Carisma - Techniczne - [Carisma] Usterka elektrycznych szyb
Elwood_Blues - 30-06-2011, 07:27
Swietnie. Mam nadzieje ze to pomoze. Wlasnie tak cos sadzilem ze to moze byc po prostu kwestia stykow.
kamir - 30-06-2011, 08:17
Nawiązując do kwestii czy sterowanie szybami z Cari przed liftem pasuje do Cari po lifcie to na 100% panel kierowcy ( jeżeli w obu są 4 el. szyby ) pasuje, miałem okazję przekładać taki panel ze swojej Cari do poliftowej i pomimo tego, że u mnie nie ma na tym panelu przycisku od centralnego zamka to wtyczki pasują ( przycisk od centralego jest na osobnej wtyczce ) i szyby działają ( nie gwarantuje natomiast czy panel wejdzie w oryginalne miejsce w tapicerce drzwi, nie sprawdzaliśmy tego )
JacekeR - 30-06-2011, 08:43
Ale ciekawe czy sam mechanizm podnoszenia szyb z elektryką pasują do siebie tzn. z Cari I do II (na foto nie ma różnicy, zresztą już zamówiłem i odezwę się jak naprawię)
A propos czy ktoś może zastosował u siebie inny przełącznik szyb niż oryginalny bo zakup nowego oryginalnego graniczy z cudem
Rafal_Katowice - 03-07-2011, 19:58
Mogę oficjalnie potwierdzić, że mechanizm szyby elektrycznej przedniej jest taki sam w Cari przed i po lifcie. Nie ma różnicy i można spokojnie kupować tą część ze starszej wersji.
Co do przycisków sterowania szybami, to u mojego kumpla elektryk zamontował panel z jakiegoś volkswagena osadzając go w cienkiej sklejce wyciętej w kształt oryginalnego panela i obciągniętej czarną skórą. Wyglądało całkiem estetycznie i chyba nie jest trudne do zrobienia. Oczywiście trzeba się pobawić z kabelkami.
JacekeR - 03-07-2011, 21:45
Uf wielkie dzięki juz do mnie idzie z allegro taki mechanizm, bo mój się "rozwiązał"- dosłownie (a mam taką samą wersję jak twoja) Co do przycisków to można zawsze środek też ze starszej wersji transplantować do nowszej (chodzi mi o sam przełącznik). Tak że w następnym tygodniu czeka mnie wymiana mechanizmu. Dziękuje i pozdrawiam.
Mechanizm wymieniony, super hiper.
|
|
|