To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Carisma] Przyciski sterowania szybami

qbotos - 10-06-2011, 21:01

Klawisz do cari (niestety bez podświetlenia ale jakoś to przeboleję) kupiłem tutaj za 28zł:

AUTO GT Sp. z o.o.
Autoryzowany Dealer Mitsubishi Motors
ul. Wrocławska 4
01-493 Warszawa
www.autogt.pl

wypycz - 13-06-2011, 07:13

odszedl ze starosci przycisk opuszczania szyby kierowcy , mam panel skladajacy się z 4 takich przycisków, mozna wymienic jeden tym samym nie kupując całego panela?
tom1312 - 13-06-2011, 18:55

Tak można wymienić pojedynczy przycisk bez problemu. Trzeba po prostu rozkręcić panel, wyjąć stary przycisk i wcisnąć nowy. Jeśli chciałbyś to mam taki przycisk i mógłbym Ci odstąpić. Jeśli jesteś zainteresowany to pisz na PW.
arkady35 - 16-06-2011, 10:28

Witam mam Carismę 1.9TD z 99r-sedan po lifcie,poszukuję przycisku podnoszenia szyby od strony kierowcy :(
Jest to pierwszy przycisk od strony szyby kierowcy.(z taką białą poziomą kreską-podświetlany)

Jeśli zamienię miejscami przyciski tzn:
ten podświetlany(kierowcy) na przycisk otwierania czyby pasażera będzie OK :?:

dewu123 - 17-06-2011, 00:56

arkady35 napisał/a:

Jeśli zamienię miejscami przyciski tzn:
ten podświetlany(kierowcy) na przycisk otwierania czyby pasażera będzie OK :?:

Tak, wszystko będzie śmigać.

arkady35 - 17-06-2011, 07:52

Cześć ,w jaki sposób zamienić (wyjąć) te przyciski?

-muszę całkiem odkręcić boczek czy wystarczy w jakiś sposób wyjąć tą (obramówke ) wokół przycisków? następnie jakoś podważyć ?

macie może jakiś patent- aby nie popsuć tego dobrego przycisku przy zamianie :wink:

ranwood - 24-06-2011, 17:23

arkady35 napisał/a:
Cześć ,w jaki sposób zamienić (wyjąć) te przyciski?

-muszę całkiem odkręcić boczek czy wystarczy w jakiś sposób wyjąć tą (obramówke ) wokół przycisków? następnie jakoś podważyć ?

macie może jakiś patent- aby nie popsuć tego dobrego przycisku przy zamianie :wink:

jeśli do tej pory nie wymieniłeś przycisku to napisz to ci powiem jak wyciągnąć panel bez otwierania boczku,właśnie go dziś wyciągałem bo padł mi przycisk otwierania szyby ten podświetlany.pozatym to kombinuje podłączenie domykania szyb ze sterownika

pamar - 24-06-2011, 18:09

arkady35 napisał/a:
wystarczy w jakiś sposób wyjąć tą (obramówke ) wokół przycisków?

Rozumiem, że całego panela nie zdejmowałeś?
Zaczepy do podgięcia w celu wyciągnięcia są z przodu, pakujesz tępy, płaski śrubkowkręt od czoła (tylko nie w...) lekko naciskasz ku tyłowi i... sru! Panel wyciągasz, a jak już wyciągniesz cały panel, sprawa staje się prosta: zatrzaski, i małe śrubki...
do dzieła :)

arkady35 - 24-06-2011, 18:25

ranwood napisał/a:
jeśli do tej pory nie wymieniłeś przycisku to napisz to ci powiem jak wyciągnąć panel bez otwierania boczku

ok czekam na instrukcje

pamar napisał/a:
Zaczepy do podgięcia w celu wyciągnięcia są z przodu, pakujesz tępy, płaski śrubkowkręt od czoła (tylko nie w...

brałem tak ale boję się , żę coś pęknie!

i9i - 24-06-2011, 18:53

nie pęknie, od czoła (deski) są dwie wpychane blaszki w ostateczności sobie spadną
marecki338 - 24-06-2011, 20:18

pasują od anglika tyle ze podswietla nie ten guzik co trzeba . a to chyba nie problem i tak robi sie to odruchowo . mam taki i działa jak ta lala.
arkady35 - 26-06-2011, 12:05

Już jest Ok-poradziłem sobie z przyciskiem :D
Legionista - 02-07-2011, 21:42

Jakby ktoś miał na zbyciu jeden przycisk (najlepiej podświetlany) to zapraszam na PW.
tom1312 - 07-07-2011, 13:32

Mitsumaniacy mam takie pytanie: czy przyciski po lifcie różnią się czymś od tych przed liftem?? Chodzi mi konkretnie o sam przycisk.
MichuGdy - 07-07-2011, 13:40

Nie. Dodatkowo cały mechanizm tzn plastiki do których przymocowane są przyciski, elektronika są wspólne dla przed i po lifcie.