Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] klapa bagażnika się nie otwiera
Heniek - 03-06-2011, 15:38
Bede niezmiernie wdzięczny. Próbowałem zdjąć ten plastik,ale cos go bardzo trzyma przy zamku własnie
dewu123 - 03-06-2011, 17:03
Tam tego plastiku przy zamku raczej nic nie trzyma, ja zdejmowałem ostatnio u sibek poszło gładko, ile odkręciłeś śrubek?
sniegu - 04-06-2011, 11:32
dewu123 ja dzisiaj wejdę do bagażnika i sprawdzę jak się uda to nawet zdjęcia zrobię i wstawię może coś pomogę i zarobie na pierwsze POMÓGŁ:D
[ Dodano: 05-06-2011, 00:01 ]
Heniu nie dasz rady sciągnąć całej tapicerki możesz tylko odkręcić wszystko i uchylić tapicerkę i powinieneś zobaczyć zamek i wtedy kombinować ponieważ tapicerka chaczy o zamek i nie sciagniesz całej tapicerki.
Heniek - 05-06-2011, 19:29
Czyli spełniły się moje czarne przypuszczenia. Myślałem, że może jednak obejdzie się bez drastycznych posunięć, ale chyba jednak nic z tego (jak sobie pomyślę,że muszę to ciąć to żal się robi... dziękuję wszystkim, którzy zaangażowli się w pomoc dla mnie. POzdrawiam!!!
dewu123 - 05-06-2011, 19:52
IWesz co, jest jeszcze inne rozwiązanie, wymienić całą klapę, jak znajdziesz gdzieś tanio.
Saqu - 05-06-2011, 20:42
na twoim miejscu wolałbym tapicerkę zmieniać a nie bawić się w szukanie klapy pod kolor albo później ją malować.
Nie pamiętam jak to dokładniej wygląda ale nie da się tam jakoś włożyć ręki od strony światła przeciwmgielnego? gdzieś tam chyba jest klapka do wymiany żarówki.
pawelek_krak - 05-06-2011, 22:41
Heniek jak będziesz potrzebował ten plastik na klape to odezwij się do mnie bo mam taki.
Moomin - 05-06-2011, 22:44
Dopiero dziś przeczytałem ten temat, a chyba mogę pomóc bo sam przerabiałem ten problem. Kilka razy... Tam w środku od siłownika do samego zamka idzie takie cięgno, które łaczy się plastikowym uchwytem. Ono się po prostu wysuwa z tego uchwytu. Samo założenie go z powrotem nie gwarantuje sukcesu bo za jakiś czas prawdopodobnie będzie to samo. U mnie wypadało tak kilka razy, w końcu połączyłem ten uchwyt i cięgno na klej i od tamtego czas, odpukać, usterka nie powróciła.
Problem tylko jak się dostać. Ano trza przez tylne drzwi, po położeniu siedzeń, wleźć do bagażnika i zdemontować co się da, zaczynając od listwy przy trzecim świetle stopu. Kolejność demontażu znajdziesz w manualu. Niestety ten plastik, który zasłania sam mechanizm zamka bezinwazyjnie nie zejdzie bo okala system zamka i on go nie puści. Szarpnąłem po prostu mocniej i plastik pękł w najcieńszym miejscu. Ale to drobna sprawa i zupełnie niewidoczna na co dzień. Potem już masz wgląd na cały mechanizm i sam zobaczysz co i jak. Mój opis dotyczy wersji po lifcie, nie wiem jaką Ty masz.
Heniek - 06-06-2011, 13:34
Dzięki wielkie Moomin!! Jutro będę robił. Model Carismy mam taki sam jak Ty, więc musi się udać. Napiszę czy się udało.
|
|
|