To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Jakie kombi w dieslu kupic?

Fragu - 01-06-2011, 12:45

A w ogóle jak chcesz komfortowo przewozić dzieciaczki to polecam Space Stara, poliftowego, 1.6..lub jeśli wolisz to nawet Diesla. Bardzo pakowny wygodny samochód!
W podanej cenie spokojnie kupisz coś fajnego i całkiem młodego. :wink:

Anonymous - 01-06-2011, 12:45

Volvo V40 na pewno jest bardziej trwałą konstrukcją niż Galant EAxW. Jeżeli wielkość Carismy Ci odpowiadała, ja bym pakował się w bliźniaka...
m6riano - 01-06-2011, 12:49

A jak chcesz po taniości jeździć..to weź jakiegoś fabryczniaka cng..;-)
http://otomoto.pl/opel-ve...-C18538283.html
http://otomoto.pl/opel-za...-C18897975.html
zafiry i turany podobno dobrze sie gazuja cng

daron64 - 01-06-2011, 13:01

kuzi napisał/a:
Volvo V40 na pewno jest bardziej trwałą konstrukcją niż Galant EAxW. Jeżeli wielkość Carismy Ci odpowiadała, ja bym pakował się w bliźniaka...

Wiem, ze sie powtorze, ale-w pelni sie zgadzam. Wolowinka jest mega niezawodna. Z tym, ze to nie duzy samochod(cari sprawia wrazenie przestronniejszej) i powoli sie ich na polskich drogach jak psow na smietniku robi. Za te pieniadze spokojnie cos ciekawego mozna znalezc.

Marcin-Krak - 01-06-2011, 14:07

Cytat:
to polecam Space Stara, poliftowego, 1.6..lub jeśli wolisz to nawet Diesla. Bardzo pakowny wygodny samochód!

Ja tam bym się nie zgodził - ale to moje zdanie, choć ostatnio na spocie w Krakowie, użytkownik MSS też nie wyrażał entuzjazmu z posiadania tegoż auta.

Fragu - 01-06-2011, 14:34

Marcin-Krak, rozwiń myśl ? :>

..zawsze można kupić mazde 323F za jakieś 14 tysiaków i trochę blachy i szpachli :twisted: :P

Andrew - 01-06-2011, 14:40

Fragu napisał/a:
to polecam Space Stara, poliftowego, 1.6..lub jeśli wolisz to nawet Diesla.
Zadbany egzemplarz bardzo fajne auto :wink:
Fragu napisał/a:
zawsze można kupić mazde 323F za jakieś 14 tysiaków i trochę blachy i szpachli :twisted: :P

Coś Ty tak na mazdę negatywnie nastawiony :mrgreen: :?:

Fragu - 01-06-2011, 14:45

andrew84 napisał/a:
Coś Ty tak na mazdę negatywnie nastawiony :mrgreen: :?:

Ja negatywnie..nieeeee :lol: Fajne auto, podoba mi się, ale lepiej nie parkować w cichym miejscu bo słychać rudą :P

Andrew - 01-06-2011, 14:46

Fragu napisał/a:
Fajne auto, podoba mi się, ale lepiej nie parkować w cichym miejscu bo słychać rudą :P
E tam :mrgreen:
secki - 01-06-2011, 15:22

W tej cenie i z takimi wymaganiami sprawdziłbym na Twoim miejscu:

Fiata Stilo 1.9 JTD
Peugeota 406 2.0 HDI (bez FAP'a najlepiej oczywiście)
ewentualnie Lancie Lybre (silniki fiata, mega wyposażone i opinie maja naprawdę dobre)
W dobrej cenie można tez kupić Lacetti z silnikem 2.0 120KM ale tam chyba będzie gorzej z wyposażeniem.

Oczywiście są to marki dla ludzi, którzy podchodzą do z rezerwą do stereotypów.

Pozdro.
S.

Motofreak - 01-06-2011, 15:31

a może Renault Scenic? Mój dziadek takiego ma i bardzo sobie chwali, ja też często używam tego samochodu i nie mam zastrzeżeń. To nie pierwszy renault w mojej rodzinie i jak dotąd nie mieliśmy żadnych poważnych problemów, no chyba że się o to bardzo postaraliśmy. Nie wiem jak poliftowe ale te wcześniejsze troszkę rdzewieją, ale bez tragedii. Bagażnik może trochę mały, ale samochód bardzo wygodny, bo wysoki, a przy pakowaniu dzieci do samochodu to naprawdę wygodne
Zafira też fajny samochód
A co do wytrzymałości Galantów to lepiej się nie wypowiadać :P No ale Gala się kupuje sercem a nie rozumem :mrgreen:

robertdg - 01-06-2011, 16:12

Nie znacie się, taki wóz jest najlepszy:

mitring - 01-06-2011, 16:35

Cześć, dzięki za spory odzew. Głównie trasa, po mieście to z 25% mojej jazdy. Rocznie ok 40/50tys jak będzie w przyszłości trudno powiedzieć oby jak najmniej jazdy było :)
stary alfer - 01-06-2011, 17:30

Fragu napisał/a:
A w ogóle jak chcesz komfortowo przewozić dzieciaczki to polecam Space Stara

Fragu, bagażnik za mały i myślę, że za wąskie auto na dwa foteliki z tyłu i mamę po środku :)

[ Dodano: 01-06-2011, 17:31 ]
secki napisał/a:
Peugeota 406 2.0 HDI (bez FAP'a najlepiej oczywiście)

O! To dobra myśl. Jest wieeelkiii...

Marcin-Krak - 01-06-2011, 20:29

Fragu napisał/a:
Marcin-Krak, rozwiń myśl ? :>

Jak dla mnie MSS to taki napompowany Colt, w którym nie idzie się odnaleźć. Niby duży, ale bardziej w górę, niż na długość czy szerokość.
Dziwnie się jakoś tym jedzie.
Bagażnik wcale nie sprawia wrażenia zbyt pojemnego :wink:
Ale to tylko takie subiektywne odczucia po paru km ;)