To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Czy cykajacy silnik dyskfalifikuje auto do założenia LPG?

maniekk1 - 27-04-2011, 13:49

Ja nim zrobilem juz ok 11k mil i narazie wsjo ok tylko to cykanie i czasem 2 sekundowa zamulka ,ale ogolnie to tak jak mowisz znalezdz dobrego gazmana i sprobowac.Ja nigdy jeszcze nie mialem furki z LPG i dlatego najgorszy jest pierwszy raz ;) .

[ Dodano: 27-04-2011, 13:52 ]
Czy ktos moze polecic dobrego GAZMANA w okolicach Czestochowy ?

Szafiq - 27-04-2011, 14:52

Kwestia jeszcze tego czy będzie Ci sie to opłacało jeżdżąc po Anglii.Tam jest mało stacji z LPG plus dochodzi do tego kwestia legalizacji takiej instalacji w papierach skoro chcesz gaz zakładać w PL. Przerabiałem ten temat jak miałem w UK Accorda 2.3 ale dałem sobie spokój. Ogólnie sam kiedyś się bałem gazu,teraz nie widze innej alternatywy na jazde samochodem,galant jest moim 3 samochodem z gazem i nie ma żadnych problemów,trzeba po prostu go dobrze zamontować i robić przeglądy(wymiany filtrów i regulacje) a wszystko będzie OK. Tak jak poprzednicy napisali jest jeszcze kwestia kabli,świec itd które to trzeba czasami wymienić.
A cykanie nie dyskwalifikuje samochodu do przeróbki na gaz.

maniekk1 - 29-04-2011, 18:48

Szafiq - rozumiem ,ze dales sobie spokoj z accordem bo byles w UK,Czy nadal jestes czy juz Poland?
Ogolnie to jeden znajomy angol jezdzi passatem LPG i bardzo sobie chwali,a drugi znajomy polak zalozyl LPG w Polandii tylko nie wiem czy zarejestrowal to tutaj,musze go spytac.
Odnosnie cykania - dzis kumpel kupil mi w PL CERAMIZER i przywiezie go za pare dni,
zrobie probe jak to dziala :)

Szafiq - 29-04-2011, 20:15

Teraz siedzę już w PL i tu nabyłem galanta a teraz przyszło lato więc śmigam na motocyklu bo innego rozwiązania na korki nie ma :)
W UK z tego co pamiętam w mojej okolicy była tylko jedna stacja LPG,a paliwo nie jest tam takie drogie jeśli się tam zarabia.

maniekk1 - 30-04-2011, 21:01

Doszlo juz do BENZYNA 1.33 ,DIESEL 1.4 a LPG 0.7 dlateto sie zastanawiam,do tego latam do polski galantem(kielbasy cza nawiezc ;) wiec troche przebiegu sie robi w roku.
czerwony88 - 30-04-2011, 21:33

maniekk1 napisał/a:
Czy ktos moze polecic dobrego GAZMANA w okolicach Czestochowy ?

Ja zakładałem gaz do V6 w Masłońskich.Zrobiłem ponad 15 tys km bez problemów.Nie ma większej różnicy gaz/benzyna(nie sprawdzałem na hamowni).Spalanie to ok 12-13 litrów.Gość zakłada gaz głównie w V-kach.