To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - mitsurshmitt...

rosomak1983 - 14-07-2011, 11:49

tpodsiadlo napisał/a:
galant padl.

co sie stało sie ???

tpodsiadlo - 14-07-2011, 22:37

ano zaworki legly...
tpodsiadlo - 07-01-2012, 14:55

tak. Galant wstal z martwych... jednakowoz jest jeszcze nieco inwalida ale o wlasnych silach potrafi zmienic miejsce postoju.

Dostal praktycznie nowa glowice (wszystkie zawory, prowadnice, uszczelki, uszczeleczki, uszczelniacze i co tam jeszcze jest). Popychacze stare bo sa ciche. Po zdjeciu glowicy wyszlo ze jednak silniki japonskie nie sa takie zle. Po ponad 300 kkm na cylindrach 0 (slownie zero) sladu zuzycia. absolutnie zadnego progu rys ani zadnych takich. Minimalnie pieczec odbilo 4 zawory na tlokach...

No i ma jeszcze pewne dolegliwosci sercowe jednak sadze ze po kolejnej wyplacie uda mi sie z tym uporac :)

Rachunek przekroczyl wlasnie 10 000 liczac zakup auta wszystkie koszty rejestracji ubezpieczenia i napraw za pelnoletnie auto. Nic tylko plakac...

Ale nic to. Jak uslyszalem kolege ktory na kola do Poloneza wydal 1450zl i powiedzial ze polonez bedzie tylko na weekendy a do pracy to on se kupi jakas stara mazde na gazie zeby taniej jezdzic to mi przeszlo :)

no i w koncu trzeba bylo cos dodac od siebie tak wiec galant dostal:
na przod dwa glosniki 10cm ALPINE - zamiast oryginałów
na tyl dwa 6x9 jajka YAMAHY
no i ze bagaznik za duzy to 2 rury (tak dwie) z glosnikami 30cm (JBL 1szt, Magnat 1szt.)
Osobiscie Magnata potepiam ale o dziwo nie ustepuje JBL jakos strasznie w tym samym aucie na tym samym wzmacniaczu niewielka roznica...

A no i elektrownia:
Pradu do tego dostarcza Wzmacniacz JBL 2x300w do rur
i FUSION 2x75 do YAMAHY
Alpiny jada z Radia (zreszta tez Alpine) ale planuje do nich tez jakis maly wzmacniaczyk tak zeby odlaczyc koncowke mocy w radiu... podobno ma to sporo dodac do jakosci ktorej jednak nie brakuje jakos.

Planowo zamienie obie tuby na subwoofer cisnieniowy jakis (prawdopodobnie Infinity),
na tylna polke cos wiekszego i jak tylko dostane boczki od amerykanca to mam juz 2 glosniki 16cm Infinity ktore pojda na przednie drzwi.
Czekaja tez na montaz zwrotnice i tweetery Clariona chociaz marzy mi sie osobny wzmacniacz do kazdego glosnika.

Postaram sie zamiescic fotuszki powyzszego jak tylko wroce z trasy

Hugo - 07-01-2012, 19:10

tpodsiadlo napisał/a:
Jak uslyszalem kolege ktory na kola do Poloneza wydal 1450zl i powiedzial ze polonez bedzie tylko na weekendy a do pracy to on se kupi jakas stara mazde na gazie zeby taniej jezdzic to mi przeszlo
Znaczy, że są większe świry na tym świecie? :wink:
tpodsiadlo - 08-01-2012, 00:19

jak wroce to zaraz pod moimi fotkami wstawie tego poloneza... jak na niego spojrze przestane zalowac kazdej zlotowki ktora moje jelitko przyjelo :)
k@rol - 08-01-2012, 14:23

oby się odwdzięczył, ładnie się prezentuje, szerokości życzę i trzymam kciuki za Gala no i za tą czerwoną bestię też :wink:
tpodsiadlo - 21-04-2012, 19:00

po dosc dluuugiej przerwie (a raczej uzupelnianiu skarbonki) przyszla wiosna...
a z wiosna Galant E54 w kolorze i tapicerce identycznej z poprzednim...

z racji ze samochod nie jezdzil dlugo w polsce jest dosc dobrze utrzymany, strasznie cichutki w srodku i jest to moje PIERWSZE Mitsubishi ktore ma normalne, miekie zawieszenie. Co prawda nie jest to Citroen, i zakretow nadal sie trzyma ja najbardziej :) :):) to jednak moja "droga utwardzona", ktorej musze codziennie przebywac okolo kilometra zanim jasniepan Galicjusz zaszczyci asfalt swoja obecnoscia, nie powoduje juz bolow kregoslupa a jedynie mile kolysanie :) :)
Oczywiscie nie jest idealny, ale akurat to co ma do poprawy mam w swoim sprawne.
Tak wiec zmienic musze przedni "nosek", kilka pierdolek w srodku i pompe wody (ta akurat bedzie nowa)

Galant przyjechal spod Bolesławca o wlasnych silach, jedynie musialem kilka razy dolewac wody do chlodnicy i przez to tez jechalem dosc wolno (ok 90-100kmh)
Galant mi wyszedl na takiej trasie 7.2!!! l etyliny. W zyciu bym sie nie spodziewal ze V6 moze tak malo palic.

Co mi sie podoba w porownaniu do poprzednika:
stan zawieszenia i wnetrza wrecz idealny, auto bardzo ciche w srodku,
kultura pracy silnika... bez komentarza
te dokladki na zderzaku i progach.
Praca silnika
Tempomat
Dzwiek silnika
Klima
Elastycznosc silnika

No i zaczelo sie...
bedzie przenoszenie calego naglosnienia, jeszcze dodatkowe wyciszenie podlogi, rozne tuningi, poprawki i takie tam...

Z racji tego, ze lubie rozne pierdolki w aucie jednak takie zeby wygladaly na oryginalne/fabryczne oraz ze boli mnie iz Vectra A ma cos czego moj Galant nie mial zamontowalem sobie lampke pod maska
Lampka zaczerpnieta z bagaznika Seata Toledo w masce od Galanta wyglada tak:

Dodalem tez ladna lampke z tylu, nad glowami pasazerow, z BMW 750i
(jestem sobie taksowkarzem i akurat oryginalna lampka z przodu moglaby oswietlic pol stadionu, to jednak z tylu jest dosc ciemno i czesto pasazerowie z tylu mieli klopot z szukaniem kasy dla mnie :) )
A lampka z BMW 750i w Galancie wyglada tak:

Niebawem ciag dalszy...

A no dodam jeszcze ze stare serducho idzie do eclipsa, troche czesci ktore mi sie przydadza zostawie a misiek na zlom... niestety jest to rozwiazanie najbardziej ekonomiczne

Hugo - 21-04-2012, 22:10

tpodsiadlo napisał/a:
boli mnie iz Vectra A ma cos czego moj Galant nie mial zamontowalem sobie lampke pod maska
Poważnie, Vectra A ma oryginalnie lampkę podświetlającą pod maską?
tpodsiadlo - 21-04-2012, 22:50

ma. nie wiem czy kazda ale ja widzialem dwie i jedna miala a druga miala miejsce po lampce i poprowadzone kable.
ciekawostka jest to ze w oplu lampka swiecila razem z postojowkami (a nie jak u mnie po otwarciu maski) i czasami w nocy jak jedzie taka ze sprawna lampka to widac ze cos swieci spod silnika.

...moze dlatego ma ze sie czesto psuje w nocy?

tpodsiadlo - 29-04-2012, 11:19

spray za 6zł a tyle radosci...

nie wiem czy mnie nie bedzie to jakos razilo w oczy, brat powiedzial ze robie z galanta calibre.
w kazdym razie mam drugi komplet plastikow to sobie probuje...

sveno - 29-04-2012, 12:07

m6riano ma podobnie zrobione zegary ;) a konsola to ala SE z EAxx :) niezle to wygląda.
Chcesz te fotele?

m6riano - 29-04-2012, 13:13

sveno napisał/a:
m6riano ma podobnie zrobione zegary ;)

kurde musze zmienić w takim razie..;-)

tpodsiadlo - 29-04-2012, 22:26

heh fotele chce, nawet moge powiedziec ze wezme na pewno, ale chwilowo cienko z funduszem stoje. a no i moge wziac tylko przednie bo tyl mi nie bedzie pasowal.

co do zegarow to bede robil jeszcze probe z wisniowym kolorem :) zobaczymy co bedzie ladniejsze...

kurde mam tyle planow ze nie wiem od czego zaczac...

od jutra biore sie za robienie odpalania na przycisk... zobaczymy co z tego wyjdzie...

k@rol - 30-04-2012, 08:33

Zajrzyj do mojego tematu bo najpierw też miałem srebrne teraz mam coś na podobe wiśniowego :wink:
tpodsiadlo - 30-04-2012, 12:22

widzialem, ale ja bede chcial isc bardziej w strone koloru jaki masz na pokrywie zaworow...
a ja na swoja pokrywe bede dawal k**wska czerwien, a kolektor w taki ala chrom...
zreszta nie chce zapeszac bo planow mialem duzo a roznie wychodzilo.
jak juz zrobie to wstawie fotki...