To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma I - czerwona strzała :)

Rebelias - 11-05-2011, 20:40

A jaki gaz zamontowałeś?? BRC czy jakieś innej firmy jakie wtryski koszt i ogólnie wrażenia z jazdy moc i takie tam.. Też chce założyć gaz bo robię 60km dziennie to już nie wyrabiam na paliwo..
szuwar - 11-05-2011, 20:53

wybrana z polecenia i dobrych opinii :
http://www.agcentrum.pl/?d=28

wrażenia bardzo pozytywne, jak na pierwsze 100km, moc ta sama, nie zauważalna różnica, - łatwy w obsłudze i czytelny panelik. W sumie to żonka eksploatuje na co dzień, bo ja mam służbówkę, al ejest zadowolona, szczególnie że bak 31,7 L kosztował 82,79 :) )))

napisze coś więcej po pierwszym tankowaniu, jakie spalanie itp. Zapłaciłem 2300

Rebelias - 11-05-2011, 21:06

aha no to spoko bo szukałem coś w okolicach krk i tak ceny od 2100 to 2900 ale to jest zależne od wtrysków jakie zastosujesz. LPG super sprawa jeśli dużo jeździsz oczywiście.
wojzi - 12-05-2011, 00:43

szuwar napisał/a:
hmm też trzy diamenciki wykluły się w bólach, tak na prawdę szukałem hondy civic, nawet zastanawiałem się nad roverem z silnikiem hondy, ale znaleźć dobry egzemplarz ,.... trudno
kolejna mazda, ale 626 w dobrym stanie była poza zasięgiem, a XEDOS - odradzili mi ze względu na niewielką popularność w Polsce ...
i tak jak zawsze miotałem sie i miotałem z wyborem, jeździłem przez 2 miesiące prawie i oglądąłem .... aż w koncu ona ....

Słuchaj czy ty nie masz gdzieś zaginionej rodziny w Krakowie?

Bo jakbym sam siebie czytał. Też długa batalia z wyborem autka. Na początku był Rover 75, potem już cały czas Mazda różne modele, w między czasie myślenice nad Hondą Civic, tą jeszcze z 2000 klasyczną nie udziwnianą. Przy czym ja jeszcze rozważałem Nissana Almerę i Primerę sprzed żabojadów. A stanęło w końcu na Cari i jestem mega zadowolony.

Zresztą z tego co pisałeś, gdzie indziej widzę, że wózek był ważny przy wyborze auta, a i komórki, też tak jak ja uważasz, że tylko Nokia.

No jakbym brata bliźniaka spotkał :P

Od dziś mów mi wuju - bom starszy było nie było :twisted:

szuwar - 12-05-2011, 07:06

miło słyszeć że jeszcze są "pokrewne dusze" :) ))

mam nadzieję, że na zlocie to uczcimy :)

szuwar - 01-06-2011, 10:26

Krótka retrospekcja, od początku:

po zakupie wymiana:
- łączniki i tuleje, zawieszenie tylne straszne stuki
- wymiana tarcz i klocków - TRW/MITEX
- Wymiana amortyzatorów i sprężyn z tyłu - MONROE/KYB

miałem problem z obrotami i paleniem bezpiecznika od silnika, oraz rozrusznikiem
- po kilku diagnozach u magików, trafiłem w końcu do elektormechanika - strzał w 10
zdiagnozował spięcie na silniku krokowym i uszkodzenie układu w komputerze. Kupiłem używane za 350 pln krokowy z komputerem i odpukać ponad pół roku jak ta lala

Zakup nowych zimówek UNIROYAL :)

To było w 2010 ....

marzec 2010 - zakup nowych opon UNIROYAL RainExpert
10 maja 2011 - założyłem instalację gazową - AG
15 maja 2011 - regulacja synchronizatorów w skrzyni - ciężko wchodziła 1 i wsteczny

od wczoraj walczę z CB, zakupiłem ale straszne szumy, idę dzisiaj wymienić, bądź powalczyć z filtrami :)

Rebelias - 01-06-2011, 20:13

Cytat:
po zakupie wymiana:
- łączniki i tuleje, zawieszenie tylne straszne stuki

Jaki koszt tej operacji. Zamienniki czy oryginały??

Cytat:
- wymiana tarcz i klocków - TRW/MITEX
- Wymiana amortyzatorów i sprężyn z tyłu - MONROE/KYB

Też powiedz mi o kosztach. Jeśli chodzi o tarcze+klocki mechanik powiedział 430-450zł z robocizną.

Pozdrawiam....

szuwar - 02-06-2011, 08:20

Rebelias90 napisał/a:
- łączniki i tuleje, zawieszenie tylne

koszt 250 pln z robocizną - na zamiennikach

koszty tarcz i zawieszenia sprawdzę, gdzieś mam ceny, zaznaczam tylko, że mam 45% rabatu w hurtowni

Hugo - 02-06-2011, 11:02

szuwar napisał/a:
koszt 250 pln z robocizną
szuwar napisał/a:
- łączniki i tuleje, zawieszenie tylne
To chyba piszesz o tulejach drążka stabilizatora?
Ryżak - 04-06-2011, 20:57

Szuwar, a gdzie robisz miśka? Tzn masz jakis warsztat ktory mogl bys polecic co dobrze ogarniaja miśki?
szuwar - 05-06-2011, 10:49

Wysłałem na priV, aby nie robić reklamy :)
lsp - 10-08-2011, 22:38

Szuwar przyłączam się do pytania o zakład... jestem w Koszalinie nowy i wolał bym odstawiać Gala do zaufanej stajni :)
matthew_p - 14-11-2011, 15:59

To Twoja Cari też jest super, a ile Ci pali gazu na 100? To teraz widzę już drugą taką z klimatronikiem z tym silnikiem, alufelgi masz w lepszym stanie niż moje:) będe śledził twoje zmiany i wymiany w razie pomocy:) pozdrawiam i bezawaryjnej jazdy:)
szuwar - 14-11-2011, 16:20

mam instalację firmowaną przez AG (wtryski - Valtec, reduktor - AG, jednostka sterująca - Compact) - jestem bardzo zadowolony, zero problemów od instalacji i dziwnych objawów. Pali tak jak sygnaturka wskazuje z motostat 9,5 przy normalnej jeździe, trochę szybciej to 10, max 10,5
szuwar - 14-11-2011, 16:22

matthew_p napisał/a:
alufelgi masz w lepszym stanie niż moje:)

raczej nie to magia zdjęć :) na rantach bardzo poobcierane, zastanawiam się nad renowacją....