Chcę kupić Lancera! - lancer 2011 a moze zaczekać na 2012?
mark4444 - 28-06-2011, 18:08
Chodzi za mną biały kolor .Nie wiem jak będzie z jego jakością. Metalizowane kolorki sa chyba odrobinę ładniejsze. Chociaż widziałem biały na nówce ASX i wyglądał bardzo ładnie. Srebrny chyba jest najpraktyczniejszy w użytkowaniu. Chyba jednak zdecyduję się na silnik 1.8, chociaż na razie większość trasy pokonuję w mieście. Zaczekam jeszcze az pojawią się opisy ile w praktyce będzie spalał 1.8 140KM(103KW). Na papierze wygląda niczego sobie. Pozdrawiam wszystkich Mitsumaniaków
blueman - 30-08-2011, 14:02
Witam wszystkich, to mój pierwszy post ale mam nadzieję, że nie ostatni bo mam zamiar stać się właścicielem Lancera. Mam pytanie odnośnie promocji/zniżek u dealera: jak oceniacie aktualne ceny w porównaniu z ceną jaką Wy zapłaciliście, jak w poprzednich latach zmieniała się cena w ciągu roku, czy lepiej zaczekać na jakieś lepsze promocje czy decydować się teraz. Konkretnie interesuje mnie sedan wersja invite, aktualne ceny to:
61 690 (1.6),
65 990 (1.8)
+ dopłata za lakier.
I jeszcze jedno, czy nie nastąpiła (kiedy?) jakaś zmiana w wyglądzie (kolorze) tylnych lamp na białe?
Trik - 30-08-2011, 16:58
Wg cennika na stronie. wygląda na to, że rabaty troszkę przytyły. Tzn. dotychczas były one w okolicach 5000- 6000. W chwili obecjej to 7800. Czyli trochę lepiej. W dieslu można uciułać nawet do 15 tyś za poprzedni rocznik, ale tym autem trzeba nieżle ganiać iale nie na mieście Dochodzą do tego wyższe koszty przeglądów (mniej więcej co drugi przegląd). Oczywiście możesz próbować coś jescze dograć poza dywanikami Najłatwiej jest rozmawiać z pełnym portwelem (w przypadku aut z produkcji 2010). Co do lamp, to białe klosze weszły w obieg od roku modelowego 2011 czyli niej więcej od września 2010. Skontaktuj się z Jackie może coś ma do zaoferowania z rocznika 2010.
reneyvan - 31-08-2011, 17:28
Zazwyczaj w grudniu wchodzą najwyższe rabaty.
Ja swój wóz odbieram w grudniu.
W umowie mam zagwarantowane opony zimowe i dywaniki gumowe.
Ewentualnie być może uda mię wytargować coś jeszcze przy finalnej transakcji.
blueman - 31-08-2011, 19:15
reneyvan napisał/a: | Zazwyczaj w grudniu wchodzą najwyższe rabaty.
Ewentualnie być może uda mię wytargować coś jeszcze przy finalnej transakcji. |
Skoro masz już uzgodnione warunki (i pewnie cenę) to możesz wyjaśnić dlaczego dopiero w grudniu odbierasz a nie wcześniej?
reneyvan - 31-08-2011, 21:49
blueman napisał/a: | reneyvan napisał/a: | Zazwyczaj w grudniu wchodzą najwyższe rabaty.
Ewentualnie być może uda mię wytargować coś jeszcze przy finalnej transakcji. |
Skoro masz już uzgodnione warunki (i pewnie cenę) to możesz wyjaśnić dlaczego dopiero w grudniu odbierasz a nie wcześniej? |
Bo to wersja LPG produkowana na zamówienie, a to trwa kilka miesięcy. Dopiero pod koniec listopada ma przypłynąć do Polski.
Lento Violento - 05-09-2011, 21:50
Co do kolorów to widziałem ostatnio białego lancera, wyglądał miodzio, naprawdę super prezentuje się w kolorze white ...:)
reneyvan - 11-12-2011, 11:54
Ciekawe czemu ze strony MMC zniknęły Lancery DID?
Marianekk - 11-12-2011, 18:27
reneyvan napisał/a: | Lancery DID |
Bo został już wycofany,sprzedawany do wyczerpania zapasów a teraz jest już MiVEC.
Pozdrawiam
Marian
reneyvan - 12-12-2011, 22:05
No chodziło mi właśnie o 1.8 DID MIVEC 6 MT.
Jego też nie ma.
.TM - 14-12-2011, 14:26
Wiadomo od kiedy 1.8 DID MIVEC będzie w sprzedaży, bo na stronie żadnego warszawskiego dealera jeszcze nie ma?
|
|
|