Śląskie - [WARSZTAT] ASO Mitsubishi
mjsystem - 25-05-2011, 19:19
Po kilku opiniach usłyszanych i własnym doswiadczeniu polecam salon Witpol w Tychach. Mają miłą obsługę i przyzwoite ceny. Kupiłem tam auto i tam go serwisuję. Dotychczas jestem zadowolony.
jacobian - 03-06-2011, 19:30
Lansowana jest Letnia Akcja Mitsubishi - przegląd za 49 zł itd.. Myślę, że się skuszę tylko, które ASO wybrać bo ASO ASO'wi nie równe. W Katosach są dwa i w Zabrzu jedno, które polecacie?
Anonymous - 03-06-2011, 19:41
Żadne. Za mniejsze pieniądze możesz samochód lepiej sprawdzić np. w serwisie TOB GUM na ul. Strzelców Bytomskich w Bytomiu. W aso masz kilkanaście punktów, w Tob Gum ponad 30.
W zeszłym roku byłem na próbę w ASO i... nie byłem zadowolony.
MartinMM - 03-06-2011, 20:25
Osobiście polecam ASO Tychy Witpol, dzisiaj montowałem tam kilka elementów do samochodu i jestem bardzo z nich zadowolony. Odradzam ASO W Bielsku-Białej
krzychu - 03-06-2011, 22:54
Martinos napisał/a: | Odradzam ASO W Bielsku-Białej |
A tam co wymodzili? Pochwal się.
MartinMM - 03-06-2011, 23:20
Od jakiegoś czasu zbieram oferty na dolne owiewki, listwy progowe, ramka dolna chromowana, spojler itd.. Ceny, które przedstawili w BB były znacznie większe niż np Witpol. Przykładowo: dolna ramka chromowana w Tychach kosztuje 493 zł, tak jak zreszta jest na stronce Mitsu, natomiast w Bielsku jest to już koszt 493 zł + montaż, wychodziło 600 zł. Listwy progowe w Tychach cena taka jak jest w katalogu, natomiast w Bielsku do ceny katalogowej musisz doliczyć montaż oraz lakierowanie. Tak jakby nie potrafili zamówic polakierowanych gotowych do montażu. Więc w tym momencie cena wzrosła o 600 złotych. No itd...
dwa miesiące temu, jakaś kobieta podczas manewru cofania uderzyła mnie w bok samochodu, w BB wymienili drzwi ale zle założyli mi szybe od strony kierowcy, następnego dnia musieli poprawiać. Tak poprawili, że nie działa mi głośnik, w Tychach mi to naprawili, okazało się, że podczas rozbierania drzwi urwali mi kable od głośniczka. Jedno wielkie niechlujstwo!
Jeśli chodzi o przegląd to w BB, usłyszałem cene 800 zł, natomiast w Tychach, przegląd kosztuje 540zł. 260 zł róznicy, a to tylko 40 km. Dlatego nie polecam ASO W BB
Jogurt - 04-06-2011, 01:43
to dawajcie znać jak bedziecie w witpolu, mieszkam 800m obok to można sie spotkać
krzychu - 04-06-2011, 08:27
Martinos - znaczy cena to jedno o której się nie dyskutuje bo jednemu pasuje drugiemu nie. Ale jak jest cena i nie ma jakości no to faktycznie o kant utłuc takie ASO. Ja tam byłem wymieniać zderzak z ubezpieczenia i też średnio zadowolony: nie dogadania co do terminu, naprawa (a raczej podmiana wcześniej pomalowanego zderzaka) zamiast 3h trwała 5h bo niby spojler był przyklejony klejem do szyb, miało być zostawione trochę lakieru dla mnie - oczywiście nie było, potem przy odbiorze zauważyłem przerysowania na znaczku 3 diamentów (jak by ktoś przewłóczył zderzakiem po ziemi a jeden gril był nie wymiany) po paru mocniejszych słowach zdecydowali się jednak zamówić takowy i wymienić....
mjsystem - 04-06-2011, 10:14
jacobian napisał/a: | W Katosach są dwa i w Zabrzu jedno, które polecacie? |
W Tychach
[ Dodano: 04-06-2011, 10:17 ]
Jogurt napisał/a: | to dawajcie znać jak bedziecie w witpolu, mieszkam 800m obok to można sie spotkać |
Ja tam bywam, tel do Ciebie mam...hmm
jacobian - 04-06-2011, 12:16
kuzi, no to może faktycznie ten Bytom będzie lepszy.
Anonymous - 04-06-2011, 13:43
TOB - GUM BYTOM
41-933 BYTOM
ul. Strzelców Bytomskich 49
woj. śląskie
tel.: (32) 281 44 88
tel/fax.: (32) 281 41 25
Godziny Otwarcia:
Pn-Pt: 8.00 - 18.00
Sobota: 8.00 - 15.00
no i znalazłem wczoraj przypadkiem ich film reklamowy
http://www.youtube.com/watch?v=qIeCaLK3F5A
MartinMM - 04-06-2011, 23:00
Jogurt, widzisz jakbyś wczesniej powiedział to byśmy się ustawili, w piątek byłem, ale w zwiazku z tym ze nie miałem co robić, wziąłem hyundai i10 i poleciałem sprawdzic co to autko potrafi
Zeby nie było, ze uskok od tematu to:
Tychy +
Bielsko -
:):)
mjsystem - 04-08-2011, 13:30
Właśnie straciłem dobre zdanie o ASO Witpol w Tychach. NIE za brak fachowości mechaników, lecz za zwykłe cwaniactwo i chamstwo w biurze obsługi klienta
robertdg - 05-08-2011, 09:31
mjsystem, może streścisz conieco
mjsystem - 05-08-2011, 20:39
Robert, chodziło o zwichrowane tarcze. Pierwszy raz zwichrowało je po roku, przetoczyli je na aucie. Od lata tego roku znów mi zwichrowało, po czym umówiłem sie na spotkanie w ASO. Dwa dni wcześniej przejeżdzałem obok Witpolu, więc wpadłem się spytać jak oni widzą mozliwość podejścia do tematu. Pan okazał się niechętny do rozmowy, pokazał mi, że jest geniuszem mechaniki a ja nie mam pojęcia o jeździe autem i pewnie źle hamuję, potem wjeżdzam w kałuże wody(chyba celowo). Po próbie obiektywnej dyskusji, chciał udowodnic mi, ze jestem idiotą. Rozmowa nie miała sensu, sensu nie miało również pojechanie na teoretyczną naprawę problemu. Dokładnie kilka dni wczesniej(po umówieniu sie na wizytę-ale przed wizytą)skończyły mi się klocki. Oczywiście pytałem,czy jest sens wymiany na nowe przy zwichrowanych tarczach, ale pan stwierdził, że tym bardziej jest moja wina, że tarcze zwichrowało.... Zadzwoniłem do importera i dowiedziałem sie, że tarcze i tak gwarancji nie podlegają(sprzęgła również),więc kupiłem komplet w sklepie a naprawę dokonam u starego dobrego machanika.
Moja dygresja jest taka, że klient ma prawo zadać pytanie i oczekiwac odpowiedzi. Jesli ma wątpliwości, to powinien być zapewniony. Klient nie powinien być traktowany z buta i na odczepne a na pewno nie z góry. Wszystko na zasadzie: klient nasz pan...
tak więc Witpol nie jest juz moim Aso
|
|
|