To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Eclipse! - fto z przekladka

Seichan - 10-05-2011, 15:42

Trudno wyczuć, ale wątpie :doubt:
Tak jak pisałam - jeśli obecny właściciel bardzo rzeźbił, to tylko on sam wie, gdzie co wsadził. Inni mechanicy będą mogli co najwyżej domniemywać co to jest.. A już dostać się do poszczególnych części celem ich naprawy / wymiany może być ciężko i bez rozbierania połowy samochodu się nie obejdzie.
A już jak to będą mechanicy, którzy o mitsu niewiele wiedzą, to w ogóle cuda Ci mogą powiedzieć.

Oczywiście mogę mieć wizje katastroficzne i skrajnie pesymistyczne, bo może się okazać inaczej, ale.. ;)

[ Dodano: 10-05-2011, 16:58 ]
Aaaaa i najważniejsze :!: :!: :!:
Zanim pojedziesz, zapytaj o VIN. Bo VIN-u ten samochód raczej nie ma, a co najwyżej 11 cyfrowy nr Id. Samochody rejestrowane po raz pierwszy po 01.01.1995, które są zarejestrowane w PL, jeśli nie mają 17-cyfrowego VIN, muszą uzyskać odstępstwo od warunków technicznych. Zgody udziela Minister Infrastruktury. Może się okazać, że to FTO jest zarejestrowane jako eclipse i z "nowym" VINem...

robertdg - 10-05-2011, 22:26

kuzi, nie mogę, chronicznie brakuje mi czasu, podjechałbym chętnie, ale obecnie nie narzekam na brak zajęć :(
_Slawek_ - 10-05-2011, 23:12

karloroso napisał/a:
no w paiatek jade :D
jesli wszystko bedzie to wracam fto :D
odkad mojego colciaka kumpel rozbil to chory chodze doslownie chory ze pojedzic nie moge a na to fto trzeba czekac juz tydzien;/

[ Dodano: 10-05-2011, 12:01 ]
wszystko bedzie ok * ;]

[ Dodano: 10-05-2011, 12:01 ]
ale co chcesz podkupic ??:D

Właściciel tego tworu chce się pozbyć coraz bardziej/szybciej, ciekawe dlaczego? To już chyba 3 lub 4 ogłoszenie i cena zeszła z minimum 15 tys. w pierwszym ogłoszeniu do 8800 do negocjacji...

1.
Cytat:
Posiadam na sprzedarz mitsubihi eclipse ( fto )
Dowiedz się co faktycznie widnieje w dowodzie rejestracyjnym
2.
Cytat:
silnik 2.0 , 200 km , 5 s do setki
Raczej około 7,5 s w automacie więc nie ma się co nastawiać na rakietę bo zostanie się objechanym na prostej przez skodę fabię rs
3.
Cytat:
szkrzynia automatyczna ktora jest tak zgrana z silnikiem ze kreci do konca czyli do 9 tys obrotów i potrafi nawet na 3 biegu zapiszczec kołami
Właściciel nie ma obaw przed oglądaniem wskazówki obrotomierza na czerwonym polu, ciekawe jakie o tym zdanie mają silnik i potencjalni klienci :biggrin:
4.
Cytat:
przy jezdzie na pierwszym max drugim biegu po miescie okolo 15 l
Te 15l to raczej bez względu na to ilu biegów się używa ;)
5.
Cytat:
A wiec do zrobienia było by zawieszenie przednie , zbierznosc,trzeba by wywarzyc koła zmienic opony na cos lepszego niz chinskie
Czy ta lista to wstępne wytłumaczenie problemów, które się ujawnią podczas jazdy próbnej :?: Człowiek jeździł 2 lata bez zrobienia zbieżności i wyważenia kół :?:
6.
Cytat:
dosłownie parę innych pierdołek załozyc klime ktorej nigdy nie załozyłem choc posiadam cały komplet który oczywiscie dorzucam i ktory był orginalnie zamontowany lecz po przekladce nie chciało mi sie juz tego zakładac
Nie nie chciało tylko się nie dało... albo za dużo pracy i rzeźbienia by to wymagało... Klimatyzacja w tym aucie jest niezbędna nie tylko do chłodzenia ale i jako główne narzędzie do walki z zaparowanymi szybami w deszczowe dni, bez klimy to tragedia :(
7.
Cytat:
mysle ze kwota około 1500 zl doprowadziła by samochód do stanu idealnego
Zgadza się, jeśli do zrobienia była by tylko zmiana opon na nowe...
8.
Cytat:
licznik jest w milach czyli 180 mil * 1,61km = 290km
Oryginalnie jednak w kmh. Jak widać na zdjęciu mph to tylko naklejka na tarczy... Wystarczy pozbyć się konwertera kmh -> mph i naklejki
9. Ktoś już podobno próbował sztuczki z 1 wycieraczką na przedniej szybie we FTO i nawet się to sprawdza dopóki deszcz się nie rozpada za bardzo ;)
10. Gdzie jest i czy jest tylne światło przeciwmgłowe?
11. Skoro nie chciało się też właścicielowi przełożyć linek od bagażnika i wlewu paliwa na stronę kierowcy to czego jeszcze zaniechał?

Ten samochód to jeden wielki znak zapytania. Także lepiej podejść do tematu na chłoooodno :) I to dosłownie podejść, bo szkoda jechać ;) Najlepiej jakby ktoś, kto jest na miejscu mógł Ci wstępnie sprawdzić ten pojazd.

karloroso - 11-05-2011, 00:13

http://allegro.pl/mitssubishi-fto-i1595506647.html jest jeszcze takie fto tylko ile by kosztowała przekładka i reszta papierków ??
Anonymous - 11-05-2011, 00:40

~10.000PLN
karloroso - 11-05-2011, 02:59

no to jak to fto nie bedzie ok to chyba mr2 wroce do lodzi z tego slaska :P
przynajmniej troche pieknych polskich okolic po zwiedzam poszukujac samochodu ;]

[ Dodano: 11-05-2011, 03:01 ]
bo niestety nie cale 20 klockow to zbyt duza gotowka to fto wydawalo sie swietna opcja ale po waszych opiniach zaczelo mi wszystko przechodzic ....
no coz zobaczymy co w piatek bedzie :)
dziekuje bardzo wszystkim za pomoc !!!!!!!!!

Mario - 13-05-2011, 14:26

I jak tam oględziny :lol: :biggrin: