To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] zużycie kierownicy i drążka zmiany biegów

daron64 - 21-05-2011, 18:53

Hugo
Tak jak jolly69 napisal/a w przypadku handlarza to sie zgodze, co zreszta napisalem. Chodzilo mi, ze taki zwykly uzytkownik sie w cos takiego raczej nie bedzie bawil. A wszyscy, wroc..sorry za generalizowanie..niech bedzie wiekszosc handlarzy to wiadomo-tanio kupic, malym kosztem doprowadzic do wizualnie dobrego stanu i drogo puscic.

SHARK1979 - 23-05-2011, 11:16

A ja kiere obszyłem skórą, gałe skóra-alu i do tego alu nakładka pedały i lalka :mrgreen: ale mimo przebiegu przy zakupie 150tys nie było źle tylko jak to lubie i zawsze przerabiam :D
Hugo - 23-05-2011, 18:58

daron64 napisał/a:
Chodzilo mi, ze taki zwykly uzytkownik sie w cos takiego raczej nie bedzie bawil.
Raczej nie, ale są wyjątki wiadomo.
Jaro000 - 24-05-2011, 18:27

samochód był kupiony od prywatnej osoby, więc nie tylko handlarze są nie uczciwi :( chciał bym określić w przybliżeniu przebieg, żeby nie wkładać jeszcze więcej kasy w samochód, który być może jest już prawie na końcu swojej drogi. Jeśli by się okazało, że ma powyżej 300 000, to bardzo dobry powód aby go sprzedać. Co do metek, napisów na silniku nie ma nic, a ostatnia informacja z dokumentów jest z 2006 samochód w tedy miał przejechane 44 000, co nie wiele mówi.
Postanowiłem załączyć kilka zdjęć.

Anonymous - 24-05-2011, 20:55

Naprawdę brakuje zdjęć rąk poprzedniego kierowcy :)
Przetarcia na górze kierownicy może pochodzić od zegarka lub bransoletki kierowcy, drążek to obrączka lub sygnet. Zimowe rękawiczki z ćwiekami :)

Ja bym był raczej optymistą. Takie przetarcie fotela jest jak najbardziej prawdopodobne. Miałem takie samo jeszcze przed 100 tys.

Wytarty masz kluczyk w stacyjce? klamkę zewnętrzną kierowcy? Wytarte ucho od maski ? Nadkola pcv bez specjalnych uszkodzeń ...

Na końcówkach przełącznika świateł i wycieraczek masz jeszcze białe rysuneczki - od świateł mijania z lewej i wycieraczek z prawej? - te które wyciera się kciukiem?

W moim nakładki na pedały są cały czas oryginalne - choć lekko przetarte z jednej strony - a przejechały już 430 tys.

Pasek rozrządu musisz mieć jeszcze oryginalny przy takim przebiegu :)

Hugo - 25-05-2011, 09:24

Siedzisko fotela moim zdaniem zdradza, że autem jeździł (bez urazy) jakiś grubas, więc przebieg może być prawdziwy, a auto zniszczone.
daron64 - 25-05-2011, 11:32

Wszystko gdybanie tylko. Moze i wytarte od sygnetu, moze i jezdzil grubas, a moze po prostu krotkie trasy i czesto wsiadanie wysiadanie, a moze po prostu ma pol miliona kilometrow..jesli technicznie jest ok to podniszczone wnetrze to detal.
A tak swoja droga to jak wyglada porownanie Cari I i II jesli chodzi o jakosc materialow? Bo np u mnie kierownica jest w tylko troche lepszym stanie, ale np galka zmiany biegow nieporownywalnie lepiej wyglada.

fito123 - 01-07-2011, 15:23
Temat postu: Witam
Moja Cari ma prawie 160kkm ale środek mam jak nowy, gałka wytarta raczej od przodu ale dużo słabiej a kierownica nieznacznie :D
Myślę że gałka mocno się wyciera jak są wyrobione tulejki ponieważ trzeba mocniej szarpać przy zmianie biegów w mojej starej R19 był ten sam problem .
Co do wytarcia kierownicy to zależy czy dużo jeździ się po mieście czy raczej długie trasy do Holandii :P w zasadzie to uczę się dopiero od 3 dni jestem szczęśliwym posiadaczem tego cudeńka :D
http://otomoto.pl/mitsubi...-C19325531.html
prowadzi się bajecznie aż szkoda mi jej na te nasze drogi :(
Pozdrawiam.