To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Space Star - 2 radia do jednej instalacji głośnikowej

RaVciO - 26-04-2011, 17:52

Ostatnio na alledrogo znalazłem emulatory zmieniarki mp3 i chyba pójdę jednak w tą stronę.
BarteX01 - 27-04-2011, 20:46

zalinkujesz?
RaVciO - 29-04-2011, 21:28

BarteX01 napisał/a:
zalinkujesz?

Coś takiego. Sprzedawca tej droższej twierdzi, że na 100% będzie działać, a tej tańszej, że najlepiej byłoby mu wysłać foto radia z tyłu to wtedy się wypowie, ale jeśli radio jest panasonica to będzie ok. Kwestia od kogo Mitsubishi brało radia?

http://allegro.pl/show_item.php?item=1542609761

http://allegro.pl/show_item.php?item=1547980317

macos - 01-08-2011, 19:57

Odświeżę temat,bo również przymierzam się do kupna zmieniarki cyfrowej,jak możesz to napisz jak to się u ciebie RaVciO zakończyło,widzę że u siebie będę miał problem z radiem,bo mam PH 1000W, a ono niestety nie ma wyjścia na zmieniarkę.
Tak więc będę musiał zainwestować i w radio i zmieniarkę,chcę się upewnić czy to zadziała aby nie pchać się w niepotrzebne koszty.
Pozdr.

RaVciO - 01-08-2011, 22:03

Ciągle zbieram kasę, ale cały czas jest coś ważniejszego. Póki co cały czas się męczę z transmiterem.
cns80 - 02-08-2011, 08:01

RaVciO napisał/a:
westia od kogo Mitsubishi brało radia?
PIONEER na 90% bo zmieniarka jest Pionka.
macos - 04-08-2011, 20:37

Po zmianie radia ,z oryginalnego PH 1000W ,na SONY ,zauważyłem ku mojemu zdumieniu że działa komputer jak w oryginale,no może trochę skromniej.
Otóż po odpaleniu pokazuje ilość kilometrów jaka została do przejechania na obecnym paliwie ,średnią spalania,średnią prędkość,później w trakcie jazdy wskazuje cały czas przeciętne spalanie.RDS nie zmienia się i wyświetla cały czas ostatnią zaprogramowaną stację na oryginalnym radiu przed wyjęciem.
Oczywiście nie ma możliwości sprawdzenia parametrów w czasie jazdy, jedynie przez krótką chwilę przy odpaleniu.

SiMa - 04-08-2011, 20:55

macos, powiem Ci więcej, te parametry da się też resetować, pomimo braku przycisku 'DISP' :) .

P.S U mnie po wyjęciu oryginalnego radia i wsadzeniu także Soniaka, info z RDS zniknęły :)

macos - 04-08-2011, 21:27

SiMa napisał/a:
P.S U mnie po wyjęciu oryginalnego radia i wsadzeniu także Soniaka, info z RDS zniknęły :)

Właśnie dlatego się trochę zdziwiłem,auto kupiłem bez radia,wsadziłem tego Soniaka i jedyne info jakie miałem z wyświetlacza,to temperatura, średnie spalanie w czasie jazdy i zegar, dół wyświetlacza był czysty.Okazyjnie kupiłem oryginalne wcześniej wspomniane PH 1000W za 50 zł trochę pojeździłem i jednak brakowało mi muzyki więc wróciłem z powrotem do Soniaka,myślę że zmiana jaka jest teraz w wyświetlaniu wartości przez komputer,spowodowana jest tym ,że do Soniaka podłączyłem dwa przewody ''masa'',jeden ten oryginalny ,nie znam się za bardzo ,ale myślę że to ,,masa,, anteny ,a drugi to masa z przejściówki jaką trzeba zastosować aby podłączyć inne radio od oryginalnego. :)

SiMa - 04-08-2011, 22:12

No to musisz w takim razie "oryginalną masę" (taka z czarną końcówką) połączyć z masą z tej przejściówki i powinno być ok :wink:

U mnie to wygląda tak:

macos - 05-08-2011, 18:17

macos napisał/a:
do Soniaka podłączyłem dwa przewody ''masa''

Właśnie tak zrobiłem,i przyznam ,że odpowiadają mi takie wskazania przez komputer ,biorąc pod uwagę to ,że nie mam oryginalnego radia. :)
Pozdr.

SiMa - 05-08-2011, 18:25

Sorry, źle zrozumiałem :) .

Ważne, żebyś Ty był zadowolony :)

pzdr