To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Czarnula vel Czarna Ibi

ApAcHoS - 02-04-2011, 11:59

Mam tylko inne turbo -> IC już będę miał takie samo. Sprzęgło moje do 200 KM wystarcza w serii, więc na 180 KM da rade
SHARK1979 - 07-04-2011, 21:50

Bardzo ciekawe autko :D zawsze było czekajcie mam 75KM a teraz :shock: :wink:
vendetta - 08-04-2011, 13:48

SHARK1979 napisał/a:
zawsze było czekajcie mam 75KM a teraz :shock: :wink:

A teraz mam trochę więcej :P Nie jeżdżę na wariata, ale fajnie wiedzieć, że konie czekają na mój znak /sygnał :mrgreen:
A najfajniejsze jest to, że bardzo niewielu ludzi wie z czym wiąże się napis Cupra, myślą sobie Ibiza i tyle. Może powinnam ten napis też zdjąć :doubt:

vendetta - 14-04-2011, 08:22

Wczoraj czarnula dostała całkiem nowe oponki (pzero nero) i jest ogromna różnica w jeździe. Bardziej miękko i delikatnie przejeżdża przez dziury, śpiących policjantów itd, chociaż profil został 40. Nigdy bym nie pomyślała, że opona tak dużo pomaga/przeszkadza.
mkm - 14-04-2011, 12:37

vendetta, jakby nie patrzeć to jedyny łącznik auta z asfaltem :wink:
Zobacz jeszcze w jakim stanie masz pierścienie centrujące. Jak są braki to zrób nowe (tylko nie stalowe!)

vendetta - 03-05-2011, 17:34

Czarnula właśnie wróciła z naszej wspólnej dłuższej przejażdżki. Byłam w Hagen. Łącznie pewnie będzie z 2 tyś km. 95% po autostradzie :twisted: Problemów żadnych, nawet nie wzięła oleju, co mnie w sumie mile zaskoczyło (podobno TDI piją dużo). Muszę przyznać, że nie była oszczędzana a spalanie wyszło całkiem ładne w okolicach 7l na 100. Jest zajefajnie dynamiczna, przy 6 biegu i dużej prędkości (niemieckie autostrady :) ) nadal ma zapas pod nogą. Ładnie się trzyma w zakrętach. Przyznaję jednak, że nie jest to limuzyna do komfortowych podróży. Lekka i hałaśliwa. Do 140km/h jest ok, ale wyżej już bardzo głośno. Mimo tego, lubię ją :mrgreen:

Mam tylko problem z klimatyzacją/nawiewem. Jest tak, że bywa, że się w ogóle nie uruchamia dmuchawa, albo uruchamia się nagle. Klimatyzacja działa (o ile się uruchomi) i grzanie też. To jest chyba problem z tą gałką, która włącza wentylator - jakiś czujnik czy inne ustrojstwo. Czasami pomaga jak ją zgaszę i odpalę ponownie (Cuprę w sensie). Kiepsko też reaguje na zmianę siły nawiewu - np po zmniejszeniu lub zwiększeniu mocy całkowicie się wyłącza, żeby nagle zawiać z całą mocą :) Jakieś pomysły? Gdzie z tym jechać? Do ludzi od klimy czy do elektryka?

pamar - 07-05-2011, 11:29

Podjedź na Starorudzką, oni co prawda na elektryce się "nie znają" ale powiedzą w czym problem.
vendetta - 19-05-2011, 19:28

mkm napisał/a:
Zobacz jeszcze w jakim stanie masz pierścienie centrujące. Jak są braki to zrób nowe (tylko nie stalowe!)

Pokażcie mi jak to wygląda i ile kosztuje :)

robertdg - 19-05-2011, 19:32

vendetta http://allegro.pl/piersci...1582092693.html
vendetta - 19-05-2011, 19:37

MHM, no dobra to jeszcze tylko to zmierzę i sobie zakupię :) Dzięki.
karolgt - 20-05-2011, 00:56

tak ze zdjęć to wygląda że fajnie by ją było trochę obniżyć :)

jakie to ma osiągi teraz?

vendetta - 20-05-2011, 10:28

Stoi jak rasowa Cupra (trochę kózka, ale nie jest źle :) ) jest całkowicie w serii łącznie z rozmiarem opon (jedyny do niej według książki to 205/40 R17 84W i takie dostała). Osiągi też ma katalogowe pewnie, ale jej nie hamowałam. Podobno hamują się troszkę wyżej niż fabryka wpisuje, jak jest zdrowa seria.
karolgt - 20-05-2011, 11:00

no to osiągi całkiem niezłe jak na tylko 160 koni :)

ja jednak jestem za tym że trochę za wysoko stoi :P

Anonymous - 20-05-2011, 12:53

vendetta napisał/a:
podobno TDI piją dużo

pija jesli osprzet jest niesprawny np turbo wciaga olej lub najczestrza przyczyna sa poprostu wycieki.

vendetta napisał/a:
Mam tylko problem z klimatyzacją/nawiewem.

podepnij pod VAG, jesli to problem elektryki lub elektroniki program wyrzuci bledy

vendetta - 20-05-2011, 13:02

arturro napisał/a:
podepnij pod VAG, jesli to problem elektryki lub elektroniki program wyrzuci bledy

Wypluł właśnie, mam taki wydruk z serwisu:

08 - Elektronika układu klimatyzacji/ogrzewania
Numer katalogowy oprogramowania : 6L0820043E
Oznaczenie systemu: climaTRONIC PQ24 - 0505

004.01 Odczyt pamięci usterek
01273 Dmuchawa świeżego powietrza -V2-

Do elektryka z tym czy do tych od klimy ?