Śląskie - śląskie rozmówki na temat Formuły 1 :)
Anonymous - 14-06-2011, 23:40
PS. Panowie jak dobrze pewnie wiecie wrzucam na portal chomikuj.pl wszystkie wyścigi (wraz z kwalifikacjami i często treningami) Formuły 1. Jakby ktoś przegapił któryś to posiadam wszystkie od 2008 roku do teraz.
Link do sezonu 2011:
http://chomikuj.pl/enanth...2a+1/SEZON+2011
Morfi - 15-06-2011, 10:42
Pietrow się wyrobi mysle.
Ale wyścig był super. Schumacher pokazał, że nie zapomniał jak się jeździ w deszczu.
Brakuje mi roberta strasznie Mają lepszy samochód od tego w poprzednim sezonie.
Jeżeli pietrow w kwalifikacjach traci do pierwszego niewiele ponad sekundę, to robert tracił by około 0,5 sekundy.
mjsystem - 15-06-2011, 15:52
krzychu napisał/a: | nie od dzisiaj wiadomo że takie powroty nigdy nie wychodzą na dobre (w sensie lubienia przez kibiców)... |
Oczywiście dotyczy to Schumiego. Chyba własnie o to chodzi co napisał Krzychu. Jesli ktoś, kto notorycznie zostaje mistrzem i nagle w szczycie jego mozliwości(albo na krańcu szczytu) oznajmia przejście na emeryturę to powinien dotrzymac słowa. Widzę go jako doradcę, sędziego, szefa teamu ale nie "great comeback to F1". Gdyby poszedł w slady Raikonena, to rozumiem, albo postanowił zostać mistrzem w golfie- to byłby szok, ale pozytywny. A tak JCH mnie pyta dlaczego tak uwazam i na prawdę muszę sie zastanowic nad odpowiedzią, bo takie "nie, bo nie" jest niepoważne.
Myslę, że to taka blokada w akceptacji zmiany decyzji Schumachera. Nazywam go emerytem nie ze względu na wiek(jest tylko o rok starszy ode mnie ), ale ze względu na jego prawo do bycia rentierem w F1.
Widziałem Roberta w Tv i nie wygląda to dobrze. Życzę mu oczywiści powrotu do pełnej sprawności i do ścigania. Mam nadzieję, że przede wszystkim będzie sprawny do końca życia, bo to chyba priorytet. A jeśli wróci do F1 i jeszcze zacznie jeździć przynajmniej tak dobrze jak do tej pory to sie upiję ze szczęscia.
Jogurt - 15-06-2011, 16:11
w dzisiejszym dzienniku zachodnim jest wzmianka że kubica miał wczoraj 4-tą operację ręki.
mjsystem - 16-06-2011, 15:43
To był zabieg usuwania zrostów, zabieg, który zwykłemu smiertelnikowi nie grozi(na przykład mnie...). Masz kasę, nie masz zrostów po operacji... Ach...
Anonymous - 23-06-2011, 16:04
JCH napisał/a: | Jogurt napisał/a: | podobnie zawsze Robert zyskiwał | Na mokrym? Mam wrażenie, że zawsze kończyło się na jałowej gadce naszych komentatorów jak to Robert świetnie jeździ na mokrym a wydaje mi się, że nie miał jakiegoś spektakularnego wyścigu w deszczu. Pamięta ktoś taki |
Tak. Monako 2008. Gdyby nie przekroczony limit czasowy wyścigu (2h) Kubica wygrałby wyścig. Hamilton jechał na bardzo starych oponach, co więcej okazało się, że pod koniec wyścigu przebił oponę i tracił ciśnienie w kole. Gdyby kierowcy musieli przejechać jeszcze kilka okrążeń (czyli tyle ile planowo było do przejechania) Hamilton musiałby zjechać na pit stop i straciłby pierwszą pozycję. Kubica był jedynym zawodnikiem z czołówki, który nie popełnił ani jednego błędu w tym trudnym wyścigu. Ostatecznie był drugi.
Jednakże z drugiej strony w tym samym sezonie na Silverstone (GP Wielkiej Brytanii) także na wet conditions zaliczył kiepski start kończąc swój występ na pułapce żwirowej.
mjsystem - 25-06-2011, 01:36
kuzi napisał/a: | Jednakże z drugiej strony w tym samym sezonie na Silverstone (GP Wielkiej Brytanii) także na wet conditions zaliczył kiepski start kończąc swój występ na pułapce żwirowej. |
Tak, ale wtedy chyba jedyny raz stwierdził, że jechał po omacku nic nie widząc...
[ Dodano: 25-06-2011, 15:28 ]
No to Panowie blokada mapy i inne próby zmniejszenia róznic pomiędzy bolidami sie nie udały, FIA i tak nie dopięła swego...
A Pan Petrov, podobno wielokrotny mistrz toru Valencji nie wszedł nawet do Q3...
Anonymous - 28-06-2011, 22:11
mjsystem napisał/a: | No to Panowie blokada mapy i inne próby zmniejszenia róznic pomiędzy bolidami sie nie udały, FIA i tak nie dopięła swego...
A Pan Petrov, podobno wielokrotny mistrz toru Valencji nie wszedł nawet do Q3... |
Aerodynamika to podstawa. RBR ma ją najlepszą i będzie wygrywać do końca sezonu. Newey, najlepszy konstruktor ostatnich 20 lat po kilku latach ciszy znowu pokazuje swój talent, choć ciągle daleko mu do osiągnięć z czasów Williamsa. Pamiętam jak jeszcze byłem dzieckiem i tak naprawdę to w latach '90 nie było walki Schumacher - Hill, Schumacher - Villeneuve czy Schumacher - Hakkinen. Tak naprawdę była to walka Schumiego z Neweyem...
Co do Petrova to szkoda gadać... Nie emocjonuję się występami Renault, bo po pierwsze temu teamowi brakuje leadera - Heidfeld jest zbyt bezbarwny a Petrow niedoświadczony, a po drugie ciągle słyszy się o ich problemach finansowych... Teraz w paddoku pojawiają się plotki rzekomego zastąpienia Heidfelda Webberem w przyszłym sezonie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
mjsystem - 29-06-2011, 07:39
kuzi napisał/a: | Nie emocjonuję się występami Renault |
Coraz częściej się słyszy, że właściciel Renault zamyka drogę powrotu Kubicy, co jeszcze mniej wzbudza empatię do tego zespołu...
[ Dodano: 11-01-2012, 22:25 ]
mjsystem napisał/a: | Coraz częściej się słyszy, że właściciel Renault zamyka drogę powrotu Kubicy, co jeszcze mniej wzbudza empatię do tego zespołu... |
tak sie stało, ale teraz z tym złamaniem kostki to juz jakieś fatum...
|
|
|