To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Avance 2.5V6, 2000r, sedan, manual, Lubań

danielxc717 - 17-05-2011, 10:10

Droper napisał/a:
ALEX-77 napisał/a:
A ja mogę dodać od siebie ze widziałem go na Mobile.eu jakieś 2 tygodnie temu za uwaga 2300 euro !!! miał go jakiś niemiec w komisie o turecko brzmiącym nazwisku blisko naszej granicy ale niestety nie pamiętam jak mu szło , pozostały mi tylko zdjecia tego Gala z tej aukcji ,miał podgięty tylną dokładkę zderzaka i parę obcierek przedniego ale jak widać teraz ładnie odpicowany ,pytanie tylko dlaczego tak tanio był wystawiony ,no i ta aktualna cena :shock:

Właściwie nic to nie wprowadziło nowego do rozmowy o autku. Jeżeli handlarz jest w stanie kupić okazję i zarobić na tym - to chyba nic w tym złego.

no i chyba się pomyliłeś bo w opisie sprzedającego stoi jak byk
Auta zawsze kupuję od osób prywatnych, nigdy nie korzystam z Autohandli tureckich.

Nadal nie widzę powodów, aby jakiś chetny nie pojechał po to auto. Z tego co pisze sprzedający jest otwarty na negocjacje.

pozdro

No właśnie kolega bardzo dużo wprowadził do rozmowy moim zdaniem. Znamy już przeszłość tego autka. WIemy ze jest odpicowane (na szczęście nie spawane z kilku) Wiemy ze handlarz kupuje od turasów a nie tak jak pisze na allegro "o mnie" , że kupuje tylko z prywatnych rąk bezwypadkowe auta. Prawdopodobnie tylna klapa została wyklepana i zaszpachlowana a przedni zderzak pomalowany. Ciekaw jestem czy ten handlarz by się teraz przyznał dzwoniąc do niego i pytając o przeszłosć tego autka.
alex 2 tyg temu to on go kupił a wczoraj nie sprowadził tylko odpicował i wstawił na aukcje ale głupio było tka napisać :lol:
Jeszcze na czerwono pod zdjęciami Absolutnie bezwypadkowy :wink: Jeszcze pytanie do Alex: Pamiętasz/ masz gdzieś zapisany faktyczny stan licznika bo te 160tys to podejrzane mi się wydaje

ALEX-77 - 17-05-2011, 11:39

Szkoda ze nie zrobiłem całego zrzutu tej oferty tylko zdjecia posciagałem tylko dlatego żeby sobie popowiększać na kompie i pooglądać szczegóły a co do przebiegu to naprawdę szczerze niepamiętam ,przeszukam archiwa na kompie ale niewiem czy uda mi sie coś znaleść.
Tomek - 17-05-2011, 11:40

ALEX-77 napisał/a:
Szkoda ze nie zrobiłem całego zrzutu tej oferty tylko zdjecia posciagałem tylko dlatego żeby sobie popowiększać na kompie i pooglądać szczegóły a co do przebiegu to naprawdę szczerze niepamiętam ,przeszukam archiwa na kompie ale niewiem czy uda mi sie coś znaleść.

a auto było na mobile.de ??
jeśli tak, to może mobile.de ma jakieś archiwum jak otomoto/allegro

ALEX-77 - 17-05-2011, 11:46

znalazłem ten komis sorry to raczej jakiś Yugol a nie Turas w kazdym razie nie "Oryginalny Niemiec :D " oto link
Komis

danielxc717 - 17-05-2011, 13:15

ALEX-77 napisał/a:
znalazłem ten komis sorry to raczej jakiś Yugol a nie Turas w kazdym razie nie "Oryginalny Niemiec :D " oto link
Komis

Szkoda, że nie pamiętasz przebiegu :? Ale czuje ze jest tak prawdziwy jak to ze jest absolutnie bezywpadkowy :finga:

Tomek - 17-05-2011, 13:23

danielxc717 napisał/a:
ALEX-77 napisał/a:
Komis

Szkoda, że nie pamiętasz przebiegu :? Ale czuje ze jest tak prawdziwy jak to ze jest absolutnie bezywpadkowy :finga:

jak to jakiś turek, czy jugol, to już go tam ukręcili pewnie

robertdg - 17-05-2011, 13:24

Boban Sarafimovik wschodniosłowiańskie imię Bodgan :P równie dobrze może to być Serb, Yugosłowianin etc :D
atsar - 19-05-2011, 10:27

danielxc717 napisał/a:
Ale czuje ze jest tak prawdziwy jak to ze jest absolutnie bezywpadkowy :finga:

a skąd wnioskujesz ze jest wypadkowy? Ze zdjęć które podesłał ALEX-77, ?
raczej brał udział w czymś czego bym nie nazwał wypadkiem...
no ale mniejsza o większość, cena 2300euro może była spowodowana czymś innym? Np rozwalona skrzynia, silnikiem, lub tez mega wysokim przebiegiem i na tym bym się skupił podczas rozmowy ze sprzedawcą.
Bez oględzin niczego więcej się o tym aucie nie dowiemy....

danielxc717 - 19-05-2011, 12:43

A czy słowo wypadek to dla Ciebie znaczy, że auto już po nim musi być dospawane z drugiego? Było poobijane czego sprzedawca nie wiem czy powie (jak nie powie to i przebiegu się nie dowiemy) a elementy wnętrza który by świadczyły o przebiegu 500kkm i więcej da się wymienić i nie ma z tym żadnego problemu w szczególności jeśli ten sprzedawca się specjalizuje w galach. Może ktoś z forum go kupi i się okaże co w nim tak naprawdę siedzi, ale sądzę, ze od tego pana co go sprzedaje prawdziwej 100% historii jaką on zna to się nie dowiemy.
robertdg - 19-05-2011, 13:33

danielxc717, zabardzo nie rozumiem do czego zmierzasz określając auto mianem wypadkowe, czy to, że było malowane po obcierkach parkingowych to jest równoznaczne, że było bite :?: Żałożymy, że wiesz, że auto było malowane, ale nie jesteś świadomy, że było malowane z powodu zaniedbanego lakieru - według Ciebie jest to auto wypadkowe :?:
Rafal_Szczecin - 19-05-2011, 16:41

robertdg napisał/a:
ałożymy, że wiesz, że auto było malowane, ale nie jesteś świadomy, że było malowane z powodu zaniedbanego lakieru - według Ciebie jest to auto wypadkowe :?:

to moj w ogole to pewno po jakims wielkim dzwonie, bo byl prawie caly malowany :twisted: :mrgreen:

robertdg - 19-05-2011, 16:58

Rafal_Szczecin, przy Twoim autobusy stają, bo wciąż myla go z przystankiem :P :mrgreen:
Maciek - 19-05-2011, 17:14

Rafal_Szczecin napisał/a:
to moj w ogole to pewno po jakims wielkim dzwonie, bo byl prawie caly malowany

No nie po jednym ale po kilku :-)

danielxc717 - 19-05-2011, 18:31

robertdg napisał/a:
danielxc717, zabardzo nie rozumiem do czego zmierzasz określając auto mianem wypadkowe, czy to, że było malowane po obcierkach parkingowych to jest równoznaczne, że było bite :?: Żałożymy, że wiesz, że auto było malowane, ale nie jesteś świadomy, że było malowane z powodu zaniedbanego lakieru - według Ciebie jest to auto wypadkowe :?:

Nie nie jest ale jak po tamtych zdjęciach widać auto miało mega wgniecenie na tylnej klapie. Chętnie bym tego człowieka zapytał czy było malowane jeśli tak to dlaczego (jeśli bym kupował) co było powodem itd. Jeśli by poweidział ze nie było malowane lub było aby odświeżyć samochód nie bardzo bym już temu człowiekowi wierzył. Ogólnie chodzi o rzetelność sprzedawcy i czy powie na jedne z najważniejszych rzeczy jakie powinno się wiedzieć przed zakupem prawdę czy będzie nas kłamać. To tyle.

EA5A - 19-05-2011, 20:58

Teraz to na pewno Ci powie,bo czyta forum i wie co ma gadac jak ktoś zadzwoni z pytaniem o malunki;)