To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - POPULARNOŚĆ LANCERA W INNYCH KRAJACH

RalfPi - 28-05-2011, 11:41

Wczoraj - Berlin - ani jeden Lancer.. Parę Coltów po drodze i może 2 Outlandery..
jaca71 - 28-05-2011, 11:56

jac napisał/a:
to ja juz nie wiem gdzie one jezdza jak nawet w Japoni tego nie ma to moze nalezaloby sprawdzic w Tybecie i Wietnamie :shock:

Za wielka woda - trzy lata temu. Nie było dnia bym nie widział co najmniej 3 nowych Lancerów CY, większość to GTS'y ;) Sporo Eclipsów i Evendorów. Outlandery raczej niewidoczne. Sporo Było Montero i Montero Sport (u nas znane jako Pajero). Rynek Mitsu to USA. Ale nie zapominajmy że produkcja i sprzedaż Mitsubishi to jakieś śladowe i,ości na tle Toyoty :)

krzychu - 28-05-2011, 11:58

jac napisał/a:
moze nalezaloby sprawdzic w Tybecie i Wietnamie :shock:

może w Afryce i np. w okolicach Rosji? Po za USA oczywiście.

Uwex - 28-05-2011, 13:51

W Egipcie w Sharku.. w ciągu 10 dni 3 nowe Lancery, spoooro starszych generacji i trochę Pajero też było.
sloniu - 28-05-2011, 22:50

jac napisał/a:
to ja juz nie wiem gdzie one jezdza jak nawet w Japoni tego nie ma to moze nalezaloby sprawdzic w Tybecie i Wietnamie :shock:

Myślę, że sporo w Rosji i 'tamtych' rejonach.
Na YouTube pełno rosyjskojęzycznych filmów z Lancerami w roli głównej :)

Antyey - 30-05-2011, 04:30

[quote="sloniu"]
jac napisał/a:
Myślę, że sporo w Rosji i 'tamtych' rejonach.
Na YouTube pełno rosyjskojęzycznych filmów z Lancerami w roli głównej :)
Z jednej strony rzeczywiście filmików w sieci pełno, z drugiej... miałem (nie)przyjemność przesiedzieć 2 miesiące w Surgucie i szczerze mówiąc nie przypominam sobie abym jakiekolwiek Mitsubishi poza Pajero tam widział. Pełen wysyp Toyot (Land Cruiser, Avensis, Camry), trochę BMW i Mercedesów, wysyp chińszczyzny ale to wszystko :)
sloniu - 30-05-2011, 13:53

No to jeszcze pozostaje już tylko USA i Kanada ale tam tylko Evo i RallyArty :)
Marianekk - 30-05-2011, 16:15

jaca71 napisał/a:
Ale nie zapominajmy że produkcja i sprzedaż Mitsubishi to jakieś śladowe i,ości na tle Toyoty

Dokładnie Mitsu posiada tylko parę modeli na skale światową i żeby być obecnym na każdym rynku gama modeli by musiała być dużo większa ,podobnie z Mazda.
A kto z was pamięta o takim czymś jak ISUZU ? w Belgi dość popularne w firmach budowlanych średnio widzę 1 na dwa dni ;)
Lancer ma za duża konkurencje w bardziej popularnych modelach w Europie i żeby się przebić potrzebował by czegoś więcej.
Pozdrawiam
Marian

svalbard - 06-06-2011, 22:11

Cytat:
Mitsubishi w rankingach ADAC
2011-05-31 12:30:00
Właściciele samochodów Mitsubishi są na ogół bardzo zadowoleni ze swoich pojazdów i usług oferowanych przez autoryzowane placówki dealerskie spod znaku trzech diamentów.
Według najnowszych wyników badań poziomu satysfakcji klientów marek samochodowych, przeprowadzanych przez ADAC AutoMarxX marka Mitsubishi otrzymała 1,5 punktu. To drugi najlepszy wynik w klasyfikacji.

Dla celów obecnego badania ADAC poprosiło ponad 40 000 czytelników swojego magazynu członkowskiego "Motorwelt" o ocenę swoich samochodów i poziomu serwisu.

Dziewiąta pozycja Mitsubishi Motors w rankingu najsilniejszych marek na rynku jest także bardzo wysoka. Plasując się na 9-tym miejscu, firma po raz pierwszy znalazła się w pierwszej dziesiątce spośród 33 najważniejszych marek samochodowych w Niemczech.

Ta ogólna klasyfikacja została stworzona na bazie rezultatów badań i analiz wizerunku marki, jej siły rynkowej, poziomu satysfakcji klienta, awaryjności, przyjazności dla środowiska i bezpieczeństwa.

Colt trzeci w rankingu awaryjności ADAC 2010
W opublikowanym niedawno raporcie awaryjności automobilklubu ADAC, który powstał na podstawie 500 000 zgłoszeń kierowanych przez właścicieli aut, które uległy awarii na trasie, Mitsubishi Colt okazał się trzecim najbardziej niezawodnym pojazdem w kategorii małych aut. Łącznie w tej klasie sklasyfikowano 23 samochody w wieku od 1 do 6 lat.

Colt 1.1 LPG, ASX 1.6 2WD i Outlander 2.0 2WD wśród najtańszych aut w utrzymaniu
W stworzonej przez ADAC klasyfikacji samochodów najtańszych w utrzymaniu Mitsubishi Colt 1.1 LPG znalazł się na drugim miejscu w segmencie B, wyprzedzając między innymi Toyotę Yaris, Suzuki Swift, VW Polo, Skodę Fabię, Seata Ibiza, Peugeot 206 i Nissana Micra.

W klasie średniej Mitsubishi ASX 1.6 2WD uplasował się na 5 miejscu przed Nissanem Qashqai, VW Passatem, Toyotą Avensis i Kią Sportage.

Zgodnie z rankingiem ADAC, Mitsubishi Outlander 2.0 2WD okazał się drugim w kolejności najtańszym w utrzymaniu pojazdem w klasie wyższej średniej wyprzedzając między innymi takie modele, jak Subaru Legacy i Outback, Volvo V70 czy Kia Sorento.

http://samar.pl/__/3/3.a/...ml?locale=pl_PL

podobne:

Cytat:
Ranking najlepszych marek według ADAC
2011-05-27 10:20:09
Marka Mercedes-Benz obroniła pierwsze miejsce w publikowanym cyklicznie w Niemczech prestiżowym zestawieniu ADAC-AutoMarxX. Opracowanie uwzględnia m.in. aktualne rankingi niezawodności według TUV i DEKRA.
Marka Mercedes-Benz znów jest na pierwszym miejscu w publikowanym raz na pół roku prestiżowym zestawieniu ADAC-AutoMarxX, które obejmuje ponad 30 firm na niemieckim rynku samochodów osobowych.

Oto pierwsza dziesiątka głównego rankingu ADAC-AutoMarxX (maj 2011):
- Mercedes-Benz: łączna nota 1,88 (miejsce bez zmian)
- Audi: 1,95 (miejsce bez zmian) ex aequo z BMW: 1,95 (awans)
- Volkswagen: 2,22 (miejsce bez zmian)
- Volvo: 2,23 (miejsce bez zmian)
- Skoda: 2,33 (miejsce bez zmian)
- Porsche: 2,40 (miejsce bez zmian)
- Toyota: 2,50 (miejsce bez zmian)
- Mitsubishi: 2,59 (awans)
- Honda: 2,64 (spadek)

Indeks AutoMarxX prezentuje najpełniejszą analizę aktualnej sytuacji w niemieckiej branży motoryzacyjnej. Specjaliści analizują poszczególne firmy obecne na rynku, przyznając m.in. punkty za wizerunek marki, zadowolenie klientów, jakość samochodów oraz rozwiązania technologiczne.

Jedną z najciekawszych w omawianym raporcie jest kategoria związana z szeroko pojętą jakością samochodów. Uwzględnia się tu m.in. dane pochodzące z aktualnych rankingów awaryjności według TUV, DEKRA oraz ADAC.

Oto inne kluczowe wnioski najnowszego rankingu ADAC-AutoMarxX (w nawiasie podano wartość, jaką dana kategoria ma jako część składowa wpływająca na wynik w rankingu głównym):
- wizerunek marki: pierwsze miejsce ma Audi (10%)
- siła rynkowa: pierwsze miejsce ma Volkswagen (10%)
- zadowolenie klienta: pierwsze miejsce ma Subaru (15%)
- siła produktu (w tym jakość): pierwsze miejsce ma Audi (30%)
- zagadnienia ekologiczne: pierwsze miejsce ma Skoda (15%)
- bezpieczeństwo czynne i bierne: pierwsze miejsce ma Mercedes-Benz (20%)

Oto pierwsza piątka marek, które mają najwyższe notowania w kategorii ‘zadowolenie klienta’. Prym wiodą tu firmy wywodzące się z Japonii:
- Subaru (nota 1,0)
- Mitsubishi (nota 1,5)
- Honda (nota 1,6)
- Toyota ex aequo z Volvo i Jaguarem (nota 1,9)

Opracowanie ADAC-AutoMarxX ukazuje się cyklicznie od roku 2001. Do tej pory najczęściej pierwsze miejsce zapewniła sobie właśnie marka Mercedes-Benz (13 razy), wyprzedzając pod tym względem Audi (7 razy) oraz BMW (4 razy).

Anonymous - 19-07-2011, 22:05

Właśnie mam za sobą trasę nieco ponad 3000km: Polska-Niemcy-Holandia-Belgia i z powrotem.
Po drodze, na zachód od naszej granicy, nie widziałem ani jednego Lancera. W Brukseli widziałem jednego Instyle DID. W Holandii można częściej spotkać Colta i Pajero.

P.S. Mój Lancer 1.5 w trase spisał się świetnie. Rodzinka 2+2 i klamoty, włączona klima. Średnie spalanie wg wskazań komputera 7,2l/100km. Przed podróżą niepotrzebnie obawiałem się głośnej pracy silnika. Na autobahnach optymalna prędkość to około 150km/h -we wnętrzu jest zdecydowanie ciszej niż przy prędkości 120 - 130km/h, niestety na wyświetlaczu chwilowe spalanie przy takiej prędkości to około 8 - 10l/100km. Nie omieszkałem też sprawdzić prędkości max. - wskazówka łatwo osiąga 200km/h.

pablo diablo - 20-07-2011, 17:22

Ja Też mam podobna trasę za sobą Anglia -Francja-Belgia-Holandia-Niemcy
I co? żadnego Lancera jednen w Anglii ale starszy model.
Za to jazda po Polsce wszystko zmienia co jakiś czas spotykam nowy model Lancera.

ps . Trasa tym tym samochodem to czysta przyjemność jedyne co mi przeszkadzało to tylko przy wysokich predkosciach 140 160 km/g gdy na chwile spuściłem gaz a potem naciskałem zpowrotem odczuwałem nie przyjemne szarpniecie to samo gdy używałem tempomatu.

Moc niesamowita a spalanie 5.4 l na takiej trasie przy dużych predkościach to naprawdę rewelacja, bardzo oszczędny silnik 1.8 DID

apikus - 20-07-2011, 19:13

Ja jechałem dzisiaj do Francji.
W Niemczech 1 Sportback srebrny, w Luxemburgu 1 Sportback czarny, w Belgii Sedan srebrny i obok ASX.

pitloju - 21-07-2011, 08:17

Witam

Jestem po trasie Rzeszów - Lublana (Słowenia), przez Słowacje i Węgry.
Na trasie już w Słowenii spotkałem tylko jednego Lancera, czarny sedan.
Co ciekawe, jego właściciel był chyba też zaskoczony, bo pomachał i mignął światłami :)
W samej Lublanie widziałem dwa Lancery. Mało ich tam :)

Pozdrawiam
pitloju

bastek - 21-07-2011, 14:20

wróciłem jakiś czas temu z Niemiec. lancerów widziałem 2, oba pomachane, na autostradzie.
coltów w miasatach nowych i poprzedni model - kilkanaście
asx-ów nic, outlanderów więcej niż w Polsce, pajero sporo - różne roczniki. ale był prawie w Alpach, teren górzysty, zasypany zimą - napęd 4x4 wskazany.
szwagier mówił, że jakieś 3 lata temu zmienił się dealer mitsubishi, i prężniej działa, zaczęło przybywać

Me-Tsu - 23-07-2011, 21:31

Forensic napisał/a:

P.S. Mój Lancer 1.5 w trase spisał się świetnie. Rodzinka 2+2 i klamoty, włączona klima. (...)Nie omieszkałem też sprawdzić prędkości max. - wskazówka łatwo osiąga 200km/h.

ponad 2 paczki w 4 osoby, klimie i pełnym bagażniku? Impossible!
Ja dalem rade 195 Max (wg predkosciomierza, bo wg GPS było mniej) 2 os, bez klimy, pełny bagażnik (ciężki sprzęt do nukowania), i to naprawde musiałem go długo cisnąć (może było nawet lekko z górki)...