To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Demontaż kokpitu i wnętrza

jawaldek - 03-04-2011, 17:53

Cytat:
Jak zdemontować plastik tylnej klapy na drzwiach?
na obwodzie plastyku są zatrzaski->>profilaktycznie proponuję zacząć od strony najmniej widocznej-->> podważamy ale najpierw trzeba odkręcić śrubki ukryte pod rączką i pod wewnętrznym otwieraniem drzwi. W skrytce narzędziowej też są śrubki do odkręcenia. Osłona na około szyby powinna się odchylić-->> ona też jest na zatrzaskach.
hajmanek - 04-04-2011, 00:54

A nie chodzi ci przypadkiem o plastik nad rejestracja? Bo jesli tak to musisz najpierw zdemontowac te wenetrzne tak jak bylo w poprzednim opisie a nastepnie od srodka masz 4 nakretki ktore luzuja to co jest na zewnatrz. pozdrawiam i milej zabawy :mrgreen:
Robert09 - 04-04-2011, 14:24

Klapa tylna jest mocowana na tzw spinki - zatrzaski, najpierw trzeba odkręcić uchwyt drzwi i zdjąć górną ramkę (mocowana na zatrzaski) podważeniem i energicznym szarpnięciem; po odkręceniu zasobnika na narzędzia - cztery wkręty; oslony klamki wewnętrznej jeden wkręt, podobnie jak z ramką górną , najpierw podważyć następnieszarpnąć; można też podważać kolejne spinki tępym narzędziem; i tak niektóre z nich pękaja i trzeba będzie założyć nowe. Tyle zapamiętałem z ostatniego demontażu gdy zablokował mi sie zamek tylnej klapy, nestety musiałem to zrobić przy zamkniętych tylnych dzrzwiach.
Anonymous - 04-04-2011, 15:45

jawaldek napisał/a:
Cytat:
Jak zdemontować plastik tylnej klapy na drzwiach?
na obwodzie plastyku są zatrzaski->>profilaktycznie proponuję zacząć od strony najmniej widocznej-->> podważamy ale najpierw trzeba odkręcić śrubki ukryte pod rączką i pod wewnętrznym otwieraniem drzwi. W skrytce narzędziowej też są śrubki do odkręcenia. Osłona na około szyby powinna się odchylić-->> ona też jest na zatrzaskach.

Na pewno pomoże.

hajmanek napisał/a:
A nie chodzi ci przypadkiem o plastik nad rejestracja?

Przecież to na zewnątrz...

Robert09 napisał/a:
Klapa tylna jest mocowana na tzw spinki - zatrzaski, najpierw trzeba odkręcić uchwyt drzwi i zdjąć górną ramkę (mocowana na zatrzaski) podważeniem i energicznym szarpnięciem; po odkręceniu zasobnika na narzędzia - cztery wkręty; oslony klamki wewnętrznej jeden wkręt, podobnie jak z ramką górną , najpierw podważyć następnieszarpnąć; można też podważać kolejne spinki tępym narzędziem; i tak niektóre z nich pękaja i trzeba będzie założyć nowe. Tyle zapamiętałem z ostatniego demontażu gdy zablokował mi sie zamek tylnej klapy, nestety musiałem to zrobić przy zamkniętych tylnych dzrzwiach.

To również pomoże. Gdzie mogę kupić takie zatrzaski/spinki?

jawaldek - 04-04-2011, 19:38

bartek2800 napisał/a:
Gdzie mogę kupić takie zatrzaski/spinki?
o takich samych to zapomnij podobne są do kupienia w sklepach motoryzacyjnych a najlepiej to aby żadna nie pękła->> :mrgreen: mi się udało
np http://www.autospinki.skl...ona&strona_id=2

rico.1 - 04-04-2011, 20:00

bartek2800 napisał/a:
Proponuję nie szukać nowych zatrzasków, a za to porządnie przyłożyć się do zadania. :mrgreen:
Jak odchyli się lekko plastik to je widać, do tego podważyć jakimś długim a'la śrubokrętem z końcówką "Y" i wyskakują w całości bez problemu. :p
W ostateczności typowe kołki od boczków drzwi innych marek też pasują i w każdym dobrym sklepie są dostępne.

Anonymous - 07-04-2011, 07:22

jawaldek napisał/a:
bartek2800 napisał/a:
o takich samych to zapomnij podobne są do kupienia w sklepach motoryzacyjnych a najlepiej to aby żadna nie pękła->> :mrgreen: mi się udało
np http://www.autospinki.skl...ona&strona_id=2

Dzięki :)

rico.1 napisał/a:
bartek2800 napisał/a:
Proponuję nie szukać nowych zatrzasków, a za to porządnie przyłożyć się do zadania. :mrgreen:

To tak w razie "W" :)

stary alfer - 13-04-2011, 16:10

up.
Anonymous - 13-04-2011, 16:23

stary alfer, Dzięki.

Demontaż odbył się bez problemów. Na was Miśki zawsze można liczyć.

Dzięki :D

Aussie - 03-05-2011, 15:35

długo mnie nie było - praca, delegacje, praca.... Terach chwilkę znalazłem więc wrzucam efekty mojej pracy i waszych porad:)
zdjęcia

krótki filmik:
filmik