To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - lancer 2011 a moze zaczekać na 2012?

mark4444 - 28-06-2011, 18:08

Chodzi za mną biały kolor :D .Nie wiem jak będzie z jego jakością. Metalizowane kolorki sa chyba odrobinę ładniejsze. Chociaż widziałem biały na nówce ASX i wyglądał bardzo ładnie. Srebrny chyba jest najpraktyczniejszy w użytkowaniu. Chyba jednak zdecyduję się na silnik 1.8, chociaż na razie większość trasy pokonuję w mieście. Zaczekam jeszcze az pojawią się opisy ile w praktyce będzie spalał 1.8 140KM(103KW). Na papierze wygląda niczego sobie. Pozdrawiam wszystkich Mitsumaniaków :D
blueman - 30-08-2011, 14:02

Witam wszystkich, to mój pierwszy post ale mam nadzieję, że nie ostatni bo mam zamiar stać się właścicielem Lancera. Mam pytanie odnośnie promocji/zniżek u dealera: jak oceniacie aktualne ceny w porównaniu z ceną jaką Wy zapłaciliście, jak w poprzednich latach zmieniała się cena w ciągu roku, czy lepiej zaczekać na jakieś lepsze promocje czy decydować się teraz. Konkretnie interesuje mnie sedan wersja invite, aktualne ceny to:
61 690 (1.6),
65 990 (1.8)
+ dopłata za lakier.

I jeszcze jedno, czy nie nastąpiła (kiedy?) jakaś zmiana w wyglądzie (kolorze) tylnych lamp na białe?

Trik - 30-08-2011, 16:58

Wg cennika na stronie. wygląda na to, że rabaty troszkę przytyły. Tzn. dotychczas były one w okolicach 5000- 6000. W chwili obecjej to 7800. Czyli trochę lepiej. W dieslu można uciułać nawet do 15 tyś za poprzedni rocznik, ale tym autem trzeba nieżle ganiać iale nie na mieście :twisted: Dochodzą do tego wyższe koszty przeglądów (mniej więcej co drugi przegląd). Oczywiście możesz próbować coś jescze dograć poza dywanikami :lol: Najłatwiej jest rozmawiać z pełnym portwelem (w przypadku aut z produkcji 2010). Co do lamp, to białe klosze weszły w obieg od roku modelowego 2011 czyli niej więcej od września 2010. Skontaktuj się z Jackie może coś ma do zaoferowania z rocznika 2010.
reneyvan - 31-08-2011, 17:28

Zazwyczaj w grudniu wchodzą najwyższe rabaty.
Ja swój wóz odbieram w grudniu.
W umowie mam zagwarantowane opony zimowe i dywaniki gumowe.
Ewentualnie być może uda mię wytargować coś jeszcze przy finalnej transakcji.

blueman - 31-08-2011, 19:15

reneyvan napisał/a:

Skoro masz już uzgodnione warunki (i pewnie cenę) to możesz wyjaśnić dlaczego dopiero w grudniu odbierasz a nie wcześniej?

reneyvan - 31-08-2011, 21:49

blueman napisał/a:
reneyvan napisał/a:

Skoro masz już uzgodnione warunki (i pewnie cenę) to możesz wyjaśnić dlaczego dopiero w grudniu odbierasz a nie wcześniej?

Bo to wersja LPG produkowana na zamówienie, a to trwa kilka miesięcy. Dopiero pod koniec listopada ma przypłynąć do Polski.

Lento Violento - 05-09-2011, 21:50

Co do kolorów to widziałem ostatnio białego lancera, wyglądał miodzio, naprawdę super prezentuje się w kolorze white ...:)
reneyvan - 11-12-2011, 11:54

Ciekawe czemu ze strony MMC zniknęły Lancery DID?
Marianekk - 11-12-2011, 18:27

reneyvan napisał/a:
Lancery DID

Bo został już wycofany,sprzedawany do wyczerpania zapasów a teraz jest już MiVEC.
Pozdrawiam
Marian

reneyvan - 12-12-2011, 22:05

No chodziło mi właśnie o 1.8 DID MIVEC 6 MT.
Jego też nie ma.

.TM - 14-12-2011, 14:26

Wiadomo od kiedy 1.8 DID MIVEC będzie w sprzedaży, bo na stronie żadnego warszawskiego dealera jeszcze nie ma?