To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt cjo -6a12 mivec 200 KM

FTOrek - 03-06-2011, 21:09

Rosomak.Dokładny opis-zastrzeżony.Kombinacji-mnostwo.Bądz dobrej myśli,powoli podniesie się kurtyna.Jeśli idzie o filmiki to wolę iść do garażu
kamil - 03-06-2011, 21:13

Właśnie kupiłem spoiler na klape tak wiec pełne ospoilerowanie ,we wtorek montuje przerobiony zderzak na tył z usunietym wypustem na hak do holowania i z dwoma wypustami na wydech z R i L strony oczywiście spaliny beda leciec z obu stron ,do tego przyciemnie lekko szybki i niepozorny cojot rusza w trase:)
rosomak1983 - 03-06-2011, 21:55

FTOrek napisał/a:
Rosomak.Dokładny opis-zastrzeżony.Kombinacji-mnostwo.Bądz dobrej myśli,powoli podniesie się kurtyna.Jeśli idzie o filmiki to wolę iść do garażu

nie no ja tylko jestem po prostu ciekaw. Bardzo lubie poczytac i dowiedziec sie czegos od technicznej strony. A wy no jak tam uwazacie/chcecie.

Kleju - 03-06-2011, 22:12

FTOrek napisał/a:
Dokładny opis-zastrzeżony.Kombinacji-mnostwo

hehe dobre :D

Jeśli chcecie takie przekładki robić zawodowo, to rozumiem że nikt nie chce się chwalić swoimi spostrzeżeniami, bo jakby nie patrzeć potencjalni klienci jacyś są (chociaż wątpliwe że ktoś wyda +-10tyś zł na takiego swapa mając CJ-otke za 8tyś zł, oczywiście nie licząć pasjonatów takich jak Wy). Ale jeśli tylko z powodu: nie powiem i tyle... To wydaję mi się to lekko śmieszne ;) Bo każdy uparty znajdzie takie info na forach w Uk, Malezji, nowej Zelandii itp ;) a tam nikt z tego tajemnicy nie robi...

Wszyc - 03-06-2011, 22:29

Kleju może po prostu się im nie chce gadać bo dużo tego itp. ja też nie mówię o swoich planach i jeżeli wyjdą to też za dużo nie będę pisał no bo się nie chce ja sam już nie pamiętam co przy samochodzie robiłem zrobiłem sobie przerwę w robieniu elektryki to po miesiącu jak chciałem dokończyć to musiałem wszystko wypruć i zacząć od nowa bo nie pamiętałem co zrobiłem :P

Albo się nie chce albo też nie chce się by było więcej takich Coltów ja bym tam nie chciał żeby ktoś jeszcze na tym forum robił z miśkiem to co ja 8) pff... i nie można mieć tego nikomu za złe moim zdaniem :P

RoBSoN_97 - 03-06-2011, 22:39

Fajny colcik :twisted:
Kleju - 03-06-2011, 22:41

Spoko Wszyc, ja nie mam nikomu za złe, nie moja piaskownica, nie moje zabawki ;)
Tylko że ja jestem typem który jak coś wie, to pomoże jeśli ktoś pyta ;)

FTOrek - 03-06-2011, 22:45

Tak jak pisze KLEJU nie jest to żadna tajemnica,to wszystko iuż było.Co opisać?jak wkładaliśmy silnik,jak przerabialismy wydech,kłopoty z instalacją itd To nie tajemnica .Piszemy przeciez ,ze powoli,cirpliwości.
Wszyc - 03-06-2011, 23:13

No tak rozumiem jak ktoś pyta szczegółowo ale tak o całość to się nie chce pisać bo w sumie ogólnie to każdy swap sprowadza się do tego samego typu problemów :P różnią się w zasadzie tylko szczegółami że a to ta kostka nie pasowała ta łapa musiała być od czego innego itp. itd. a jak by to zliczać łuuu to niezła tabela by powstała zapewne :)

Jak bym miał opisywać ogólnie mój swap z 4D68T na 4G63 to co wsadzić silnik, zamontować pompę paliwa włożyć wiązkę przelutować 5 kabli i co i hula :P ale wdając się w szczegóły oo matko :D zresztą przez szczegóły dalej nie chodzi od pól roku haha :D

rosomak1983 - 04-06-2011, 00:10

FTOrek napisał/a:
.Co opisać?jak wkładaliśmy silnik,jak przerabialismy wydech,kłopoty z instalacją itd

No nie no jak chcecie ja tylko wyraziłem chęc poczytania o tym. Tutaj ludzie opisuja jak tworza auta, tym bardziej ze wasz projekt jest ciekawy.

Kleju - 04-06-2011, 00:44

rosomak1983 napisał/a:
tym bardziej ze wasz projekt jest ciekawy

Dokładnie + pierwszy w PL 8)

FTOrek, szpery nie brakuje?

mystek - 04-06-2011, 06:37

#Kleju - a w FTO nie było seryjnie przypadkiem?
kamil - 04-06-2011, 06:41

Ta skrzynka ma w orginale szpere:)
FTOrek - 04-06-2011, 08:04

Początkowo myśleliśmy o skrzyni manualnej.Ten automat jest jednak niesamowity.No i tiptronic-prawie manual.Chodziło nam o to by złagodzić przejścia przy tak dużej mocy-udało się.Do tej pory tylko manual-czas na automat.
summitsvift - 04-06-2011, 18:22

Czyli colcik na automacie ? wow to musi wygodny być na miasto , ten 4-czy 5 biegowy po lifcie ?

Gratuluje wykonania , wygląda bardzo niepozornie