Pajero III - [3.5V6] Psujemy... Chcę włożyć kombajn 2din.
pki - 28-04-2011, 13:16
Hej, więc tak. Przerabiałem temat, skutecznie i bez większych problemów.
Na wtyczce masz sygnały audio - cztery - do przejścia na chinch(RCA) oraz sygnał do załączania wzmacniacza. Polutowałem przejścia na chinch i gra do dziś. Wczoraj sprzedałem samochód więc już nie rozpiszę ci tego ale jeśli masz już dźwięk w ogóle to dotykaj palcem po jednym przewodzie i słuchaj w którym głośniku to pyka. Opisz kolory i podłącz czincze. Ważna jest masa, nie jest ona wspólna z masą pojazdu. Podaj fotkę odizolowanego przewodu z obciętą wtyczką to ci to opiszę.
Co do anten to ta gruba wtyczka to antena z przodu w błotniku, cieńka wtyczka to antena w tylnej lewej szybie. Ja do tego dałem prosty wzmacniacz WZM1 chyba, odbiór 100% na tylnej antenie na peryferiach poza miastem.
Jak masz jeszcze pytania to śmiało.
PS. Co do białej wtyczki to z niej pobierasz tylko zasilanie. Zwykła przejściówka w mitsubishi na ISO, chyba galant już miał taką samą wtyczkę, pajero 2 też. Dostaniesz w każdym lepszy sklepie z radiami.
MŁYNEK - 03-05-2011, 15:04
Ta antena w szybie odbiera o wiele lepiej aniżeli ta w elektryczna w błotniku...
Przerobiłem wtyczkę i mam teraz podłączoną tylko tą małą.
Tak wyglądają mniej więcej efekty mych działań.
pki - 03-05-2011, 22:11
peying 9903?
voy - 04-05-2011, 11:10
opisz wrażenia z użytkowania tego sprzętu, też się nad czymś takim zastanawiam. Z jakimi mapami współpracuje nawigacja? Rozważałem Kenwooda z serii dnx, tam można używać map Garmina, ale ten Peying jest dużo tańszy.
MŁYNEK - 04-05-2011, 21:29
Jak narazie rewelacja, kupiłem go za równego tysiaka u znajomego który jest autoryzowanym sprzedawcą z du letnią gwarancją...
Sprzęt działa ze wszystkimi mapami które współpracują z wince. Ja akurat jeżdżę na AM, Co tam DVD i wszystkie inny szmery bajery działają cacy. Filmy idą bez zająknięcia.
Jedyne co można się doczepić to gdy włączone jest radio czy tez mp3 itp, i na to zapodasz nai to komunikaty od początku są trochę przycinane. Np "skręć w prawo" słyszę "kręć w prawo"
Odbiór radia na tej małej antence w szybie zarąbisty RGS działa cacy.
Wyświetlacz 800x480pix jest git, i reaguje bardzo żwawo na dotyk.
Za te pieniądze napewno nie kupi się niczego innego z prawdziwą 2letnią gwarancją realizowaną w PL..
pki - 06-05-2011, 10:41
Czy można na tym urządzeniu jednocześnie odtwarzać n.p. DVD albo DIVx na zwenetrzny monitor (dla dzieci na tył) a z przodu używać n.p. nawigacji?
voy - 07-07-2011, 14:35
I jak wrażenia z użytkowania radia? Masz może fotki z instalacji? Konkretnie chodzi mi o przeniesienie panelu sterowania klimy na dół.
pki - 07-07-2011, 15:06
Może jestem dziwny, kupiłem i sprzedałem tego PY. Nawet nie zamontowałem tylko pomeczyłem na stole. Nie nadaje się to to do użytku. Co prawda wszystkie funkcje które opisał producent występują, ale n.p. zawieszenie automapy (a bywa) niesie za sobą konieczność odłączenia całości od zasilania. Stałego nie kluczykiem. Bo nie ma przycisku reset. I od razu skasujesz sobie wszystkie ustawienia. Dźwięk z mapy jest obcięty o pierwszą sekundę. Jak zadzwoni telefon to nie zobaczysz już mapy, na *** zestaw głośnomówiący jak musisz się zatrzymać, dogadać do końca przez telefon i dopiero wtedy możesz zobaczyć gdzie miałeś jechać. Jakość wyświetlania na poniżej pasa, obraz jest nierównomierny, zniekształcony i nieostry - mam na myśli obraz z automapy. Obsługa mało intuicyjna. Dla mnie bezużyteczna chińszczyzna, sprzedałem za tyle co kupiłem (nowe) i z tego jestem zadowolony
Ci co mają słuch negatywnie się wypowiadali o jakości dźwięku, ja nie dotarłem do tego etapu.
MŁYNEK - 11-07-2011, 21:48
pki, zjeździłem już pół polski z AM na tym radio i nie miałem żadnej zwiechy...
Pozatym piszesz...
Cytat: | Stałego nie kluczykiem. Bo nie ma przycisku reset. I od razu skasujesz sobie wszystkie ustawienia.
Jak zadzwoni telefon to nie zobaczysz już mapy, na *** zestaw głośnomówiący jak musisz się zatrzymać, dogadać do końca przez telefon i dopiero wtedy możesz zobaczyć gdzie miałeś jechać. |
Cytat: | Nawet nie zamontowałem tylko pomeczyłem na stole |
Heh... no comment
Cytat: | Jakość wyświetlania na poniżej pasa, obraz jest nierównomierny, zniekształcony i nieostry - mam na myśli obraz z automapy. |
U mnie coś takiego nie występuję... jutro jak nie zapomnę i będę miał chwilę to cykne kilka fotek z samochodu... nie ze stołu
Cytat: | Ci co mają słuch negatywnie się wypowiadali o jakości dźwięku, ja nie dotarłem do tego etapu. |
Pokrótce prawda... ale sprawa dotyczy "płaskiego" dołu... basy na samym radio są cienkie i to jest prawda, ale gdy podłączymy subwoofer wszystko wraca do normy.
Ja tam jestem zadowolony z tego radia i w tej cenie nie ma nic lepszego.
pki - 11-07-2011, 23:41
Że nie zamontowałem w samochodzie to co myślisz że nie mogłem wypróbować zestawu głośno-mówiącego?
Może nie korzystasz z telefonu i nawigacji jednocześnie. Spróbuj zobaczyć gdzie masz jechać podczas rozmowy
Ja byłem z tego na tyle niezadowolony że nawet nie zamontowałem bo nie było godne.
karolgt - 03-08-2011, 23:26
też mam takie i jest ok
obcinanie dźwięków w AM - to wina jakiejś wersji AM, albo źle podłączyłeś wyjścia głośnikowe, też tak miałem i to był mój błąd. już jest ok.
Innych niż AM nie sprawdzałem, AM mi wystarcza, a iGO działa też napewno bez problemu.
Jakość dźwięku - ok, nie widzę różnicy na moim 10 głośnikowym zestawie Dynaudio w stosunku do seryjnego radia
funkcję - wszystkie działają, tel troche używałem, wygodne i zadziwiająco dobrze działa mikrofon, dobrze mnie słyszeli.
Jest do dobra opcja, ale osobiście kupno używanego Alpine/Pioneer z takimi samymi funkcjami też będzie dobrą opcją - ale w 1k się zmieścić będzie ciężko, szczególnie jeśli chodzi o Navi.
voy - 16-11-2011, 11:52
Podepnę się do tematu, mam zamiar podłączyć do takiego kombajnu kamerę cofania no i, żeby to cudo działało muszę się kabelkiem z radia wpiąć do przewodu czujnika wstecznego biegu. Gdzie go zlokalizować?????
karolgt - 16-11-2011, 22:44
voy napisał/a: | Podepnę się do tematu, mam zamiar podłączyć do takiego kombajnu kamerę cofania no i, żeby to cudo działało muszę się kabelkiem z radia wpiąć do przewodu czujnika wstecznego biegu. Gdzie go zlokalizować????? |
ja się podpiąłem do kabelków które idą do żarówki wstecznego, bardzo łatwo to zlokalizować, wystarczy lampę rozkręcić i przy okazji jest blisko samej kamerki.
voy - 17-11-2011, 08:50
Rozumiem, że wpinasz tam kabel zasilający kamery, a masę gdziekolwiek do masy?
karolgt - 17-11-2011, 19:24
voy napisał/a: | Rozumiem, że wpinasz tam kabel zasilający kamery, a masę gdziekolwiek do masy? |
kabel zasilający kamery i kabel który idzie do radia z "sygnałem" że jest wrzucony wsteczny i radio ma się przełączyć na tryb "wejście kamery"
mase masz też w lampie.
|
|
|