[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Check engine na LPG
sveno - 04-04-2011, 00:54
Owczar napisał/a: | ale dopóki nie usuniesz źródła błędów to kasowanie nie ma sensu. | chodzi mi o to, że nie chce kasować, pytanie czy ten błąd dalej jest w pamięci skoro kontrolka zgasła? I pytanie które pozostało bez odpowiedzi: Czy zapalenie się tej kontrolki mógł spowodować chwilowo niski stan oleju?
Wiem, że jak wymrugam (zrobię to jutro a właściwie dzisiaj) to będę wiedział co było przyczyną, wiem, że jest tabelka z kodami błędów, ale z ciekawości chcę to wiedzieć, czy niski stan oleju zapala CH.E. czy tylko kontrolkę z oliwiarką?
I odrazu prośba do wasiu89, proszę 2x"pomógł" dla Owczara: za ten posta nade mna i ten co będzie poniżej
plecho1 - 04-04-2011, 06:30
Błąd pozostaje do skasowania czyli odpięcia akumulatora.
Niski stan oleju nie powoduje żadnych błędów czy zapalenia się kontrolki silnika.
Owczar - 04-04-2011, 10:21
sveno, nie zrozumiałem pytania. Ale jest tak jak napisał plecho1.
wasiu89 - 04-04-2011, 20:47
nie ogarnłaem z tym "pomógł" wczesniej. oczywiscie dziekuje
szatan666 - 05-04-2011, 22:40
Mnie tez miga check engine pojawia sie i znika, po prostu sie przyzwyczaiłem ze sie swieci , bo jak wymigałem bledy to był tylko jeden błąd wtrykiwacza , a to przez emulator wtryskiwaczy , zadnych innych błedów nie miałem.
m6riano - 05-04-2011, 23:25
Jak przegazujesz to znika?
pepi - 06-04-2011, 07:20
czesc
wiesiek check wyskakuje ci tylko na gazie pewnie a jak przełączysz na benzyne to gaśnie itd??
masz zle ustawiony gaz
i sonda zle czyta
gaz powinni ci ustawić w czasie jazdy - powinieneś byc podpięty pod kompa i na każdym biegu sprawdzać czasy wtrysku - najpierw normalna jazda potem na pełnym obciążeniu silnika
jak pojedziesz i cie podepna i nie wyjada z garazu to znaczy ze masz dalej zle ustawiony
"podkreca" ci mieszankę check juz sie nie pojawi bo bedzie "na bogato" a gaz dalej będzie zle ustawiony
jak z nim wyjedziesz to niech ci zgra na jakiegoś pendriva ta mape co ci ustawił
ps. napisz jaka masz instalacje
Tomek - 06-04-2011, 07:36
sveno napisał/a: | 4. Jeżeli 1 lub 2 nie będą możliwe do zrealizowania, to gdzie w Krk można sprawdzić błędy? Konkretny polecany ogólnie warsztat i przybliżona cena takiej "przyjemności"? |
u Leszka
za samo podpięcie do kompa nie wiem ile weźmie, ale wiem, że będą go groszowe sprawy
[ Dodano: 06-04-2011, 07:40 ]
szatan666 napisał/a: | bo jak wymigałem bledy to był tylko jeden błąd wtrykiwacza |
a na beznynie też masz ten błąd?
[ Dodano: 06-04-2011, 07:42 ]
pepi napisał/a: | gaz powinni ci ustawić w czasie jazdy - powinieneś byc podpięty pod kompa i na każdym biegu sprawdzać czasy wtrysku - najpierw normalna jazda potem na pełnym obciążeniu silnika
jak pojedziesz i cie podepna i nie wyjada z garazu to znaczy ze masz dalej zle ustawiony
"podkreca" ci mieszankę check juz sie nie pojawi bo bedzie "na bogato" a gaz dalej będzie zle ustawiony
jak z nim wyjedziesz to niech ci zgra na jakiegoś pendriva ta mape co ci ustawił |
pod warunkiem, że ma gaz z kompem
pepi napisał/a: | ps. napisz jaka masz instalacje |
no właśnie
KaWu - 06-04-2011, 08:50
szatan666 napisał/a: | a to przez emulator wtryskiwaczy |
znaczy sie, ze co zapala sie bo jest
Wg mnie to pepi, opisał dokładnie przyczynę zapalania Checka u Ciebie.
szatan666 - 06-04-2011, 17:44
KaWu napisał/a: | szatan666 napisał/a: | a to przez emulator wtryskiwaczy |
znaczy sie, ze co zapala sie bo jest
|
Na benzynie nie mam zadnych błedów , a zapala sie nie dlatego ze jest tylko dlatego ze wtryski sa odłaczane i emulator przejmuje ich role i przypuszczam że to wina zasniedziałych styków od emulatora , spadków napiecia itp , i dlatego komp rozpoznaje to jako bład wtryskiwacza ,
przejechałem autem ponad 40tys km i nigdy nie miałem problemów ani innych błedów , tylko błąd wtryskiwacza
|
|
|