Nasze Miśki - Colt cjo -6a12 mivec 200 KM
FTOrek - 03-06-2011, 21:09
Rosomak.Dokładny opis-zastrzeżony.Kombinacji-mnostwo.Bądz dobrej myśli,powoli podniesie się kurtyna.Jeśli idzie o filmiki to wolę iść do garażu
kamil - 03-06-2011, 21:13
Właśnie kupiłem spoiler na klape tak wiec pełne ospoilerowanie ,we wtorek montuje przerobiony zderzak na tył z usunietym wypustem na hak do holowania i z dwoma wypustami na wydech z R i L strony oczywiście spaliny beda leciec z obu stron ,do tego przyciemnie lekko szybki i niepozorny cojot rusza w trase:)
rosomak1983 - 03-06-2011, 21:55
FTOrek napisał/a: | Rosomak.Dokładny opis-zastrzeżony.Kombinacji-mnostwo.Bądz dobrej myśli,powoli podniesie się kurtyna.Jeśli idzie o filmiki to wolę iść do garażu |
nie no ja tylko jestem po prostu ciekaw. Bardzo lubie poczytac i dowiedziec sie czegos od technicznej strony. A wy no jak tam uwazacie/chcecie.
Kleju - 03-06-2011, 22:12
FTOrek napisał/a: | Dokładny opis-zastrzeżony.Kombinacji-mnostwo |
hehe dobre
Jeśli chcecie takie przekładki robić zawodowo, to rozumiem że nikt nie chce się chwalić swoimi spostrzeżeniami, bo jakby nie patrzeć potencjalni klienci jacyś są (chociaż wątpliwe że ktoś wyda +-10tyś zł na takiego swapa mając CJ-otke za 8tyś zł, oczywiście nie licząć pasjonatów takich jak Wy). Ale jeśli tylko z powodu: nie powiem i tyle... To wydaję mi się to lekko śmieszne Bo każdy uparty znajdzie takie info na forach w Uk, Malezji, nowej Zelandii itp a tam nikt z tego tajemnicy nie robi...
Wszyc - 03-06-2011, 22:29
Kleju może po prostu się im nie chce gadać bo dużo tego itp. ja też nie mówię o swoich planach i jeżeli wyjdą to też za dużo nie będę pisał no bo się nie chce ja sam już nie pamiętam co przy samochodzie robiłem zrobiłem sobie przerwę w robieniu elektryki to po miesiącu jak chciałem dokończyć to musiałem wszystko wypruć i zacząć od nowa bo nie pamiętałem co zrobiłem
Albo się nie chce albo też nie chce się by było więcej takich Coltów ja bym tam nie chciał żeby ktoś jeszcze na tym forum robił z miśkiem to co ja pff... i nie można mieć tego nikomu za złe moim zdaniem
RoBSoN_97 - 03-06-2011, 22:39
Fajny colcik
Kleju - 03-06-2011, 22:41
Spoko Wszyc, ja nie mam nikomu za złe, nie moja piaskownica, nie moje zabawki
Tylko że ja jestem typem który jak coś wie, to pomoże jeśli ktoś pyta
FTOrek - 03-06-2011, 22:45
Tak jak pisze KLEJU nie jest to żadna tajemnica,to wszystko iuż było.Co opisać?jak wkładaliśmy silnik,jak przerabialismy wydech,kłopoty z instalacją itd To nie tajemnica .Piszemy przeciez ,ze powoli,cirpliwości.
Wszyc - 03-06-2011, 23:13
No tak rozumiem jak ktoś pyta szczegółowo ale tak o całość to się nie chce pisać bo w sumie ogólnie to każdy swap sprowadza się do tego samego typu problemów różnią się w zasadzie tylko szczegółami że a to ta kostka nie pasowała ta łapa musiała być od czego innego itp. itd. a jak by to zliczać łuuu to niezła tabela by powstała zapewne
Jak bym miał opisywać ogólnie mój swap z 4D68T na 4G63 to co wsadzić silnik, zamontować pompę paliwa włożyć wiązkę przelutować 5 kabli i co i hula ale wdając się w szczegóły oo matko zresztą przez szczegóły dalej nie chodzi od pól roku haha
rosomak1983 - 04-06-2011, 00:10
FTOrek napisał/a: | .Co opisać?jak wkładaliśmy silnik,jak przerabialismy wydech,kłopoty z instalacją itd |
No nie no jak chcecie ja tylko wyraziłem chęc poczytania o tym. Tutaj ludzie opisuja jak tworza auta, tym bardziej ze wasz projekt jest ciekawy.
Kleju - 04-06-2011, 00:44
rosomak1983 napisał/a: | tym bardziej ze wasz projekt jest ciekawy |
Dokładnie + pierwszy w PL
FTOrek, szpery nie brakuje?
mystek - 04-06-2011, 06:37
#Kleju - a w FTO nie było seryjnie przypadkiem?
kamil - 04-06-2011, 06:41
Ta skrzynka ma w orginale szpere:)
FTOrek - 04-06-2011, 08:04
Początkowo myśleliśmy o skrzyni manualnej.Ten automat jest jednak niesamowity.No i tiptronic-prawie manual.Chodziło nam o to by złagodzić przejścia przy tak dużej mocy-udało się.Do tej pory tylko manual-czas na automat.
summitsvift - 04-06-2011, 18:22
Czyli colcik na automacie ? wow to musi wygodny być na miasto , ten 4-czy 5 biegowy po lifcie ?
Gratuluje wykonania , wygląda bardzo niepozornie
|
|
|