To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Akcja przywoławcza dla Mitsubishi Lancer

Luk - 08-02-2011, 19:49

Trik napisał/a:
majcher napisał/a:
"Akcja serwisowa korozja przednich czujników zderzeniowych

Dzisiaj sprawdzałem czy mój misiek podlega pod tą akcję

A gdzie sprawdzałeś? W swoim ASO, czy gdzieś w necie?

Trik - 08-02-2011, 20:53

Luk, Sprawdzałem w "swoim" ASO. Ogólnie autka są sprawdzane przy jakiejkolwiek wizycie w ASO, zatem brak jest informacji np w UOKiK.
gzesiolek - 09-02-2011, 08:26

Trik napisał/a:
zatem brak jest informacji np w UOKiK

chyba ktos w MMC chce beknac za to... przy tego typu zagrozeniu uszkodzenia powinna byc ogloszona przez UOKiK akcja serwisowa... na przegladzie zapytam o moj...

cabaniarz - 09-02-2011, 08:30

no to trza sprawdzić :lol: Ale zgadzam się, że w tą sprawę powinien zaangażować się UOKIK.
Pinio1969 - 12-02-2011, 23:01
Temat postu: Re: Akcja przywoławcza dla Mitsubishi Lancer
cabaniarz napisał/a:
dzisiaj wyczytałem :
http://www.automotivesupp...emid=53&lang=pl

i co wy na to?

uffff, na szczęście nie dotyczy, ale... dzięki za czujność i przekazanie info

matti_04 - 14-02-2011, 14:02

witam
w sobotę byłem na akcji - wymiana czujników, pół godzinki i załatwione :) , te stare czujniki wyglądały ok, ale śruba i mocowanie było lekko skorodowane :? . No cóż, jak trzeba to trzeba.

Uwex - 14-02-2011, 18:19

Ja byłem na wymianę czujników dzisiaj przed południem. Rano telefon do ASO Rybnik, podanie VIN-u, okazało się, że mój Lancer jest na liście. Od razu mnie zaproszono na warsztat - ok. 35 min i wymienione.
majcher - 16-02-2011, 20:32

...i jestem po wymianie czujników :-)
piomic - 07-03-2011, 00:21

U mnie wymienili przy przeglądzie. Stare wyglądały jak wykopaliska z Biskupina...
Uki_NH - 07-03-2011, 09:04

u mnie również wymienione podczas przeglądu.
Pawel34 - 07-03-2011, 12:50

Do mnie dzwonili w piątek. Jestem umówiony na dziś. Wymiana trwa podobno max godzinę. Ciekawe czy korozja czujników groziła niekontrolowanym i nieoczekiwanym wybuchem poduszki. Coś wiecie w tym temacie?
Trik - 07-03-2011, 19:50

Pawel34 napisał/a:
Do mnie dzwonili w piątek. Jestem umówiony na dziś. Wymiana trwa podobno max godzinę. Ciekawe czy korozja czujników groziła niekontrolowanym i nieoczekiwanym wybuchem poduszki. Coś wiecie w tym temacie?

Tak na prawdę to wymieniają ze wzgledu na rdzewiejącą nielakierowaną blaszkę, która ten czujnik trzyma. Ze względu na jej korozję sam czujnik podobno może się w jakiś sposób rozszczelnić bo to obudowa z lastiku ale na moje oko był poprostu ufajdany na styku z blaszką tlenkiem żelaza, solą i co tam jeszcze na drogach znajdziecie, więc wolą dmuchać na zimne.
Mi tez wymienili, operacja zajęła dosłownie 20 minut. Najpierw tunel do filtra powietrza, plastikową osłonę nad chłodnicą i górnym pasem, odkręcono po śrubce przytrzymującej wewnątrz pasa górnego. W nowym komplecie były nowe czujniki, lakierowane blaszki i chyba śrubki.

Silverrr - 15-03-2011, 22:56

Ja drugi tydzień czekam na kontakt bo usłyszałem, że nie ma w Polsce, nie ma w Europie i trzeba z Japonii sprowadzać... :roll:
racer1972 - 16-03-2011, 18:09

Po ostatnich wydarzeniach w Japonii mogą być problemy z tym sprowadzaniem... :evil:
Luk - 30-03-2011, 12:34

Trik napisał/a:
Jeśłi chodzi o wykwity, to ktoś ma zbliżony problem.

Ja mam :)
Trik napisał/a:
Wydaje mi się jednak, że jest to związane ze sposobem mocowania tej że ramki chromowanej do reszty.

Też mi się tak wydaje.
Ale olewam sprawę, mam kolor stone grey, więc właściwie nie widać (dół zderzaka i tak jest przeważnie brudny) :)