w głównego kompa - wiązka zupełnie inna... już lepiej kupić inne auto
Tomek - 01-04-2011, 08:07
Krzyzak napisał/a: | tomek84 napisał/a: | komp skrzyni |
po 09.2000 komp skrzyni został "wbudowany" w głównego kompa - wiązka zupełnie inna... już lepiej kupić inne auto |
no więc widzimy z czym się to wiąże
Jackall - 01-04-2011, 20:58
Czyli zostaje przy tym co mam wydawać by się mogło że Galant przed i po lifcie wizualnie prawie się nie różnią a tu wewnątrz na każdym kroku zmiany.
|
|
|