[XX-92]Lancer C6x i starsze - Dokładka zderzaka i tylny zderzak
Anonymous - 14-04-2011, 21:15
naprawde tylny zderzak pasuje od vectry A do lancera w hatchback ?
Adel22 - 15-04-2011, 02:00
Witam co do zderzaka tylniego nie mam stu procentowej pewności Chociaż wydaje mi sie ze z odrobina perswazji na pewno by wlazl Jesli chodzi o przedni to na pewno zresztą w sobotę go zaatakuje Zorbie parę fotek i sobie ocenisz
Ps: Na tył tylko oryginał z gti chyba ze coś mi sie urodzi w 'bani' , czas pokaze...
[ Dodano: 18-04-2011, 11:27 ]
Zgodnie z umowa mały update Na wstępie powiem ze roboty było bardzo dużo i nie było łatwo ale jakoś z pomocą kumpla dałem rade Tak czy siak przed malowaniem.. tak tak całego autka zderzak będzie jeszcze delikatnie poprawiony na razie zostaje jak jest
Mam kilka fotek z demontażu i montażu także się pochwale
Uploaded with ImageShack.us
Jak widać bez ''flexa'' się nie obeszło, niestety śruby były w takim stanie ze trzeba było je zrywać lub ciąć
Wstępna przymiarka
A teraz jak to wygląda po umyciu ładnie calego autka + mała fotoszopka
Mithrill - 18-06-2011, 17:58
Siema!
A co z obniżeniem?
Wlazły te sprężyny?
Adel22 - 20-06-2011, 11:26
Witam. Autko oczywiście zostało obniżone. Niestety miałem wypadek i Lacek na chwilę obecna jest rekonstruowany a fundusze przeznaczone na nowy lakier poszły na potrzebne do naprawy części , autko już jeździ od 2 dni ale brakuje mu jeszcze kilka elementów . Także jedyne co mogę zrobić to pochwalić się ostatnimi fotkami przed dzwonem
Pozdrawiam.
Mithrill - 20-06-2011, 13:30
Oj, to dobrze, że Tobie nic się nie stało, a Miśka zawsze można "odbudować" (lub kupić kolejnego).
Wiesz, także zastanawiam się nad obniżeniem swojego Lancera.
Chciałbym się zapytać jak sprawowały się te sprężyny MTS?
Warto je zakupić? Auto nie jest przesadnie sztywne?
Jak się prowadzi?
Opowiedz coś o wrażeniach z jazdy po obniżeniu.
Na pewno przyda się to reszcie Lancerowiczów...
Dzięki z góry i życzę bezpiecznej jazdy!
PS. Te felgi, które były założone... to 16" ?
Adel22 - 20-06-2011, 14:39
Po wiem tak, -40mm to absolutne maximum jeśli chodzi o seryjne amortyzatory (i chyba ogólnie max ze względu na konstrukcje samochodu) , po obniżeniu prowadzenie jest dużo pewniejsze choć przydałby się nieco twardsze amorki i ewentualnie rozpórka na przednich kielichach . Jeśli chodzi o sprężyny to wydaje mi się ze spełniają swoje zadanie i jestem z nich zadowolony porównując, cena/jakość - zdecydowanie na plus i z czystym sumieniem moge polecić produkt MTS'a
Felgi 15 cali i cali szerokie, zdjęte z Hyundaia s-coupe.
Hugo - 20-06-2011, 17:04
Dobrze wygląda!
Mithrill - 08-07-2011, 12:55
Nawet bardzo dobrze. Może się skuszę na MTS. Po co przepłacać, skoro nie mam wyczynowego wozu, tylko zwykłą serię 1.6?
EDIT
Kupiłem jednak VOGTLAND...
Anonymous - 27-10-2011, 21:26
koledzy w necie wygrzebałem takie zdjęcia lancerw y dokadkami
http://imageshack.us/phot...5889249100.jpg/
http://imageshack.us/phot...5889249100.jpg/
http://imageshack.us/phot...60016large.jpg/
http://imageshack.us/phot...colt19874d.jpg/
wiecie może czy to seryjne dokøadki czy oda jakiś samochodów jeśli od jakiś to od jakich pasują?
Nie mogę znaleźć zderzaków od gti wiec chce sie ratować dokładkami żeby jakoś w końcu wyglądał mój misiek.
Mithrill - 28-10-2011, 00:12
Na pierwszej focie jest dokładka z Renault Laguny I.
Pasuje świetnie, chociaż trzeba nieco uciąć końcówki.
Można też użyć dokładki z Espace III.
Sam kupiłem tą z Espace i będę montował wiosną...
Anonymous - 28-10-2011, 18:41
kolego Mithrill, ale czy do mojego zderzaka będzie pasowała ta dokładka?
Hugo - 28-10-2011, 23:19
leigimas napisał/a: | czy do mojego zderzaka będzie pasowała ta dokładka? | Do blaszanego? Nie będzie. Ta z ostatniego zdjecia jest napewno fabryczna, bo foto jest z jakiegoś prospektu.
Anonymous - 29-10-2011, 17:24
czyli nie mam po co kupować skoro nie będzie pasować;( chyba jestem skazany na brzydki niski blaszany przedni zderzak.
Zielu - 29-10-2011, 18:03
Bez paniki Ktoś się niedrogo wyprzedaję mdzn. ze zderzaków z C66A w dziale sprzedam, poszukaj
P.S. Ja zaaplikowałem dokładkę z Civica VI Type-R do zderzaka z C66A, jak wyjdzie-zobaczymy na wiosnę, na przymiarkach pasuje ładnie.
Anonymous - 01-11-2011, 18:30
w garażu znalazłem ładną blachę kwaskowe (dość elastyczną) pomyślałem żeby wyciąć ją na szerokosc tak z 10cm i wkomponować jako dokładkę do mojego blaszanego zderzaka, co o tym sądzicie?
|
|
|