To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Galant EAx Kobyłka

fj_mike - 27-03-2011, 15:42

tucci napisał/a:
Te zdjecia sa jeszcze wlasnoscia gebelsa...widzialem tego gala 6mcy temu na mobile.de

Wszystkie Gale od tego pana mają robione zdjęcia w tym miejscu, inne auta też:
[0]=&a_text_i[1][1]=&a_text_i[4][0]=&a_text_i[4][1]=&a_text_i[5][0]=&a_text_i[5][1]=&a_text_i[14][0]=&a_text_i[14][1]=&a_enum[199]=all&a_enum[16]=all&a_enum[13]=all&a_enum[12]=all&a_enum[15]=all&a_enum[178]=all]Link

Link za długi się wykrzacza :D

danino88 - 27-03-2011, 23:28

zobaczcie sami :
aukcja Colt-a http://otomoto.pl/mitsubi...-C18133279.html
Kod:
Samochód ma przejechane tylko 81000 km. Nie możliwe ale prawdziwe. Silniki te robią po 400 – 500 tys. km bez remontu. To auto będzie służyć latami. Wiem coś o tym ponieważ pracowałem w ASO Mitsubishi i żona jeździ takim Colt-em od lat.

aukcja Galant-a http://otomoto.pl/mitsubi...-C18133635.html
Kod:
Samochód ma przejechane tylko 131000 km. Nie możliwe ale prawdziwe. Silniki te robią po 400 – 500 tys. km bez remontu. To auto będzie służyć latami. Wiem coś o tym ponieważ pracowałem w ASO Mitsubishi i żona jeździ takim Galantem od lat.

aukcja Mazdy http://otomoto.pl/mazda-3...-C18134412.html
Kod:
Wiem coś o tym ponieważ pracowałem w ASO Mazdy

A teraz 3 pytania. Co w końcu ma żona tego 42letniego pana, sprzedającego?Gdzie pracował w końcu sprzedający w ASO Mitsubishi, Mazdy czy może jeszcze gdzieś indziej? Czy silnik 1.6 z CJ0 można porównywać do 2,5v6 a tym bardziej do przebiegu? :D

fj_mike - 27-03-2011, 23:37

danino88 napisał/a:
Czy silnik 1.6 z CJ0 można porównywać do 2,5v6 a tym bardziej do przebiegu? :D

Oba to japończyki i to akurat prawda.

Co do opisu to zwykłe lanie wody.
Auta od tego może nie są idealne.
IMO zainteresowani powinni je obejrzeć.

Tomek - 28-03-2011, 08:02

danino88 napisał/a:
A teraz 3 pytania. Co w końcu ma żona tego 42letniego pana, sprzedającego?Gdzie pracował w końcu sprzedający w ASO Mitsubishi, Mazdy czy może jeszcze gdzieś indziej? Czy silnik 1.6 z CJ0 można porównywać do 2,5v6 a tym bardziej do przebiegu? :D

1. przecież żona może mieć 2 auta, kto jej zabroni :biggrin:
2. pan mógł pracować w ASO Mitsu, potem w ASO Mazdy, kto wie :mrgreen:

danino88 - 28-03-2011, 10:59

za niedługo się okaże że żona ma kilkanaście aut, sprzedający pracował w kilku ASO, a silniki od malucha też robią przebiegi 400-500tys km :)
fj_mike - 28-03-2011, 11:01

danio88 jeżeli masz coś do dodania odnośnie auta - to czekam.
Inaczej temat zamykam.

danino88 - 28-03-2011, 11:06

auto zostało sprzedane, ale ja nie założyłem tematu na konkretne auto, bo sprzedający ma jeszcze jednego galanta do sprzedania. Może użytkownik gołąb się wypowie na temat 2 auta bo je testował. Tak dla przyszłych kupujących mitsumaniaków. Bo ten temat chyba jest po to by ostrzec kogoś żeby był ostrożny przy zakupie od tego cwaniaka, bo inaczej go nie mogę określić :|
ognok - 28-03-2011, 14:52

No Panowie mnie zmartwiliście troche bo chce jechać od tego Pana Colty pooglądać i nie wiem czego się spodziewać a mam 400km:( Papiery sprawdzę dokładniej w takim razie :)
fj_mike - 28-03-2011, 15:05

ognok, danino88 posiada już Galanta '98 roczni i w jego głowie nie mieści się kupno Gala w wersji Avance '99 za takie pieniądze (bo to tylko rok młodszy, ale aż Avance). Podejście słuszne ale... Avance tyle kosztuje. danino88 nie napisał nic o stanie technicznym auta więc tak naprawdę nic o nim nie wiemy.

Jedź obejrzeć Colta ;)
Czekam na feedback

ognok - 28-03-2011, 15:11

No i tak pojadę. Wezmę kumpla to na wylot samochód bedę sprawdzał :) Dostałem dobrą radę żeby do ASO z nim podjechać bo podobno blisko.

[ Dodano: 28-03-2011, 16:05 ]
Umowiłem sie w ASO na środę.Właściciel nie zgłaszał sprzeciwu :) Zdam relacje po powrocie.

gołąb - 28-03-2011, 16:09

Faktycznie dziwnie brzmią aukcje tego Pana (jest dużo lania wody) między innymi to, że auto jest od pierwszego właściciela- w brifie było 3 !!!!!!!
Dziś zarejstrowałem tego gala i wszystko ok. Samochodem zrobiłem już około 300km i w zasadzie nic nie wyszło z "worka", Powiedziałbym, że jest w zaskakująco dobrym stanie- na 1000000% bezwypadkowy i na dzień dziśiejszy nie ma w nim nic do roboty- no może zestaw car-audio...
Jeśli ktoś jest zainteresowany tym drugim Galantem bez skóry i w manualu którego sprzedaje(lub sprzedał, bo miał sporo tel. o niego) , to oglądałem go i uważam, że również jast ok. Jednak w tamtym świeci się kontrolka silnika, stuka jakiś wahacz, trzymał tylny zacisk, no i wizualnie trochę gorszy od mojego(sprzedający mówi, że powodem świcącej kontrolki jest sonda lambda i to naprawi).
JA ZE SWOJEGO JESTEM ZADOWOLONY, Ale to nie zmienia faktu, że dałem bardzo drogo 16,500 czyli spuścił tylko 500 zł więc nie liczcie na wielkie upusty...przed przyjazdem może lepiej trochę o cenie pogadać

[ Dodano: 28-03-2011, 16:11 ]
ognok napisał/a:
Dostałem dobrą radę żeby do ASO z nim podjechać bo podobno blisko.
z wołomina do marek najlepiej Ci jechać do Aso...najbliżej i bez korków...to około15-20 km

[ Dodano: 28-03-2011, 16:19 ]
fj_mike napisał/a:
danino88 nie napisał nic o stanie technicznym auta więc tak naprawdę nic o nim nie wiemy.
Stan od jednego do dziesięciu określam na 8 i pół- jest trochę rdzy przy kielichach i z tyłu auta od spodu, ale to nic takiego strasznego.....natomiast mechanicznie igła chyba długo stał bo hamulce były trochę słabe, ale już jest ok, nie wiem czy się dotarły czy co....byłem dziś na przeglądzie i poprosiłem, aby go dobrze sprawdzili- stwierdzili, że oprócz tego, że silnik od spodu się"poci", bo nawet nie cieknie. Poza tym ok.
jarekrk - 28-03-2011, 16:23

ja osobiście jestem bardzo do handlarzy uprzedzony, a aukcje tego pana powinny ujrzeć światło w każdym temacie o danym modelu i na forum mazdy , i ludzie powinni go omijać szerokim łukiem.
Jak takie ściemy wali od samego początku w ogłoszeniu ,to tylko można się zastanowić co jest z samochodami

gołąb - 28-03-2011, 16:27

Jednak dokładnie sprawdzajcie dokumenty....aha sprzedający pisze, że auta przygotowane są do rejestracji, jednak do pełnej prawdy brakuje Recyklingu i przeglądu....to jakieś 600 zł dodatkowo
Sumując: auta u tego pana raczej ok., ale nie zwracać uwagi co sprzedający mówi, tylko OGLĄDAĆ, OGLĄDAĆ !!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Ja sprzedającemu doje + Z zakupu jestem zadowolony

ognok - 28-03-2011, 16:37

Ja też ogólnie nie ufam handlarzom dlatego też jadę do ASO gdzie ludzie znający się na tej marce powiedzą czy auto warte uwagi.
m6riano - 28-03-2011, 18:20

ognok napisał/a:
Ja też ogólnie nie ufam handlarzom dlatego też jadę do ASO gdzie ludzie znający się na tej marce powiedzą czy auto warte uwagi.

Jeśli będziesz w wawie jakoś po 14 to chętnie bym sie z tobą tam przjechał i obejrzał te autka i może w czymś pomógł/doradził?