Galant - Ogólne - Zniszczone auto, poszukiwana szyba z pleksi
jacobian - 16-04-2011, 10:09
pepi, współczucia...
Ja dla' odmiany' też mam przednią szybę do wymiany - wczoraj dostałem kamykiem z TIR'a...
Owczar - 16-04-2011, 10:31
jacobian, spod koła czy z wywrotki? Jeśli to drugie to mogłeś go zatrzymywać, bo ma obowiązek zabepieczyć...
atsar - 16-04-2011, 16:05
dlatego za 90zl sobie warto wykupić w ubezpieczalni, na wypadek stłuczenia szyb (limit do 5tys łącznie) do samego OC oczywiście.
sieegurd - 16-04-2011, 20:17
pepi szczerze współczuję Normalnie ręce opadają
KaWu - 16-04-2011, 23:39
Też współczuję zniszczeń.
Normalnie ludzie muszą się na autach wyżywać ... znam ten ból, mam cały bok jakimś gwoździem przejechany.
Morfi - 17-04-2011, 15:22
Współczuję człowiek sie stara oszczędza a ktos przyjdzie i ci to rozwali
jacobian - 17-04-2011, 18:28
Owczar, TIR z naczepą i jechał z przeciwka...
coolluk - 17-04-2011, 20:37
atsar napisał/a: | dlatego za 90zl sobie warto wykupić w ubezpieczalni, na wypadek stłuczenia szyb |
Tutaj święte słowa zwłaszcza że Legnum to niepospolite autko i właśnie o taka tylna szybe bardzo trudno...
Juiceman - 17-04-2011, 22:09
Takiego to tylko współczucie - na język tylko się cisną..... bierz ubezpieczenie na szyby i lakier od porysowania przez jakiś czas.
roch_27 - 19-04-2011, 09:00
o w mordę Rafał współczuje
Tego co to zrobił normalnie bym
pitbu77 - 19-04-2011, 11:24
Rafał jak tam reanimacja szyb w Leguminie? Potrzebujesz pomocy?
Bartek - 19-04-2011, 13:31
Nie plexi, tylko poliwęglan bezbarwny. Kupisz go w firmie Plastics - niestety najbliższy oddział masz w Opolu. Płyta 2 mm gr. jest używana w sporcie, a robi się to prosto: kupujesz płytę z drobnym (5 cm) zapasem, obcinasz wstępnie do kształtu, podgrzewając opalarką do ok. 150 st. formujesz załamania (nie wyjdą idealnie za pierwszym razem ), następnie docinasz ostateczny kształt zostawiając ok. 5 mm szczeliny między "szybą" a blachą, nakładasz klej do szyb na miejsce fabrycznego mocowania szyby. W sporcie dodatkowo nituje się krawędź, jednak zanitowanie powoduje dziury w blasze
costa brawa - 21-04-2011, 00:26
tak jak Bartek, pisze ... choc plexi tez ostatecznie moze byc (dorabialismy do limuzyny taka dluga szybe 3 metrowa i juz z 4 lata to jezdzi i jest ok )
dodatkowo przyciemnic ja folia i nikt nawet nie pozna ze to nie jest orginal - tylko do grzania dobry by byl jakis piec duzy zeby cala plyte zagrzac - przynajmniej ja tak robilem ze do pieca (od malarni proszkowej ) wkladalem i pozniej na takiej niby formie ukladalem zeby sie sama wylozyla - poliweglan troszke bardziej "uparty" jest ale tez da rade
i na normalnym kleju do szyb przykleic
szakal222 - 09-05-2011, 23:13
niektorzy ludzie to swinie pewnie zal im dupe sciskal i to sa wyniki ich zalow co za dno tez zaliczylem niedawno akt dewastacji takich cwaniaczkow jak ich dopadlem z kumplami to sie zdziwili kara ich spotkala surowa , bolesna i kosztowna sasiadka zawsze czujna ich przylukala i poznala wzamian swojej czujnosci dostala nagrode czekoladke dobra i winiacza porzadnego mi ulamali lusterko pogieli klape bagaznika i tylne nadkole wbili mam nadzieje ze ich zlapiesz i sie rozliczysz jak nalezy pozdro i powodzenia
Krystian99 - 11-05-2011, 16:22
Również współczuję ja jak bym zobaczył swojego misia w tamim stane to bym wyszedł z siebie i stanoł zboku a jak bym dorwał tego co to zrobi to nie tylko ręce bym wyrwał ale też nogi żeby nie mógł chodzić i kopać
|
|
|