To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - "Galacticos" - czyli new Pompec's car

Jogurt - 17-04-2011, 13:21

coś srebrne Avance'y z Czapli mają wzięcie :) niech dobrze służy.
m6riano - 17-04-2011, 18:00

pompec napisał/a:
m6riano napisał/a:
Pokaz fotki wnętrza...chętnie zobacze czarna skóre i srebrny "środek"..;-)

niestety jeszcze nie mam swoich fotek... wrzucam jedną z ogłoszenia...
[url=http://images46.foto...bem.jpg]Obrazek[/URL]
RoBSoN_97 napisał/a:
w zamian dodał silnik 2,5 ale podejrzewam ża to jest 2,5

oczywiście w założeniach był tylko jeden słuszny silnik 2,5 V6...

miodzio....ja bym poszukał jeszcze kiery momo...myśle że do tego zestawu by pasowała idealnie..

KamilR10 - 17-04-2011, 18:34

Ładna sztuka :mrgreen: hehe Mateusz działa :mrgreen:
Matejko - 17-04-2011, 18:43

a czemu ma halogeny od przedliftowego avance??
i jakie sa opony, bo zupelnie nie wyglada jakby felgi byly 17" ??

pompec - 17-04-2011, 18:56

Matejko napisał/a:
a czemu ma halogeny od przedliftowego avance??

pewnie były zmienione (mnie osobiście też te się dużo bardziej podobają) a nie można było przypadkiem skonfigurować sobie poliftowego Galanta z takimi halogenami? jak by były zmieniane od przedliftowego, to by się kolor nie zgadzał, a nie wyglądają na malowane...
Matejko napisał/a:
i jakie sa opony, bo zupelnie nie wyglada jakby felgi byly 17" ??

kupiłem go na ori 17" ale opony były w kiepskim stanie i tak huczały, że po drodze z Czapli do Wawy zmieniłem na zimówki na stalówkach (były w bagażniku) a potem zamieniłem zimówki z kombiaka na alu 16" z sedana... teraz się zastanawiam czy jeździć na 16-stkach (większy komfort), czy na 17" (trzeba będzie kupić oponki)

Anonymous - 17-04-2011, 19:15

pompec napisał/a:
a nie można było przypadkiem skonfigurować sobie poliftowego Galanta z takimi halogenami?

coś kojarzę, że po 2 lifcie chyba była to opcja za dopłatą :)

RoBSoN_97 - 17-04-2011, 23:19

Cytat:
a dlaczego tak się wam podobają srebrne auta ?? :P dopóki moja kobieta nie nawróciła mnie na rozsądną drogę to rzeczywiście też mi się bardzo podobały :) (nawet carisme miałem srebrną z przypadku :P ) ale gdy uświadomiłem sobie, że co 3 auto jest koloru srebrnego to tak jak bym jeździł passatem :P hehehe .. oczywiście nadal podobają mi się sreberka ale osobiście jednak tylko w ostateczności wyobrażam sobie taki kolor auta jako następne...

A ty jaki masz?- Biały, więc też jasny kolor samochodu :wink: Prawie na to samo wychodzi więc znasz odpowiedź na swoje pytanie :mrgreen:

pompec napisał/a:
mnie się podobają również ciemne auta (miałem czarnego civic'a w kupecie i wyglądał pięknie) ale moim zdaniem Galant ze swoimi genialnym przetłoczeniami bocznymi i genialnym przodem najlepiej wygląda w kolorze srebrnym... światło na nim wtedy odgrywa piękną symfonię światła i cienia (ale pojechałem co? :lol: ) a jego piękna linia jest bardziej zaznaczona niż w kolorze ciemnym... w srebrnym Galu groźny przód jest bardziej wyraźny ponieważ między czarnymi wlotami powietrza a kolorem nadwozia jest większy kontrast... w czarnym (ciemnym) Galancie wloty i karoseria zlewają się i wygląda to IMO mniej ciekawie (acz bardzo tajemniczo) pomijam aspekt praktyczny, który jak dla mnie jest nie do przecenienia...

Nie no, lepiej bym chyba tego nie ujął- takie same mam spostrzeżenia :biggrin:
Jak oglądałem zdjęcia ciemnego Avence'a na forum to jego przód ( te wykończenia zderzaka, wloty, atrapa itp się zlewają w jedną ciemną plamę... ) Nie to co srebrny :twisted:
Galant= only Avance in white/silver colour :mrgreen:

pompec napisał/a:
Imitacja drewna już dawno jest powszechnie uznawana za tandetną i kojarzy się właśnie z okleiną kupioną na alledrogo. Karbon w SE przed liftem (sam mam taki w swoim SE) jest średnią imitacją prawdziwego karbonu.

Przepraszam, że tak to ujmę ale trzeba być głupkiem albo naiwnym dzieckiem widząc "drewno" i wierząc że to prawdziwe drewno, "karbon" - że to prawdziwy charbon, a pseudo aluminium/chrom, czyli srebrną okleinę za prawdziwe stawki tych metali w samochodach do 200 tys. zł- wszystko to są okleiny i mogą tak się kojarzyć jak to ty ująłeś
pompec napisał/a:
Imitacja
pompec napisał/a:
powszechnie uznawana za tandetną i kojarzy się właśnie z okleiną kupioną na alledrogo

Ja osobiście nie mam nic do takich oklein, a zwłaszcza oryginalnych, bo wszystko jest tak ładnie skomponowane, spasowane oraz dodaje uroku i innego koloru na kokpicie :D

Anonymous - 18-04-2011, 14:46

RoBSoN_97, ja mam biały przez przypadek :P biały zawsze mi się kojarzył z firmówkami dopóki moda się nie zrobiła na dubaj style :P no ale rzeczywiście wygląda to dobrze gorzej jak moda się skończy i będzie problem potem sprzedać bo białe auta ogólnie mają raczej mniejsze wzięcie niż srebrne np :P

co do mycia to fakt, srebrny pod tym względem wygrywa, jak nie myłem carismy miesiąc to tylko lekko kolor ciemniał :P kiedyś jak dostałem służbowego opelka nie mytego chyba przez pół roku to na początku myślałem, że on jest szary tak się ładnie bród rozłożył :D ale po umyciu okazało się, że pod tą szarą skorupą jest sreberko :wink: a teraz latam co tydzień na myjkę i szoruję bo każdy syf widać na tym białym strasznie zwłaszcza jak przejedziesz się po deszczu... :|

a co do kontrastu to tak rzeczywiście wszystkie wloty i przetłoczenia rzucają sie bardziej w oczy ale szpary pomiędzy elementami też :P ogólnie widzą mi się srebrne auta tylko trochę za dużo ich jest i po porostu kolor się przejadł jak dla mnie :P lepszy srebrny niż zielony ;) :P albo kawasaki ten co na nowych asx'ach :P

pompec - 18-04-2011, 14:51

Derpin napisał/a:
a teraz latam co tydzień na myjkę i szoruję bo każdy syf widać na tym białym strasznie

na białym jak na białym, czarny to dopiero jest trudny w utrzymaniu... pół dnia po umyciu już widać na nim kurz, już nie mówiąc jak spadnie deszcz...
Derpin napisał/a:
szpary pomiędzy elementami też

to fakt :P zwłaszcza w Avance... zapomniałem o tym wspomnieć... kiedyś nawet pamiętam, sobie powiedziałem, że jak będę miała Avanca to tylko czarnego właśnie ze względu na szpary z przodu...

Tomek - 18-04-2011, 14:56

czarny to tragedia - wiem bo mam, a to też nie pierwszy czarny jakim powoże

z doświadczenia mojego, z tych aut, które powoziłem to najlepszy kolor na bród to był:

1. kolor stalowy w Golfie 3
2. taki oto kolor, który miałem w altimie i maximie, którymi jeździłem w USA
troche to srebrne, złote, grafitowe: http://countyautobrokers....cture%20071.jpg

gigant87 - 18-04-2011, 15:47

tomek84 napisał/a:
srebrne, złote, grafitowe

Beżowe :D

pompec - 20-04-2011, 13:25

Dziś Galacticos został zarejestrowany :) Jako ciekawostkę nadmienię, że udało mi się dostać nr rejestracyjny na życzenie. Oczywiście w pewnym przedziale aktualnie wydawanych. Nie jest to co prawda mój wymarzony XX 3000X lecz XX 2999X ale i tak jest ładny :P
taurus2 - 22-04-2011, 20:32

Fajne cacko, pozazdrościć. Wszystkie dobrego, szerokiej drogi, bezawaryjności i przyjemności z użytkowania. Pozdrawiam
pompec - 17-01-2015, 22:02

Pożegnań nadszedł czas... Galacticos pomału idzie na sprzedaż... zanim pójdzie na allegro poczekam... może ktoś z pasjonatów będzie zainteresowany...
piorunGSR - 17-01-2015, 22:41

Ładny jest skubaniec