To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Dziwny odgłos z przedniego zawieszenia lub mostu.?

ryba - 19-06-2011, 20:45

Witam,
dzisiaj stało się to samo u mnie. Podczas jazdy zaczął hałasować przedni most ( głośno było ) i w tym samym momencie zaczęły migać kontrolki przedniego napędu. Włączyłem 4h hałas zamilkł, kontrolki zapaliły się na stałe. Po przejechaniu kilkuset metrów włączyłem 2h, kontrolki zgasły, ale za pewien moment znowu to samo... Do domu wróciłem na 4h.
Jutro zaczynam zabawę w szukanie przyczyny...
Pozdrawiam

zbyszekm2 - 20-06-2011, 08:23

Szukaj w podciśnieniach i zaworkach przedniego napędu.
banderas40 - 14-07-2011, 22:47
Temat postu: Kontrolka napędów
U mnie dzisiaj w Pajero sporcie stało się coś takiego że zaczął dziwnie przez chwilkę jakby wyć przód następnie najnormalniej w świecie zapiął mi napęd na przód sam z siebie i zapaliła się kontrolka napędu, wcisnąłem sprzęgło przełączyłem wajchę na 4 h następnie dałem na 2 h rozpięło napęd ale kontrolka mruga stale. Sprawdzałam napędy się rozłączają bo nie szarpie jak jadę po okręgu na asfalcie, zapina napędy bo to również sprawdziłem rozłącza też ale świeci kontrolka. Co to może być i gdzie najpierw szukać?

[ Dodano: 21-07-2011, 18:14 ]
No i problem rozwiązany 15 minut zabawy 3 śrubki 8 2 zaworki oczywiście od Zbyszka ze sklepu i kontrolki nie mrugają. Kolejne 20 minut i wymieniona poduszka reduktora :-) i od razu lepsze samopoczucie właściciela jak autko ma to co powinno.