To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Napoje energetyczne

krzychu - 23-03-2011, 11:09

Ja jak pracowałem 6 dni i potem jeszcze wracałem po pracy do domu 3h to piłem RedBull-a na drogę i po takim wykończającym tygodniu naprawdę dawał kopa (nie chodziło o spanie, ale zmęczenie, szybkość reakcji i skupienie na drodze).

Teraz już nie pije. Jedynie PowerAdd tylko nie wiem czy to zdrowe czy nie... Często kupuję na drogę. Co myślicie to coś podobnego do mocnych energetyków? Ja tam "kopa" nie czuje...

Anonymous - 23-03-2011, 22:01

kiedyś co weekend pracowałem u znajomego jako kierowca, najpierw cały dzień, potem całą nockę, a nad ranem robiłem trasę 400km wszystko bez snu tylko po to żeby nie tłuc się po południu bo nad ranem ok 4-5 jeszcze jakoś można sensownie szybko ogarnąć trasę szczecin wrocław, ja zawsze piłem redbulla, tigery wydaje mi się że działają słabiej, orleny też jakoś nie to samo, ale wyrobiłem sobie taki nawyk że już po otwarciu puszki z redbulem sam zapach mnie ogromnie pobudzał nie wiem dlaczego ale redbull ma jednak ten swój specificznych zapach na który mój ogranizm reaguje pobudzeniem. skutków ubocznych brak.
ogólnie dużo zależy od człowieka od samozaparcia, przyzwyczajenia do robienia często długich tras, gdy nie wyrabiasz za kółkiem i widzisz już biegające białe myszki po drodze to znak, że trzeba się zatrzymać, zapalić fajka i zrobić kilka okrążeń wokół auta wbrew pozorom takie dotlenienie również świetnie działa, znam jeszcze sposób z masowaniem płatków uszu naprzemiennie lewe i prawe powoduje to zwiększony dopływ krwi do głowy a tym samym dotlenienie mózgu który wtedy się rozbudza.

Krzyzak - 24-03-2011, 07:00

Derpin napisał/a:
zapalić fajka
Derpin napisał/a:
akie dotlenienie również świetnie działa
:)
Derpin napisał/a:
skutków ubocznych brak. ogólnie dużo zależy od człowieka od samozaparcia

15 lat temu jeździłem na imprezy techno i kolesie wciągali tam szuwax - powiedzmy porcyjkę na imprezę raz w tygodniu przez 3-4 miesiące - przez lata skutków ubocznych było brak, ale teraz mają dziury w mózgu, nie potrafią się wysłowić, nie poznają miejsc i ludzi, zapominają wyrazy - np. że to kółko w aucie, które łapie kierowca to "kierownica"...
żal...

Anonymous - 24-03-2011, 09:44

Darku nikotyna działa pobudzająco mimo, że jest szkodliwa dla organizmu, nie porównuj proszę amfetaminy do papierosów zupełnie inne działanie i szkodliwość.
robertdg - 24-03-2011, 12:05

Papierosy są BE, tytoń jest zdrowy - potwierdzają to Rdzenni Amerykanie :P

CHI Panowie :-)

Krzyzak - 24-03-2011, 12:14

nie zrozumiałeś - chodziło mi o dotlenianie nikotyną :P
dalsza część - o dziurach - dotyczy ogólnie tematu nadużywania używek i konsekwencji na przyszłość :)

Anonymous - 24-03-2011, 12:21

rzeczywiście może niewłaściwie tu ująłem :P
Manuela - 25-03-2011, 12:09

Czasami przyłożę redBulla, ale staram się nie nadużywać, bo ciągle działa :)