[97-04]Galant EAxA/W - Stukanie w drzwiach
dawidoski13 - 13-04-2011, 16:45
A jak regulujesz ten zamek, może ja też spróbuje bo u mnie stuka nadal i już nawet szukałem nowych zawiasów...
Hugo - 13-04-2011, 18:25
Cezar2 co do zamka drzwi to dobrze piszesz, każde nadwozie mniej lub bardziej pracuje na nierównościach, więc np. opuszczone na zawiasach drzwi mogą stukać wtedy na zamku. Niestety zamków w Galancie się nie reguluje (ani zamków, ani tych uchwytów na słupkach), więc tylko regulacja zawiasów zostaje. Niestety nie jest przewidziana fabrycznie, tzn. nie ma tam jakichś otworów z tolerancją, ja poradziłem sobie w ten sposób, że aby unieść drzwi podłożyłem podkładki pod dolne śruby mocujące zawiasy do drzwi.
robertdg - 13-04-2011, 23:21
Hugo napisał/a: | Niestety zamków w Galancie się nie reguluje (ani zamków, ani tych uchwytów na słupkach) | Bzdury opowiadasz, zerknij do manuala, a co do luzów na zawiasach, żadna ich regulacja nie pomoże jedynie co to pogorszycie sobie obrys drzwi, jak wspomniałem wczesniej najkorzystniej wykonac regeneracje.
Hugo - 14-04-2011, 08:01
robertdg napisał/a: | Bzdury opowiadasz | To muszę się przyjrzeć dokładnie. Na szczęście ja luzów na zawiasach nie mam, tylko drzwi się nieco opuściły.
Gizmo - 14-04-2011, 20:27
Witam
Ja miałem podobny problem.
Dnia dzisiejszego opuściłem zaczep zamka na słupku (jest tam niewielka regulacja).
Drzwi przy zamykaniu delikatnie się opuszczają (prawie niewidocznie) ale już nie stukają.
Obrys drzwi jest nadal prawie idealny, a one same nie zawadzają o nic podczas zamykania. Na razie tak pojeżdżę. Boję się tylko, że z powodu nowych naprężeń zawias jeszcze bardziej się obluzuje. Jak ktoś jednak szuka taniego, szybkiego i prostego rozwiązania to polecam.
Cezar2 - 30-04-2011, 19:16
tak jest panowie !!! na słupku jest regulacja wystarczy troszke opuścić drzwi linie delikatnie stracił ale nie puka nawet na dziurach.lepsze zło
astudencki - 18-03-2012, 20:37
witam pojawiło sie moim lancerku kombi `05 stukanie w tylnych lewych drzwiach , czy jest jakaś regulacja drzwi w tym modelu tapicerki bocznej obawiam się ściągać żeby czegos nie urwać
|
|
|