[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Jak wgrać Polski lang do głownego menu?
Marianekk - 17-05-2011, 15:27
gzesiolek napisał/a: | w Grande Punto Blue&Me jest taka nieprzyjemna baba mowiaca po polsku (mowie o glosie generowanym), ze juz wole moja angielke w Mitsu |
Identycznie widzialem w Hyundaiu i Kia
gzesiolek napisał/a: | a w Fordzie zrobili wszystko, zebym przypadkiem nie kupil sedana, a taka wersje chcialem... od ignorowania w przygotowanych wycenach, poprzez ograniczanie wyboru, az po czas oczekiwania pol roku... mialem wrazenie, ze jak chce sedana to mam wylozyc ok. 20tys PLN wiecej i brac Mondeo... |
Na szczęście nie kupuje auta w Polsce tylko w Belgii a tu przez sprzedawców jesteś traktowany jak klient który zostawi ileś tam kasy,zawiodłem się tylko na Skodzie ale tylko dlatego ze chcieli wcisnąć za mocno mi auto.
Wybrałem Mazda 3 sedan,Lancer sedan i nowy Fokus tez sedan .
Wszystkie maja podobne silniki które mnie interesują 115 KM diesel, co kupie sie okaże każde ma plusy i minusy choć Ford ma dość leka przewagę.
gzesiolek napisał/a: | Lancerka widzialem raz na tydzien... Focusa II FL kilka dziennie, a w ogole II to co 5min... nie chcialem byc domyslnie traktowany na drodze jako PH choc teraz Lancerki widze 1-2 dziennie srednio |
U mnie żadnego z trzech nie widać za dużo :] choć i tak mało kto tu do tego wagę przykłada czym jeździsz.
gzesiolek napisał/a: | ale tutaj pozostaje chyba tylko wymiana Audio na cos z Navi i BT/zestawem i dostepnym jezykiem polskim... |
Takie coś właśnie biorę pod uwagę przy lanerku i to co sprzedawca mówił działa ze sterowaniem kierownicy(dedykowany do lancera).
waldinio napisał/a: | dla porównania, wczoraj jechałem nowym passatem, są wszystkie najważniejsze języki oprócz polskiego.... nie czaje tego |
Identycznie w Audi dużo wspólnych podzespołów ,dwa może przyzwyczajenie ze Polacy i tak do tego wagi nie przekładają .
Pozdrawiam
Marian
jac - 17-05-2011, 18:20
Marianekk napisał/a: | gzesiolek napisał/a:
ale tutaj pozostaje chyba tylko wymiana Audio na cos z Navi i BT/zestawem i dostepnym jezykiem polskim...
Takie coś właśnie biorę pod uwagę przy lanerku i to co sprzedawca mówił działa ze sterowaniem kierownicy(dedykowany do lancera).
|
zamontowalem u siebie Parrota CK3000 i tu ciekawostka, samo uzadzenie nie ma opcji menu w naszym jezyku tylko domyslnie inglisz, jednak po wcisnieciu jednego z przyciskow na centralce i powiedzeniu glosno nazwy kontaktu z ksiazki tel, generowany glos zaczyna do mnie mowic lamana polszczyzna
Reasumujac, polecam Parrota jako alternatywe dla blootka w samochodzie, dziala szybko i nie ma zadnych problemow z synchronizacja ksiazki tel, co np wystepuje w uzadzeniach multimedialnych kupowanych w roofaudio.
mjsystem - 18-05-2011, 17:01
Marianekk napisłał:Niektórzy w szkole angielskiego nie mieli lub nie mieli z nim styczności
no ale Ty akurat za młody może jesteś żeby to wiedzieć ( bez urazy )
Panowie. ja uczyłem się rosyjskiego, a mój wiek nie jest młody. Chodzi tylko o to, że po pierwsze auto nie wymawia az tylu słów, których nie mozna byłoby się nie nauczyć, po drugie: po prostu rzuciłem żart
Co do języka auta, to faktycznie lancer jest obrazkowy(poza menu). Ja mam sposób na takie "lingłidże" W domu mam po prostu słownik...
Acha, nie obrażam sie ani nie mam zamiaru kogokolwiek urazić:)
|
|
|