Nasze Miśki - Rekin Seichan
rosomak1983 - 03-06-2011, 15:14
no felgi rewelacja !!! Warto zaryzykowac nieraz.
stary alfer - 03-06-2011, 16:13
Pięknie wygląda z tym felgami!!!
Pomarańczowe wymiatają. Zielone i pomarańczowe felgi na japońskich autach niszczą wszystkich dookoła
Jak będę duży to też takie będę mieć
_Slawek_ - 03-06-2011, 18:49
BigTomala napisał/a: | Rewelacja... czyżby pod kolor włosów |
Aktualnie to raczej pod kolor paznokci
Krzyzak napisał/a: | a kiedy opis dziadka E33? |
E32? Niebawem, jeszcze muszę prysnąć go śnieżką w paru miejscach albo korzystając z okazji, że jest brudny, to porobię zdjęcia w półmroku co pozwoli ukryć to i owo
RoBSoN_97 - 03-06-2011, 22:28
Kolor felg w ogóle nie pasuje do reszty auta, gryzie się. Samochód ładny gdyby nie ten kolor felg, strasznie mi się kojarzy z ciemnym bmw 3, które jeździ u mnie po mieście, również z pomarańczowymi felgami, ale ma jeszcze pomarańczowe naklejki na samochodzie :/
stary alfer - 03-06-2011, 22:31
RoBSoN_97 napisał/a: | Kolor felg w ogóle nie pasuje do reszty auta, gryzie się. Samochód ładny gdyby nie ten kolor felg, strasznie mi się kojarzy z ciemnym bmw 3, które jeździ u mnie po mieście, również z pomarańczowymi felgami, ale ma jeszcze pomarańczowe naklejki na samochodzie :/ |
Jak mali Japończycy malowali felgi na taki kolor to młodzi Niemcy mówili jeszcze na księdza Zorro
Seichan - 03-06-2011, 22:42
stary alfer napisał/a: | Jak mali Japończycy malowali felgi na taki kolor to młodzi Niemcy mówili jeszcze na księdza Zorro |
RoBSoN_97 napisał/a: | Kolor felg w ogóle nie pasuje do reszty auta, gryzie się. |
W przedmiocie (z)gryźliwości, polecam analizę koła kolorów i sprawdzenie, jaki kolor kontrastuje z z granatem
Czyżby pomarańczowy?
A kontrastujący nie znaczy gryzący
RoBSoN_97 - 03-06-2011, 22:43
Cytat: | Jak mali Japończycy malowali felgi na taki kolor to młodzi Niemcy mówili jeszcze na księdza Zorro |
Malowanie, malowaniem - to swoją drogą. Malować można, ale w tym przypadku chodzi o kolorystykę, że się "gryzie". Widziałem kilka naprawdę ładnych japońców z pomarańczowymi felgami i nie tylko, ale tam wszystko było dobrze dobrane i skomponowane...
stary alfer - 03-06-2011, 22:47
RoBSoN_97 napisał/a: | tam wszystko było dobrze dobrane i skomponowane... |
I tu właśnie jest RoBSoN_97
Zaufaj damskiej znajomości zestawiania kolorów
nerus - 03-06-2011, 22:49
ładny gal i ten felunek...rewela
_Slawek_ - 04-06-2011, 09:54
Z tymi felgami to bardzo możliwe, że jeszcze nie koniec Pierwotny plan zakładał trochę inny wygląd, ale w zakładzie, gdzie były odnawiane, takich fantazji nie realizują Pozostaje zatem śnieżka akryl czarny mat lub czarny połysk i jeszcze kwestia jak oczernić nakrętki aby kolor nie zszedł przy pierwszym odkręceniu koła
Na chwilę obecną brak 100% przekonania czy podążać tą drogą do końca
A co o tym sądzą szanowni Forumowicze?
pitbu77 - 04-06-2011, 11:06
_Slawek_ napisał/a: | jeszcze kwestia jak oczernić nakrętki aby kolor nie zszedł przy pierwszym odkręceniu koła
|
A jakie masz nakrętki? Chromowane czy zwykłe, których powierzchnia się utlenia i robi taki matowy nalot?
Bo jeśli te drugie to żeby stal była czarna można zastosować takie domowe czernienie. To jest zabieg, gdzie nagrzewa się stal a potem kąpie w oleju (np silnikowym). Wtedy zachodzi reakcja z węglem zawartym w stali i powierzchnia robi się czarna. Nie jest to taki "czarny" jak malowany farbą ale na pewno ciemniejszy niż połyskująca stal
Albo pójść na całość i oddać nakrętki do zakładu, który OKSYDUJE elementy metalowe.
_Slawek_ - 04-06-2011, 12:31
pitbu77 napisał/a: | A jakie masz nakrętki? Chromowane czy zwykłe, których powierzchnia się utlenia i robi taki matowy nalot?
Bo jeśli te drugie to żeby stal była czarna można zastosować takie domowe czernienie. To jest zabieg, gdzie nagrzewa się stal a potem kąpie w oleju (np silnikowym). Wtedy zachodzi reakcja z węglem zawartym w stali i powierzchnia robi się czarna. Nie jest to taki "czarny" jak malowany farbą ale na pewno ciemniejszy niż połyskująca stal
Albo pójść na całość i oddać nakrętki do zakładu, który OKSYDUJE elementy metalowe. |
Niestety wygląda na to, że są chromowane, ale dzięki za odpowiedź, ten domowy sposób na pewno wykorzystam przy zakładaniu zimowych butów w miśkach
rosomak1983 - 04-06-2011, 14:27
ja bym chyba juz nie tykał ...
Mario - 04-06-2011, 15:08
O to ja nie wiedziałem, że się doczekał tematu rekin
Szkoda, że jeszcze w Lublinie na żywo nie widziałem tych felg...
Seichan - 04-06-2011, 15:19
Mariusz, jeśli wcześniej się nie uda, to na pewno za tydzień na spocie na chwilkę się pojawię
|
|
|