Outlander II GEN Techniczne - [II 3.0 USA] Klocki i tarcze hamulcowe
rezon - 26-07-2011, 13:08
W ostatnich już chyba nie mam takich blaszek
andrzejGb - 26-07-2011, 18:34
muszę je usunąć i zobaczyć jak będą działały hamulce
Trik - 27-07-2011, 23:20
andrzejGb napisał/a: | a co z blaszkami nakładanymi na klocki? macie takie ? |
Pytasz o te z symbolem 51984 czy o te co wyglądają jak spinacz do papieru?
Te pierwsze to powinny amortyzować drgania klocka w jażmie, Te drugie to akustyczne sygnalizatory zużycia klocka. Powinny wystawać na okładzinę max do 2mm jej grubości od strony blachy na której jest okładzina.
rezon - 28-07-2011, 07:59
Trik napisał/a: | Powinny wystawać na okładzinę max do 2mm jej grubości od strony blachy na której jest okładzina. | w Klockach TRW tzw. akustyczny sygnalizator zużycia jest przymocowany na stałe. BTW w samochodzie za ponad 100kzł mógłby być elektryczny sygnalizator zużycia jak w części tańszych autek, a nie kawałek blaszki - chyba że po lifcie już uzupełnili
mitsu00 - 28-07-2011, 11:08
rezon napisał/a: | w Klockach TRW tzw. akustyczny sygnalizator zużycia jest przymocowany na stałe. BTW w samochodzie za ponad 100kzł mógłby być elektryczny sygnalizator zużycia jak w części tańszych autek, a nie kawałek blaszki - chyba że po lifcie już uzupełnili | A jak tak a blaszka zacznie "ryc" po tarczy, to czasem jej nie zniszczy...?
rezon - 28-07-2011, 12:24
mitsu00 napisał/a: | A jak tak a blaszka zacznie "ryc" po tarczy | jest raczej miękka i nie da się długo z tym jeździć z uwagi na efekty akustyczne przy każdym hamowaniu
regon - 28-07-2011, 13:57
potwierdzam, blaszka nie niszczy ale denerwuje wydawany przez nią dźwięk - wczoraj wymieniłem przednie klocki
Trik - 28-07-2011, 20:50
rezon napisał/a: | w Klockach TRW tzw. akustyczny sygnalizator zużycia jest przymocowany na stałe. | Bynajmniej. Jakieś 10 dni temu zmieniałem klocki na TRW i sygnalizatory były luzem.
rezon - 28-07-2011, 20:58
Ja miałem takie pętelki o ile pamiętam przymocowane do dwóch klocków
andrzejGb - 30-07-2011, 18:25
Trik napisał/a: | andrzejGb napisał/a: | a co z blaszkami nakładanymi na klocki? macie takie ? |
Pytasz o te z symbolem 51984 czy o te co wyglądają jak spinacz do papieru?
Te pierwsze to powinny amortyzować drgania klocka w jażmie, Te drugie to akustyczne sygnalizatory zużycia klocka. Powinny wystawać na okładzinę max do 2mm jej grubości od strony blachy na której jest okładzina. |
nie o blaszki H G F
http://mitsubishi.epcdata...eel-brake/8777/
czy sa konieczne bo klocki TRW maja warstwę antypiskowa
Trik - 31-07-2011, 12:31
Wydaje mi sie, że blaszki H, G, F są elementem klocków w zalezności jaki rodaj zacisku je obsługuje. O ile pamiętam na klockach TRW do Lancera były naklejone blaszki typu G. Warstwa antypiskowa przypadkiem powinna dotyczyć tylko elementu scieralnego?
andrzejGb - 01-08-2011, 18:10
przejechałem trasa około 1000km i zauważyłem ze trzymając za kierownice odczuwam leciutkie drgania w występują przy różnych prędkościach inaczej mówiąc zawsze są bardzo słabe ale wyczuwalne i denerwujące, Drgania również występuja przy jezdzie po "szorstkim" asfalcie czy układ kierowniczy jest w OU2 jest marnej jakości czy nazbyt czuły. Podczas hamowaniu nie odczuwam drgań jak przy pokrzywionych tarczach.Klocki wymieniłem koła wyważone nawet 2 razy luzów w zawieszeniu nie ma sprawdzone, co to może być ? czy złe ustawienie zbieżności może mieć takie objawy? a może jednak wina tarczy hamulcowych??
Trik - 01-08-2011, 18:12
andrzejGb napisał/a: | zauważyłem ze trzymając za kierownice odczuwam leciutkie drgania w występują przy różnych prędkościach inaczej mówiąc zawsze są bardzo słabe ale wyczuwalne |
Wyważenie kół sie kłania, najprawdopodobniej.
andrzejGb - 01-08-2011, 18:15
wyważałem 2 razy po po pierwszym wyważeniu miałem podobnie kolejne wywazenie kół w innej firmie i objawy te same, opony nowe
krzychu - 02-08-2011, 10:19
A zmień koła przód - tył. Możliwe że np. jedna opona ma wadę. Oglądnij przy okazji czy nie ma jakiś wybrzuszeń itd.
|
|
|