Outlander II GEN Techniczne - wyzszosc "drozszych" paliw?
mitsu00 - 31-05-2011, 18:25
W Szwecji nawet nie ma wynalazkow typu V-Power, Gold, Verva czy Dynamic. Zwykly City Diesel gdziekolwiek by sie nie zajechalo. Auto chodzi wysmienicie i ani razu paliwo zima mi nie zamarzlo jak na wspanialym Statoil Gold z najwiekszej stacji Statoila w Warszawie.
Morfi - 31-05-2011, 19:05
W polsce jest róznica. Tankuje tylko lepsze paliwo i samochód jest cichszy oraz mniej spala.
ale sprawdza sie to przy silnikach z bezposrednim wtryskiem.
sylb - 31-05-2011, 21:02
Lepsze, czyli jakie ?
Zakładam, że jak masz benzyniaka to lepsze to będzie PB98.
Fakt jest taki że samochód na PB98 powinien być faktycznie cichszy, reszta czy mniejsze spalanie, większa dynamika to mit. Powiedz mi czy w takie carismie jest jakiś układ który zmienia ustawienia silnika pod PB98, bo jeżeli nie to nie ma sensu tankować lepszego.
gulgulq - 31-05-2011, 21:07
sylb napisał/a: | carismie jest jakiś układ który zmienia ustawienia silnika pod PB98 |
komputer - który dawkuje ilość paliwa
MetalMania - 31-05-2011, 21:14
No normalnie następnym razem zatankuje 98 na Bp... zobaczymy o ile będzie ciszej, szybciej, no i spalanie pewnie o 2 litry mniejsze
mitsu00 - 31-05-2011, 21:25
MetalMania napisał/a: | No normalnie następnym razem zatankuje 98 na Bp... zobaczymy o ile będzie ciszej, szybciej, no i spalanie pewnie o 2 litry mniejsze | Szkoda kasy. Lej to co masz wpisane w instrukcji....
gulgulq - 31-05-2011, 22:14
MetalMania napisał/a: | No normalnie następnym razem zatankuje 98 na Bp... zobaczymy o ile będzie ciszej, szybciej, no i spalanie pewnie o 2 litry mniejsze |
tylko nie zapomnij dolać wody święconej...
Gunner - 01-06-2011, 11:29
mitsu00 napisał/a: | Szkoda kasy. |
Nieprawda !!!
Wychodzi na to samo.ECU dawkuje odpowiednia mieszanke Jedyny plus drozszych paliw to rzadsze w tym wypadku tankowanie.
Po za tym,niejednokrotnie odnioslem wrazenie , ze faktycznie lejac do mojej Mazdy,V Powera Racing Shella,autko przy mocniejszym depnieciu lepiej sie zbiera.Ale cos za cos,zaowazylem tez ze benzynka lubi wchodzic w spalanie stukowe po tym paliwie.Powinien byc przestawiony zaplon.
skaut - 01-06-2011, 11:47
mitsu00 napisał/a: | Szkoda kasy. Lej to co masz wpisane w instrukcji.... |
Dominiki, przy silnikach 2,2 HDI też bez różnicy? "Lepsze" paliwo nie ma pozytywnego wpływu na filtr cząstek stałych?
Krzyzak - 01-06-2011, 12:38
Gunner napisał/a: | Jedyny plus drozszych paliw to rzadsze w tym wypadku tankowanie. |
u mnie jest odwrotnie - vpowera pali więcej - regularnie o 10% więcej; sprawdzone przez jakieś 15 000 km, kiedy ulegałem reklamom i socjotechnice sprzedawców
Gunner - 01-06-2011, 13:17
Krzyzak napisał/a: | u mnie jest odwrotnie - vpowera pali więcej - regularnie o 10% więcej |
Zdarza sie ,przyczyn moze byc wiele w benzyniaku..chocby wspomniany wczesniej kat wyprzedzenia zaplonu.Ba niektore modele benzynowe po zastosowaniu 98 beda slabsze,potwierdzone na hamowniach. ,Za to w O2,poruszajac sie na trasie mozna na kompie dostrzec nizsze srednie spalanie,przy tej samej technice jazdy.No,przynajmniej w moim.
gulgulq - 01-06-2011, 13:27
czy wódka 40% bols
od marki finlandia
daje większego kopa ??
JCH - 01-06-2011, 13:31
gulgulq napisał/a: | czy wódka 40% bols
od marki finlandia
daje większego kopa ?? | Nie wiem. Nie pamiętam. Film mi się urwał
Gunner - 01-06-2011, 13:32
Nie ale , po finlandii z dodatkami tj jablko czy orange czerwona ,zwieksza sie prawdopodobienstwo zygania
rezon - 01-06-2011, 14:00
Zrobiłem krótką analizę swoich 100 tankowań:
BP Ultimate 8,13l/100km
Diesel z różnych stacji 8,20
Shell V-Power 8,43
Statoil Diesel Gold 7,75
Statoil Supradiesel 8,24
Czyli istotnych różnic między drogimi a tanimi paliwami nie ma, bo co prawda Gold ze Statoil ma najmniej, ale V-Power ma najwięcej. Najczęściej leję ostatnio zwykły ON na BP albo w Leclercu, dodaję dodatek do ON Castrola aby nieco płukać instalację i jeżdżę , Ultimate czy GOld na pewno daje bardziej miękką pracę silnika, ale jak widać oszczędności trudno znaleźć, a biorąc różnicę w cenie - wyjdzie drożej.
|
|
|