To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Gadzety - UWAGI DOT. DZIAŁANIA OFICJALNEGO SKLEPU MITSUMANIAKÓW

gulgulq - 17-05-2011, 21:04

ja proponuje zamiast automatów z modelami o wstawienie autentycznych fotek koszulek z logo - bo tak to nie wiadomo gdzie to logo jest naszyte :)

ewentualnie zrobić sesje z udziałem mitsumaniaczek :)

a co z pozostałymi gadżetami moderatorskimi (rozprowadzanymi przez moderatorów): ramki, kubki, naklejki ??

Firebee - 17-05-2011, 21:36

gulgulq napisał/a:
ja proponuje zamiast automatów z modelami o wstawienie autentycznych fotek koszulek z logo - bo tak to nie wiadomo gdzie to logo jest naszyte :)

ewentualnie zrobić sesje z udziałem mitsumaniaczek :)

a co z pozostałymi gadżetami moderatorskimi (rozprowadzanymi przez moderatorów): ramki, kubki, naklejki ??

staram się, ale nie jestem w stanie od razu kupić wszystkich produktów we wszystkich kolorach i ich obfotografować - po prostu mnie nie stać:)
kupiłem polówkę i czapkę to zrobię foty - logo na piersi, piersi są przeważnie dwie, więc jakiś tam pogląd jest:) Nie chciałem wrzucać logo w jpgu i wklejać go na ubrania, bo efekt będzie nie ten.
A automaty z modelami zostaną, żeby zobrazować kolorystykę.

Co do produktów zamawianych przez Akbiego - prosiłem o przekazanie namiarów na producentów, narazie czekam. jeśli dostanę namiary będę starał się kontynuować taką forme sprzedaży jaka była (jeśli uważacie to za korzystne), natomiast jeśli znajdzie się producent, który będzie chciał produkowac takie gadżety i wysyłać pojedynczo, to będzie w sklepie wrzucone jako "alternatywa".
Faktem jest, by najpierw coś zdziałać muszę mieć namiary do producentów ramek, zapachów, naklejek itp, a narazie nie mam.

Owczar - 17-05-2011, 22:02

Firebee, coś pokręciłeś w ustawieniach i nie można było wybrać formy wysyłki. Wczoraj walczyłem z tym ze 2 godziny, bo nie wiedziałem w czym tkwi problem :P
Juiceman - 18-05-2011, 00:00

Firebee napisał/a:
Juiceman napisał/a:
No skoro przyszło mi potwierdzenie odnośnie rejestracji konta ; ) to mail musiał być poprawny.

to jak już będziesz zamawiał na poważnie to wyślę Ci potwierdzenie:)

Nie no jasne. Tylko takie pytanko czy z powodu, iż osobiście będziesz wysyłał potwierdzenie - nie będzie to zbyt duży kłopot ? Jeśli tych zamówień będzie xxx? Dobrą formą było by aby potwierdzenie zostało wysyłane na 2 maila sklepu oraz kupującego - wtedy jest jasno i czytelnie kto, co i kiedy zamówił. Ale tak czy siak pomysł zajefajny ;)

Firebee - 18-05-2011, 00:10

Ja dostaje wiadomosc ze kupiles i mam fajne tabele z rozpiskami kto co kupil itp. Seichan dostawala potwierdzenia, a Ty nie. Trzeba to sprawdzic. Wazne, ze droga zostala dobra obrana:)
Owczar - 18-05-2011, 00:11

Juiceman, ale Ty nie zlozyles zamówienia. Tak właśnie jest, że dostajesz potwierdzenie i Ty i sklep.

Sprzedawca potwierdza tylko kolejne etapy realizacji, czyli np gotowe do wysyłki, wysłano itd.

Juiceman - 18-05-2011, 01:08

nie no zamówienie zostało złożone (fikcyjne oznaczone jako test) - przez wszystkie etapy przechodzilem z tym mam to teraz w koszyku chciałbym to usunąć - brak takiej opcji.
Owczar - 18-05-2011, 09:34

Gdybyś złożył, to zniknęłoby to z koszyka, przejdź procedurę jeszcze raz. A wybierałeś formę wysyłki? Doliczyło Ci koszty wysyłki w podsumowaniu?

A z koszyka można usuwać. Jak wejdziesz do koszyka to trzeba kliknąć ten niebieski kosz.

Firebee - 18-05-2011, 09:50

złożył, ale już go usunąłem:) bo nie chciał wiatrówki!
Owczar - 18-05-2011, 09:51

No chyba, że tak ;) Ja się nie wtrącam już do sklepu :) W razie problemów technicznych mogę coś pomóc :)

Firek, a może nie usuwać zamówień tylko anulować? Tak żeby zostawał ślad w systemie.

Firebee - 18-05-2011, 10:04

mogę:) po prostu lubie mieć porządek:)
koszmarek - 23-05-2011, 17:19

Firku, a co z bluzami przez łepek? Będą? Tak jak Bluzy szare, które są w forumowych gadżetach ? :>
Juiceman - 23-05-2011, 17:23

Nadal w koszyku mam koszulkę polo - jak zamówienie zostało anulowane to produkt powinien sam zniknąć?
[ Dodano: 23-05-2011, 17:25 ]
Co do czapeczek :

"20.00 zł
Ilość w opakowaniu jednostkowym:5
Ilość w opakowaniu zbiorczym:20"

Rozumiem, że teraz za 20zł kupiłem 5 czapeczek ?

Firebee - 23-05-2011, 20:10

coś gdzieś źle zaznaczyłem, ale miło, że zwróciłeś uwagę:) Nie, nie dostaniesz 5 czapeczek:) Dobrze, że powiedziałeś póki nie potwierdziłem zamówienia, bo potem bym miał pozamiatane;)

poprawiłem ilość zbiorczą w opakowaniu - racja

poprawiłem koszty przesyłki zgodnie z uwagą producenta:

przesyłka (list polecony priorytetowy) - 9 zł

Juiceman - dolicz 9zł nie 12zł (i poproszę o foto otrzymanej czapeczki, żebym komplecik wszystkich barw miał)

[ Dodano: 23-05-2011, 20:19 ]
Koszmarku - zdjęć bluz już nie widzę w temacie, ale zapytam producenta czy ma bluzy przez łepek, jeśli ma to zaraz dodam
pozdrawiam

Juiceman - 23-05-2011, 21:16

Nie ma sprawy, fotka będzie, mnie intryguje ten pomarańczowy kolor czapeczki ; )